Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 36 - World Cleanup Day, Sociaal Team en schone Brabantsedag - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 04-09-2019
­ 

World Cleanup Day in Heeze-Leende


Toen Vika Mansvelders van 7 jaar (groep 4, De Trumakkers) een reclame op TV zag over de World Cleanup Day riep ze direct: ‘Hier wil ik aan meedoen!’ Samen met haar vader heeft ze het initiatief genomen om ook Heeze-Leende aan te melden voor de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar.

Iedereen kan hieraan meedoen! Lees verder!

 
 

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en Sociaal Team gaan samen


Vanaf 1 september 2019 gaan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en het  Sociaal Team samen onder de naam Sociaal Team Heeze-Leende. 

Het Sociaal Team Heeze-Leende is er voor alle inwoners uit de gemeente Heeze-Leende van -9 maanden tot 100+ jaar. 


 
 

Brabantsedag ook schoonste theaterparade van het jaar


Dat de Brabantsedag de grootste theaterparade van het jaar is, is bekend. Dit jaar kunnen we ook stellen dat de Brabantsedag de schoonste theaterparade van het jaar is! Voor de tweede keer werden bij de verschillende ingang papieren zakjes uitgedeeld aan het publiek en werden de volle afvalzakjes aan het einde van de parade opgehaald. 


 
 

Jaarlijkse inzamelactie Taxus Taxi zeer succesvol


De jaarlijkse inzamelactie van stichting Taxus Taxi in de gemeente Heeze-Leende is zeer succesvol verlopen. In totaal is dit jaar ruim 346.000 kilogram taxussnoeisel ingezameld, goed voor ruim 3.000 chemotherapieën. Hiervan werd 2.945 kilogram in de gemeente Heeze-Leende ingezameld!

 
 

Naar het Taalpunt voor broodjes, smoesjes, theater en kennisdelen


Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven vinden moeilijker betaald werk, krijgen vaker geldproblemen en hebben vaker last van hun gezondheid. In Nederland is zo’n 8% van de inwoners laaggeletterd.


 
 

Op de fiets? Laat je telefoon lekker zitten


Stap jij ook weer op de fiets na de vakantie? Denk eraan: hou je mobiel in je zak!

Op 1 juli ging het appverbod voor fietsers in. Dat betekent dat je een boete riskeert van € 95,- als je je telefoon vasthoudt tijdens het fietsen. Houd je mobiel én je geld in je zak!


 
 

Nieuwe medewerker Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende


Het Steunpunt Mantelzorg van Cordaad Welzijn is goed op de hoogte van organisaties en diensten waar je als mantelzorger iets aan kunt hebben. Deze ondersteuning werd de afgelopen vijf jaar verzorgd door Gonnie van der Vorst. Per 1 augustus 2019 is Gonnie met pensioen gegaan en zijn de taken overgenomen door Björn Roos.