Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 32
Datum: 12-08-2016
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
­ 

Huisvesten statushouders aan de Tinnegieter en de Ambachten


Het kan niemand ontgaan zijn dat de laatste jaren meer asielzoekers ons land bereiken. Na een procedure van soms wel anderhalf jaar krijgt een deel van de asielzoekers een verblijfsvergunning. Iedere gemeente in Nederland heeft de opdracht van het Rijk om deze statushouders te huisvesten.

Het huisvesten van de groter wordende aantallen statushouders vraagt om creatieve oplossingen. Om te voorkomen dat de huisvesting van statushouders tot gevolg heeft dat voor andere mensen de kansen op een huurwoning kleiner worden, heeft de gemeente samen met woningcorporatie woCom één van de creatieve oplossingen gevonden in de panden aan de Tinnegieter 25 en 27 en de Ambachten 82 en 82A. 

 
­ 

Gevolgen hagelschade: vocht en schimmels in uw woning


De gevolgen van de hagelschade zijn nog steeds merkbaar. In sommige woningen zijn lekkages ontstaan en door de wateroverlast is er veel vocht in woningen terechtgekomen. De kans op schimmelvorming in de woning is hierdoor toegenomen.

In nauwe samenwerking met de GGD is daarom een tekst met informatie en tips over vocht en schimmels in uw woning opgesteld.

 
 

Afsluiting spoorwegovergang Kreijlse bossen Heeze


De spoorwegovergang gelegen aan de Kreijlse bossen te Heeze is in het weekend van vrijdag 12 augustus 23:00 uur tot maandag 15 augustus 02:00 uur afgesloten voor al het verkeer. De firma BAM zal dan in opdracht van Prorail onderhoud aan de spoorwegovergang uitvoeren.
 
 

Gemeentehuis op kermismaandag vanaf 17.00 uur gesloten


Het gemeentehuis is op kermismaandag 15 augustus vanaf 17.00 uur gesloten vanwege de kermis.
 
 

Kermis in Heeze!


Van zaterdag 13 augustus t/m dinsdag 16 augustus a.s. is het kermis in Heeze. Deze vindt plaats op het plein voor het gemeentehuis en in de gemeentehuistuin in Heeze.

Op het terrein komen de bekende attracties te staan zoals het Lunapark, de autoscooter, de snelle Volcano power en de draaimolen. Daarnaast zijn er volop kramen om de (lekkere) honger te stillen.

En natuurlijk is er ook dit jaar een echte publiekstrekker. Benieuwd? Lees verder!

 
 

Verkeersmaatregelen kermis Heeze


Vanwege de kermis in Heeze is op de volgende locaties een parkeerverbod ingesteld:

- het gemeentehuisplein aan de Jan Deckersstraat 2 te Heeze

- de parkeerplaats achter het gemeentehuis aan de Jan Deckersstraat 2 te Heeze

Vanaf dinsdag 9 augustus 2016 18.00 uur tot en met donderdag 18 augustus 2016 07.00 uur kunt hier niet parkeren.
 
 

Blijf op de hoogte van berichten over uw buurt


Met de gratis e-mailservice 'Berichten over uw buurt' laat u zich snel en makkelijk informeren over bijvoorbeeld bouw- en kapvergunningen in uw buurt. U kiest zelf de straal waarbinnen u de bekendmakingen wilt ontvangen.
Meld u aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen wekelijks per e-mail!