Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 34
Datum: 24-08-2016
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
­ 

Beveiliging woonhuizen Heeze opgeschroefd


In de nacht van dinsdag 16 augustus op woensdag 17 augustus zijn helaas wederom ruiten vernield van de woningen aan de Ambachten en de Tinnegieter in Heeze, die bestemd zijn om statushouders te huisvesten. Omdat één van de panden nog bewoond is, maken de gemeente en de politie zich zorgen over de veiligheid van deze persoon. Mede daarom is besloten om de beveiliging van de panden per direct op te schroeven.

 
­ 

Gemeentelijk pand aan Schoolstraat 2 verkocht


Van 19 juli tot en met 17 augustus stond het gemeentelijke pand aan de Schoolstraat 2 te Heeze in de verkoop. Gedurende deze periode kon iedereen bij Makelaardij OLAV een bod uitbrengen.
In totaal is er door vijf partijen een bod gedaan.

Op donderdag 18 augustus heeft het college in het bijzijn van de makelaar de enveloppen geopend en de biedingen geïnventariseerd. Vervolgens heeft het college besloten om te gunnen aan de hoogst biedende partij: dhr. Guitjens en dhr. Hendrikx.

De kopers, de gemeente en Makelaardij OLAV zullen op korte termijn samen om tafel gaan om de koop af te ronden.
 
 

Samen aan de slag voor een groenere buurt: niet alleen goed, maar ook heel gezellig!


Het Nederlandse klimaat verandert. Dat vraagt om actie. Ook u kunt iets doen. Denk aan het deelnemen aan een project zoals het aanleggen van een stadstuin. Niet alleen goed, maar ook heel leuk!
Buurtbewoners die samen aan de slag willen kunnen een beroep doen op een financiële bijdrage van het Buurtnatuur-buurtwaterfonds provincie Noord-Brabant.


 
 

Nafase hagelstorm: protocol onderzoek asbestverdachte mest in mestput


Na de hagelstorm van 23 juni 2016 heeft bij een aantal agrarische bedrijven mogelijk een asbestbesmetting van een aantal mestkelders plaatsgevonden. Hoe om te gaan met het onderzoeken van de asbestverdachte mest in de mestput staat beschreven in het protocol ‘onderzoek asbestverdachte mest in mestput’.


 
 

Blijf op de hoogte van berichten over uw buurt


Met de gratis e-mailservice 'Berichten over uw buurt' laat u zich snel en makkelijk informeren over bijvoorbeeld bouw- en kapvergunningen in uw buurt. U kiest zelf de straal waarbinnen u de bekendmakingen wilt ontvangen.
Meld u aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen wekelijks per e-mail!

 
 

Verkeersmaatregelen Brabantsedag


De activiteiten rondom de Brabantsedag zijn weer begonnen en als gemeente Heeze-Leende zijn we er trots op dat we u welkom mogen heten bij dit prachtige evenement. Dat het weer een spectaculaire en indrukwekkende week gaat worden weten we zeker. Met ruim 30.000 mensen op de been, is het noodzakelijk om een aantal verkeersmaatregelen te treffen om de veiligheid te waarborgen. U vindt alle informatie hierover op onze website.


 
 

Openbaar rondetafelgesprek op 5 september


Op maandagavond 5 september aanstaande vindt in de raadzaal van het gemeentehuis een openbaar rondetafelgesprek (RTG) plaats. Het RTG begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur.

In het rondetafelgesprek staat de vraag ter discussie of de gemeente geld ter beschikking stelt om de noodzakelijke onderzoeken te kunnen doen naar de mogelijke verplaatsing van de Albert Heijn.