Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 28 - Schade van wilde zwijnen, Duurzaamheidsbeleid en De Groote Heide - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 10-07-2019
­ 

Schade van wilde zwijnen


Natuurbeheerders, jagers, boerenorganisaties en gemeente Heeze-Leende werken samen om schade van wilde zwijnen zoveel mogelijk te beperken, maar voorkomen kunnen ze het niet.

Heeze24 filmde de schade die bij een grondeigenaar is ontstaan door de wilde zwijnen, en het gesprek hierover tussen de betrokken partijen. Bekijk het op onze website!

 
 

Nieuw duurzaamheidsbeleid in Heeze-Leende en Valkenswaard


Duurzaamheid is een thema dat speelt van mondiaal tot micro niveau. Het klimaat verandert, grondstoffen worden schaarser, de biodiversiteit loopt terug en extreem weer is steeds meer aan de orde van de dag.


 
 

Inzamelactie taxussnoeisel door Taxus Taxi beleeft voorspoedige start


De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedig start. Sinds de start van de actie op 10 juni is er snoeisel ingezameld voor ruim 1.000 chemotherapieën.


 
 

Promofilm de Groote Heide


Natuurvlogger Tim heeft een mooie promofilm gemaakt van het prachtige natuurgebied De Groote Heide! 

Lees verder om het te bekijken!

 
 

Beperk de kans op natuurbranden!


Wist u dat het ‘natuurbrandseizoen’ weer is aangebroken? Heeze-Leende kent een aantal natuurgebieden zoals de Groote Heide en Strabrechtse Heide. Een natuurbrand kan zo'n gebied drastisch veranderen. Wat kan u doen om dit te voorkomen?


 
 

Subsidieregeling beëindiging varkenshouderijlocaties


Het Rijk heeft 180 miljoen euro beschikbaar gesteld om in veedichte gebieden de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. De subsidieregeling ‘Saneringsregeling varkenshouderij’ biedt varkenshouders de kans om hun bedrijf te beëindigen.