Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 6
Datum: 08-02-2017
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
­ 

Bestemmingsplan 'De Bulders'


Het college heeft op dinsdag 31 januari 2017 besloten om het bestemmingsplan ‘De Bulders’ aan de raad voor te stellen. De besluitvorming over de vaststelling van het bestemmingsplan staat geagendeerd voor de raadsvergadering van maandag 13 februari 2017.

Rondetafelgesprek en raadsvergadering op maandag 13 februari 2017
Wanneer u vooraf al weet dat u uw mening wilt laten horen aan de raadsleden, dan is het raadzaam dat u zich uiterlijk 48 uur voor aanvang van de vergadering aanmeldt bij de griffie.

 
­ 

Kapwerkzaamheden voor aanleg kades Kleine Dommel


Vanaf maandag 6 februari 2017 start Waterschap De Dommel met voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe beekdal van de Kleine Dommel. Het kappen van bomen aan o.a. de Rul in Heeze is één van deze werkzaamheden. Deze bomen gaan plaats maken voor een kade die het achterliggende perceel beschermt tegen hoog water.

Informatiebijeenkomst 9 mei 2017
Waterschap De Dommel organiseert een informatiebijeenkomst op dinsdag 9 mei 2017. De bijeenkomst gaat over de uitvoeringswerkzaamheden, de planning en de mogelijke overlast.

 
­ 

Bijeenkomst A2 Weert-Eindhoven op 20 februari


Het Kernteam A2 Weert-Eindhoven organiseert een inloopavond over de A2 voor omwonenden, automobilisten en andere belangstellenden. Tijdens deze avond kunt u meedenken over oplossingen voor de doorstroming en verkeersveiligheid op de A2 en het sluipverkeer in de dorpen langs de A2. U bent van harte welkom op maandag 20 februari 2017, van 19.30 tot 21.30 uur in De Smeltkroes in Maarheeze.

 
­ 

Uitnodiging sleuteloverdracht carnaval 2017


Inmiddels is het carnavalsseizoen 2017 alweer in volle gang.
Voor de gemeente ook weer reden om de voorbereidingen te starten voor de sleuteloverdracht.

Wij nodigen u dan ook van harte uit voor de sleuteloverdracht op vrijdag 24 februari 2017 in dorpshuis ‘t Perron te Heeze. 
Lees verder voor het programma van deze avond.

 
 

Illegaal ophalen oud ijzer


Ontvangt u ook regelmatig briefjes in de brievenbus voor het gratis ophalen van oud ijzer en elektronica bij u thuis? Lees verder waarom u hier NIET aan mee moet werken en welke briefjes u wél kunt vertrouwen!


 
 

Kick-off regionale samenwerking aangepast sporten


De regionale samenwerking aangepast sporten regio Eindhoven is een feit! Met het digitaal loket aangepast sporten is het vanaf nu makkelijker voor mensen met een beperking om passend sport- en beweegaanbod dichtbij huis te vinden. Wat ons motto is: in Heeze-Leende doet iedereen gewoon mee!


 
 

RTG en Raadsvergadering a.s. maandag


Op maandagavond 13 februari a.s. vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbaar rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats. Het RTG begint om 20.00 uur en duurt tot 20.15 uur. De raadsvergadering begint daarna. Lees verder voor de agenda.


 
 

Andere inzamelaar: zet uw afval tijdig buiten


Zoals de gemeente eerder gecommuniceerd heeft, is er vanaf 1 februari een nieuwe inzamelaar voor uw afval. Deze nieuwe inzamelaar, Sita/Blink, start de inzameldagen om 07.30 uur. Zet uw afval dus tijdig aan de straat!

Daarnaast gelden er andere ophaaldagen dan voorheen. Hiervoor kunt u kijken op de digitale afvalkalender.


 
 

Winkel Leenderstrijp krijgt nieuwe kruidenier!


Eind november heeft Leo van Wezel uit Valkenswaard laten weten per 1 maart 2017 de huur van de winkel in Strijp te beëindigen vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Leo van Wezel heeft, samen met zijn echtgenote Willeke, ruim 11 jaar met veel plezier de winkel in Strijp geëxploiteerd.

De oproep die vervolgens werd gedaan aan geïnteresseerden die de kruidenierswinkel zouden willen voortzetten was niet aan dovemansoren gericht. Maar liefst 17 reacties mocht het bestuur van de winkelvereniging ontvangen. Uiteindelijk is unaniem gekozen voor Wilma, Eric, Evi en Stan van der Linden uit Leende als de nieuwe uitbaters van de kruidenierswinkel. Gefeliciteerd!

 
 

Afvalbingo 2017: doet u mee?


Op zaterdag 25 maart 2017 is de Landelijke Opschoondag en de gemeente Heeze-Leende doet weer mee. Ook dit jaar organiseren we de Afvalbingo. Schrijft u zich in met een team om een dagje afval te ruimen? Dan maak je naast een gezellige dag en een schone buurt bovendien (grote) kans op het winnen van een barbecuefeest t.w.v. €500,-! Inschrijven kan nog tot 15 februari.

 
 

Blijf op de hoogte van berichten over uw buurt


Met de gratis e-mailservice 'Berichten over uw buurt' laat u zich snel en makkelijk informeren over bijvoorbeeld bouw- en kapvergunningen in uw buurt. U kiest zelf de straal waarbinnen u de bekendmakingen wilt ontvangen.
Meldt u aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen wekelijks per e-mail!