Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 21 - Corona: de volgende stap, geen GFT met Hemelvaart en raadsvergadering - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 20-05-2020
­ 

Corona-aanpak: de volgende stap


Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

Lees verder voor het volledige bericht!

 
 

Met Hemelvaart wordt geen GFT opgehaald!


In de afvalkalender staat dat donderdag in Leende, Sterksel en het buitengebied van Heeze GFT wordt opgehaald. Dit staat fout in de afvalkalender! Donderdag is het Hemelvaart en dus een feestdag. Op feestdagen halen we nooit afval op. U kunt uw GFT-afval zaterdag 23 mei aanbieden. Zet de GFT-container voor 07.30 uur aan straat.
 
 

Raadsvergadering op maandagavond 25 mei


Aanstaande maandag is er weer een raadsvergadering, waar onder andere drie bestemmingsplannen besproken worden!

Lees verder voor de volledige agenda.


 
 

Stop criminelen in het buitengebied!


De ligging van boerenbedrijven is aantrekkelijk voor criminelen. Met meer verwachte leegstand door de coronacrisis neemt de interesse van criminelen alleen maar toe. Zij maken graag misbruik van de situatie en bieden bijvoorbeeld veel geld om een loods of schuur te huren. Het snelle, contante geld kan misschien aantrekkelijk zijn, maar je loopt grote risico’s als er illegale activiteiten in jouw pand plaatsvinden.

 
 

Werkzaamheden Breedvennen in Leende


Vanaf maandag 25 mei zijn er werkzaamheden aan Breedvennen in Leende. De weg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de werkzaamheden wordt de straat voor de school tussen het Dorven en het Zwarte Pad definitief aangelegd.

Werken aan de weg betekent overlast. Daar kunnen we niet omheen, maar we proberen dit zo veel mogelijk te beperken. De werkzaamheden gaan ongeveer vier weken duren, maar zijn afhankelijk van het weer en onvoorziene omstandigheden.
 
 

Werkzaamheden Enexis in Sterksel


In Sterksel is Enexis bezig met behoorlijk omvangrijke werkzaamheden aan hun elektriciteitsnetwerk. Dit doen zij omdat er op locatie behoefte is aan meer stroomcapaciteit. Het verhogen van deze capaciteit is een grote klus, daarom heeft Enexis de kans gelijk gepakt om meer kabels te leggen, zodat het netwerk in Sterksel ook in de toekomst klaar is voor een grotere vraag naar stroom.

De werkzaamheden vinden plaats vanaf de hoek Pastoor Thijssenlaan/Valentijn tot de hoek Pastoor Thijssenlaan/Chijnsgoed. Binnen de bebouwde kom werkt Enexis met gestuurde boringen, om zo min mogelijk overlast en schade aan de omgeving te veroorzaken. Buiten de bebouwde kom wordt er gegraven. Vanwege de omvang van de werkzaamheden is Enexis hier volgens planning 3 á 4 weken mee bezig.