Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 9
Datum: 01-03-2017
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
­ 

Bruggen Oude Dijk en Strijperdijk tijdelijk afgesloten voor zwaar verkeer


Tijdens onderhoud aan de bruggen aan de Oude Dijk en Strijperdijk in Leende is vorige week ernstige schade geconstateerd.

Om te bepalen waardoor de schade is veroorzaakt en of reparatie van de bruggen nog mogelijk is, wordt in de week van 27 februari een verkennend specialistisch onderzoek uitgevoerd. Om een onveilige situatie te voorkomen wordt per direct een geslotenverklaring ingesteld voor voertuigen en samengestelde voertuigen, waarvan de totaalmassa hoger is dan 5 ton.

 
 

Nieuwsbrief 'De Adviesraad bericht...'


Er is weer een nieuwsbrief van onze Adviesraad Sociaal Domein!

De Adviesraad Sociaal Domein is het formele adviesorgaan van de gemeente in het kader van de Wmo, de Jeugdwet en de Participatiewet.

In deze nieuwsbrief leest u over de verschillende werkgroepen binnen de Adviesraad en de onderwerpen waar zij zich op dit moment mee bezighouden. Bijvoorbeeld met de Herziening Huishoudelijke Hulp, en met het opbouwen en onderhouden van netwerken voor ouderen.


 
 

Openbare rondetafelgesprek en raadsvergadering op 13 maart


Op maandagavond 13 maart a.s. vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbaar rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats. Het RTG begint om 19.30 uur en duurt tot 19.45 uur. De raadsvergadering begint daarna.

Lees verder om te zien welke onderwerpen er op de agenda staan.


 
 

Verlening jaarlijkse subsidie 2017 aan Zuidzorg voor jeugd en gezondheidszorg


Op 8 februari heeft het college besloten om voor 2017 subsidie te verlenen aan Zuidzorg voor de uitvoering van het Basis Aanbod Preventie (€ 184.800) en het Maatwerkdeel (€ 25.980) van de jeugdgezondheidszorg.

Onder het Basis Aanbod Preventie valt het consultatiebureau, waar 98% van de kinderen in hun eerste 4 levensjaren naar toe gaat voor vaccinaties en voor het bevorderen van de gezondheid door het voorkomen van lichamelijke, psychische en sociale problemen.

De subsidie voor het Maatwerkdeel wordt ingezet op opvoedingsondersteuning en Evidence Based Programma's. Benieuwd wat dit concreet inhoudt? Lees verder!

 
 

Blijf op de hoogte van berichten over uw buurt


Met de gratis e-mailservice 'Berichten over uw buurt' laat u zich snel en makkelijk informeren over bijvoorbeeld bouw- en kapvergunningen in uw buurt. U kiest zelf de straal waarbinnen u de bekendmakingen wilt ontvangen.
Meldt u aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen wekelijks per e-mail!