Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 18 - Koop, eet & drink lokaal in Heeze-Leende, Dodenherdenking terugkijken - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 06-05-2021
­ 

Wethouder Bosmans legt functie neer


Wethouder Toon Bosmans heeft zijn functie neergelegd omdat zijn fractie PvdA uit de coalitie is gestapt. De coalitie en het college beraden zich in de komende tijd over de overname en invulling van de portefeuille van wethouder Bosmans.

 
­ 

Dodenherdenking terugkijken


Vanwege de coronamaatregelen heeft de gemeente dit jaar in de 3 kernen een besloten herdenking georganiseerd en deze opgenomen voor inwoners. Heeft u deze gisteravond niet bekeken? Dan kunt u deze via onze website terugkijken.

 
­ 

Koop, eet & drink lokaal in Heeze-Leende


De ondernemers in Heeze-Leende hebben je keihard nodig. Dus laat je dorpshart kloppen en koop, eet & drink lokaal. Haal het om de hoek, dichtbij. Lekkers en moois hoeft niet van ver te komen.  
­ 

Jongerenwerk in Heeze-Leende aan de slag met jongeren vanuit Maatschappelijke Diensttijd


Gemeente Heeze-Leende, in samenwerking met het jongerenwerk van Cordaad Welzijn, neemt in de periode 26 april tot 19 juli 2021, deel aan het programma Perspectief voor de Jeugd met MDT. Zo wil de gemeente jongeren extra kansen bieden om hun talenten in te zetten of te ontdekken. De gemeente heeft hiervoor een subsidieaanvraag gedaan en deze is voor een bedrag van € 20.000 toegekend. 
­ 

Duurzaamheidsboxen: verzending duurt langer dan verwacht


Enige weken geleden informeerden we u over de duurzaamheidsboxen voor woningeigenaren. Vanwege de grote hoeveelheid dozen worden deze over een periode van meerdere weken bezorgd. Echter, dit duurt iets langer dan verwacht. Daarnaast was het door de privacywetgeving ingewikkeld om alle koopwoningen te achterhalen. Daarom kan het zijn dat u na 9 mei nog geen box heeft ontvangen. Bent u woningeigenaar en heeft u na 9 mei nog geen box ontvangen? Neem dan contact op met energieloket@heeze-leende.nl. Voor huurders komt er ook een duurzaamheidsbox. Deze wordt in de loop van 2021 samengesteld en verzonden.
 
­ 

Vuilniswagens op waterstof: duurzame afvalinzameling in regio Helmond


Blink rijdt begin mei met twee splinternieuwe elektrische vuilniswagens op waterstof. In samenwerking met SUEZ Recycling & Recovery Nederland, neemt Blink deel aan een Europees project voor afvalinzameling met waterstofvoertuigen. 
­ 

Nieuwe welzijnsconsulent in Leende


Per 1 april is Angela den Ouden gestart als Welzijnsconsulent bij Zorgcooperatie Graaggedaan in Leende. Inwoners kunnen bij de welzijnsconsulent terecht met vragen op het gebied van welzijn, diensten, zorg, wonen, opvoeden en opgroeien.

  
­ 

Webinar Levenstestament 27 mei 19:30- 21:00


Als mantelzorger heb je te maken met zowel verzorgende als ook financiële taken van degene die je verzorgt. Deze (rechts)handelingen moet je ook nog kunnen uitvoeren als degene die je verzorgt niet meer wilsbekwaam is. Om dit te regelen kan iemand een levenstestament maken om deze zaken voor hem of haar en de mantelzorger goed te regelen. Cordaad Welzijn en de Dementievriendelijke gemeenschap Heeze-Leende organiseren daarom op 27 mei een webinar over het levenstestament. Aanmelden kan via de website van Cordaad Welzijn.

 
­ 

11 mei online Schrijversbezoek Aaltje van Zweden (over Autisme)


Aaltje gaat in gesprek met een psychologe van Kempenhaeghe Sterksel en vertelt op inspirerende wijze hoe zij de verschillende werelden waarin zij leeft combineert. Als vrouw van Jaap van Zweden, moeder van 4 kinderen en voorvechter voor de erkenning van autisme. Bibliotheek Dommeldal en Stichting Vrienden van de Bieb Heeze-Leende, nodigen u van harte uit om deze lezing bij te wonen, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om vragen te stellen. 
 

Raadsvergadering van 10 mei a.s.


Raadsvergadering 10 mei a.s.

Datum: Maandag 10 mei 2021
Tijd: 19:30 - 22:30
Locatie: Digitaal

De vergadering is openbaar, maar i.v.m. de coronamaatregelen zal de vergadering digitaal plaatsvinden. De vergadering is voor belanghebbenden de volgen via de livestream.

Klik hier om de agenda te bekijken
Klik hier om direct naar de livestream van de vergadering te gaan

 
 

RTG-vergadering 17 mei a.s.


RTG-vergadering 17 mei a.s.

Datum: Maandag 17 mei 2021
Tijd: 19:30 - 22:30
Locatie: Digitaal

Vergadering vindt digitaal plaats. De vergadering is voor belangstellenden te volgen via de livestream.  

Eventuele insprekers over geagendeerde onderwerpen wordt gevraagd contact op te nemen met de griffie via email: gemeenteraad@heeze-leende.nl of 06-57 56 70 58).

Klik hier om de agenda te bekijken
Klik hier om direct naar de livestream van de vergadering te gaan