Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 13 - Corona en ondernemers, op afspraak naar de huisarts en kleine ergernissen - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 25-03-2020
­ 

Het Coronavirus: Update 23 maart 2020 - Aangescherpte maatregelen


Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.


Voor uw en onze gezondheid: doe een bezoek aan het gemeentehuis in uw eentje. Heeft u begeleiding nodig? Zorg voor de afstand van 1,5 meter.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 
­ 

Bijstand voor ondernemers en zelfstandigen


Het coronavirus heeft, naast alle impact op het dagelijkse leven, ook voor ondernemers bijzonder ingrijpende gevolgen. Landelijk is er allerlei informatie, maar de gemeente kan ook iets voor je betekenen! Wil je hier meer over weten? Lees verder!

 
 

Alleen nog op afspraak naar huisarts in Leende en tweede locatie


Vanaf dinsdag 24 maart mogen patiënten van huisartsenpraktijk De Vocht en Van den Hurk alleen nog na telefonisch contact de huisartsenpraktijk betreden. Zo hopen zij extra besmettingen van het coronavirus te voorkomen.


 
 

Heeze in actie tijdens het coronavirus


Onze Sociaal Makelaar heeft spontane reacties gekregen van inwoners die buurt- en dorpsgenoten graag willen helpen! Denk aan boodschappen doen, medicijnen ophalen, een luisterend oor of andere praktische hulp. Ook vervoer kan een probleem zijn nu. Dat we elkaar willen helpen is natuurlijk fantastisch en daar werken we graag aan mee!


 
 

Herinnering: Laat ons weten wat uw kleine ergernissen zijn in de openbare ruimte


Ook dit jaar is er weer geld beschikbaar voor kleine ergernissen ten aanzien van onderhoud wegen, fietspaden, voetpaden en bermen.

Wat vindt u belangrijk? Meld het aan! Dit kan nog tot tot 10 april.

Lees verder om te zien hoe je een ergernis aanmeldt!

 
 

Gezocht: Stichtingsbestuur mfa


In Leende wordt een nieuwe multifunctionele accommodatie gerealiseerd. Een Dorpshuis waarin de basisschool, een kinderdagverblijf en het dorpshuis samen onderdak vinden. Dit Dorpshuis zal zich ontwikkelen tot dé ontmoetingsplek voor jong en oud. Dé plek voor sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten in Leende. 

Om die ontwikkeling tot stand te brengen, zoeken we enthousiaste en gemotiveerde bestuurders voor de stichting die het dorpshuis beheert.

Interesse? Lees verder!

 
 

Infomarkt mfa Leende 26 maart gaat niet door


Herinnering: Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaat de infomarkt 26 maart NIET door!

Maar... van uitstel komt in dit geval geen afstel! Er zal op een later moment een nieuwe infomarkt gepland worden.
 
 

Uitbraak coronavirus: RTV Horizon past programmering aan


RTV Horizon past de programmering op radio en televisie aan om extra aandacht te besteden aan de uitbraak van het coronavirus in onze regio. Dat gebeurt tijdens onze reguliere programma’s en tijdens enkele nieuwe programma’s.

Lees verder om de wijzigingen te bekijken.


 
 

Vergunningverlening via stikstofregistratiesysteem van start


Vanaf dinsdag 24 maart kan een natuurvergunning worden aangevraagd op basis van het stikstofregistratiesysteem. Dit geldt in eerste instantie voor de woningbouw en een beperkt aantal grote infraprojecten.

Lees verder voor het volledige bericht op de site van de Stikstofaanpak.