Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 22 - Taxus Taxi start inzameling, afronding werkzaamheden buitenwegen Leende - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 30-05-2018
­ 

Stichting Taxus Taxi start inzameling taxussnoeisel 4 juni


Zoals ieder jaar staat ook dit jaar de zomer voor stichting Taxus Taxi volledig in het teken van de inzameling van taxussnoeisel voor de strijd tegen kanker. Op maandag 4 juni wordt het startschot gelost en begint de stichting weer met het verzamelen van het frisse groen van deze haagplant. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie.

Weten hoe je het taxussnoeisel het beste kunt bewaren? Lees verder!

 
 

Zwerfafval-les van robot


Groep 4 tot en met 8 van basisschool Merlebos in Heeze-Leende kreeg op dinsdag 29 mei les over zwerfafval van een robot!

Weten wat ‘Robby’ de Meccanoid Robot vertelde? Klik dan op Lees verder.


 
 

Gemeentehuis donderdag 7 juni geopend tot 12.30 uur


Op donderdag 7 juni is het gemeentehuis geopend tot 12.30 uur in verband met een personeelsbijeenkomst. Ook telefonisch en via WhatsApp is de gemeente dan bereikbaar tot 12.30 uur. Vrijdag 8 juni is het gemeentehuis weer geopend volgens de reguliere tijden.
 
 

Succesvolle afronding werkzaamheden verkeesmaatregelen buitenwegen Leende


In mei 2017 heeft de gemeenteraad besloten de aanpak voor Fase I mobiliteitsplan buitenwegen te financieren, om het sluipverkeer aan te pakken. Dit was ter voorbereiding van Fase II, de uitwerking van de sluipwerende maatregelen. Het instellen van 60km/uur gebied zorgt over het algemeen om onze buitenwegen op orde te brengen en de verkeersveiligheid te vergroten.

Weten om welke maatregelen het gaat? Lees verder!

 
 

Sportcafé: Regionaal netwerk Aangepast sporten en bewegen


Voor mensen met een beperking is het nog niet vanzelfsprekend om dichtbij huis passende sport- of beweegaanbod te vinden. Door bundeling van kennis, kwaliteit, menskracht, accommodaties en financiën willen we de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking in de regio Eindhoven structureel verhogen.

Meer weten of aanmelden? Lees verder!


 
 

NL-Alert controlebericht op 4 juni


Op maandag 4 juni om 12.00 uur wordt er weer een NL-Alert controlebericht verzonden in heel Nederland. Het maakt niet uit waar je tijdens het testmoment in Nederland bent. Als jouw mobiele telefoon is ingesteld voor NL-Alert, ontvang je overal hetzelfde bericht.

Is je mobiele telefoon al juist ingesteld voor NL-Alert? Klik hieronder dan snel op Lees verder.