Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 13 - Wegwerkzaamheden Maarheezerweg Zuid Leende, Webinar over belastingaangifte en telefonisch belastingspreekuur - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 01-04-2021
­ 

Webinar: samen naar duurzame warmte in Heeze-Leende


Op 6 & 12 april organiseert de gemeente twee webinars over het overgaan naar duurzame warmtebronnen per 2050. Om daar te komen heeft de gemeente met input van inwoners, netbeheerder, woningcorporaties en bedrijven een Transitievisie Warmte opgesteld. Tijdens deze webinars vertellen wij u hier meer over.

 
­ 

Webinar over belastingaangifte en telefonisch belastingspreekuur


Meer weten over de digitale belastingaangifte? Via Bibliotheek Dommeldal kun je een webinar bekijken waarin meer verteld wordt over digitaal aangifte doen. Daarnaast kun je bij vragen terecht bij het Telefonisch Belastingspreekuur op dinsdag 13 april.

 
­ 

Wegwerkzaamheden Maarheezerweg Zuid Leende


Van 2 t/m 23 april wordt er gewerkt aan de Maarheezerweg Zuid in verband met groot onderhoud asfalt 2021. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen over het algemeen wel passeren. Tijdens deze werkzaamheden is er een omleiding ingesteld.

 
­ 

Militaire oefening


Van 12 t/m 16 april worden er in de regio Militaire oefeningen gehouden. De oefeningen zullen plaatsvinden rondom de Weerterheide en Kruispeel. Het kan dus zijn dat er zich in deze periode militaire voertuigen verplaatsen binnen de gemeente. Bij de oefeningen wordt geen oefenmunitie gebruikt. 

 
­ 

REMINDER: Onderzoek burgerparticipatie: helpt u ons mee?


Heeft u al deelgenomen aan onderstaand onderzoek? De vragenlijst kan nog ingevuld worden tot en met 11 april 2021.

De gemeente gaat steeds meer doen met burgerparticipatie. Dit betekent dat wij meer met inwoners gaan samenwerken om beleid te ontwikkelen, uit te voeren en/of te evalueren. Samenwerken kan in het geval van burgerparticipatie veel betekenen, zoals:

  • (Vrijblijvend) uw mening geven over een onderwerp;
  • Meepraten over een onderwerp (problemen signaleren en oplossingen bedenken);
  • Meebeslissen over een onderwerp.

Op dit moment lopen wij er als gemeente tegen aan dat vaak dezelfde inwoners deelnemen aan burgerparticipatietrajecten. Om te onderzoeken hoe we een bredere groep inwoners kunnen activeren om deel te nemen, nodigen wij u uit om een vragenlijst in te vullen. Helpt u mee? 
 

Raadsvergadering van 12 april a.s.


Raadsvergadering 12 april a.s.

Datum: Maandag 12 april 2021
Tijd: 19:30 - 22:30
Locatie: Digitaal

De vergadering is openbaar, maar i.v.m. de coronamaatregelen zal de vergadering digitaal plaatsvinden. De vergadering is voor belanghebbenden de volgen via de livestream.

Klik hier om de agenda te bekijken
Klik hier om direct naar de livestream van de vergadering te gaan