Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 36
Datum: 07-09-2016
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
­ 

Alle kinderen doen mee!


Wat is er nou leuker voor kinderen dan met vrienden te sporten, dansen, muziek te maken of op schoolreisje te kunnen? Ook voor kinderen in gezinnen met een kleine beurs.
Gemeente Heeze-Leende, Stichting Leergeld Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende, Jeugdsportfonds Brabant en Jeugdcultuurfonds Brabant hebben de handen ineengeslagen om dit mogelijk te maken. Wilt u weten hoe?

 
­ 

Zorg dat uw afval goed terecht komt


Ontvangt u ook wel eens flyers of briefjes in uw brievenbus waarop staat dat uw oud ijzer gratis aan de straat wordt opgehaald? Gemeente en politie roepen alle inwoners van de gemeente Heeze-Leende op om niet in te gaan op deze verzoeken. Dit kan immers schadelijke gevolgen hebben voor de gemeenschap én voor het milieu.

 
 

Nationale Sportweek van 17 tot en met 24 september


De Nationale Sportweek is een initiatief van het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) met als doel sporten en bewegen te promoten. 
Ook de gemeente Heeze-Leende doet hieraan mee. Daarom is samen met verschillende sportaanbieders uit de gemeente een programma opgesteld waarbij zij speciaal voor al onze inwoners hun deuren openen. Komt u ook een kijkje nemen?


 
 

Fit test en beweegmarkt voor ouderen


In het kader van de Nationale Sportweek organiseert de gemeente Heeze-Leende speciaal voor alle inwoners van 65 jaar en ouder een ouderen fit test en beweegmarkt. Op woensdag 21 september tussen 13.00 en 17.00 uur kunt u in Sporthal de Pompenmaker deelnemen aan deze eenvoudige fit test, kennismaken met het huidige beweegaanbod en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee drinken. 


 
 

Help ons dorp fietsvriendelijker te maken


Van 19 tot en met 26 september vindt de Nationale Fiets Telweek plaats. Tijdens deze week worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht: waar fietsen mensen door? Waar is er oponthoud? Want hoe meer we weten, hoe beter we onze fietspaden kunnen verbeteren en hoe fietsvriendelijker we ons dorp kunnen maken. 
Alles wat je nodig hebt: je fiets en de gratis Fietstel-app. Tel je mee?

 
 

Blijf op de hoogte van berichten over uw buurt


Met de gratis e-mailservice 'Berichten over uw buurt' laat u zich snel en makkelijk informeren over bijvoorbeeld bouw- en kapvergunningen in uw buurt. U kiest zelf de straal waarbinnen u de bekendmakingen wilt ontvangen.
Meld u aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen wekelijks per e-mail!

 
 

Openbaar rondetafelgesprek en raadsvergadering op 12 september


Op maandagavond 12 september vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbaar rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats. Het RTG begint om 19.30 uur en duurt tot 19.45 uur. De raadsvergadering begint daarna. Lees verder om te zien welke onderwerpen er zullen worden behandeld.


 
 

Bomensnoei in Leende


Om de gezondheid en groei van de bomen te waarborgen, wordt vanaf maandag 12 september gestart met de onderhoudssnoei van bomen in Leende en Leenderstrijp. Mits de weersomstandigheden het toelaten, nemen de werkzaamheden ongeveer negen weken in beslag. Tijdens het snoeien kan een deel van de weg worden afgezet, wat enige hinder voor het verkeer kan betekenen.