Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 48
Datum: 06-12-2017
Afvalkalender 2018 | Gladheidsbestrijding | Camera's in de gemeente | MIRT onderzoek A67
­ 

De afvalkalender voor 2018 is bekend!


De ophaaldagen van het afval voor 2018 zijn bekend. U kunt op onze digitale afvalkalender bekijken wanneer het afval volgend jaar opgehaald zal worden. Hier kunt u de dagen direct opslaan in uw agenda, of een PDF downloaden waar ze allemaal op staan.

 
 

Gladheidsbestrijding winter 2017/2018


Het wordt buiten steeds kouder, we lopen steeds meer kans op gladde wegen. Dan moet er gestrooid worden. Wij strooien in drie zones. Lees verder om te zien hoe deze zones onderverdeeld zijn.


 
 

Door camera’s nog veiliger Heeze-Leende


Vanaf deze week hangen er camera’s bij de toegangswegen tot Heeze-Leende en bij het NS Station. Dit cameratoezicht draagt bij aan vergroting van de veiligheid. De privacy wordt echter ook gewaarborgd. Lees verder om te zien hoe we dat doen.


 
 

€167.300 beschikbaar voor natuurherstel heidegebied Diep Meerven


De provincie Noord-Brabant heeft €167.300 over de periode 2017-2020 beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van herstelmaatregelen van het heidegebied rondom het Diep Meerven. Deze heide is gelegen in een Natura 2000 gebied en is onderdeel van de Groote Heide.


 
 

Gemeentehuis gesloten vanaf 12.30 uur op 14 december


In verband met een personeelsbijeenkomst op donderdag 14 december is het gemeentehuis vanaf 12.30 uur gesloten. Vanaf dit tijdstip zijn wij ook niet meer telefonisch bereikbaar.

Vrijdag 15 december staan wij weer klaar voor u.
 
 

Uitwerken en onderzoeken effecten kansrijke maatregelen A67 gaat van start


Eind september 2017 zijn in het kader van de MIRT-verkenning drie clusters van kansrijke maatregelen vastgesteld. Met dit bestuurlijke besluit is de eerste fase (analytische fase) van de Verkenning afgerond. Lees verder om te zien wat er nog gaat gebeuren!

 
 

Méér zorgverzekering voor minder geld


Uw gemeente biedt goedkopere zorg, maak gebruik van dit voordeel! Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Collectieve Zorgverzekering die de gemeente Heeze-Leende samen met zorgverzekeraar CZ aanbiedt. Lees verder om meer te weten!


 
 

Mantelzorg Verwen Menu


Elk jaar laat de Gemeente Heeze-Leende haar waardering blijken voor het werk van alle mantelzorgers in de gemeente. Ook dit jaar is gekozen voor het Mantelzorg Verwen Menu (MVM) omdat daarmee de meeste mantelzorgers bereikt worden.


 
 

Werkzaamheden riolering in de wijk Engelse Tuin


De firma Adriaans rioolreiniging gaat in opdracht van de gemeente Heeze-Leende een gedeelte van het hoofdriool reinigen en inspecteren. Voor december 2017 is de wijk Engelse Tuin gepland. Lees verder om te zien wat er gedaan zal worden.


 
 

Afronding werkzaamheden waterberging en natuurontwikkeling De Kleine Dommel


Momenteel is de bouwcombinatie Rasenberg/Colijn bezig met de afronding van de werkzaamheden die te maken hebben met de waterberging en natuurontwikkeling van de Kleine Dommel. Lees verder om te zien wat er nog gedaan moet worden.