Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 16 - Schoolstraat Leende tot 30 april gedeeltelijk afgesloten, Lintjesregen gepresenteerd via video op koningsdag - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 22-04-2021
­ 

Verhuizing takelbedrijf Sprankenis dichterbij dan ooit!


De gemeente Heeze-Leende heeft vorig jaar een koopovereenkomst gesloten met het bedrijf. Deze overeenkomst heeft tot doel om het bedrijf te verplaatsen naar De Biesven en op de huidige locatie aan de Valkenswaardseweg drie woningen te bouwen waar nu nog de bedrijfsgebouwen staan. Om de verplaatsing van het bedrijf mogelijk te maken en de woningen te kunnen bouwen, dient er een nieuw bestemmingsplan vastgesteld te worden. Het voorontwerp van dit nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf 22 april ter inzage.

 
­ 

Lintjesregen gepresenteerd via video op koningsdag


Vanwege de coronamaatregelen worden de gelukkigen dit jaar apart in het zonnetje gezet. Hiervan worden video-opnames gemaakt zodat geïnteresseerden op 27 april kunnen zien wie er in het zonnetje zijn gezet. De video’s van de uitreikingen zullen per kern op koningsdag vanaf 12 uur beschikbaar zijn via de kanalen van de gemeente.

 
­ 

Schoolstraat Leende tot 30 april gedeeltelijk afgesloten


De Schoolstraat is gedeeltelijk gesloten voor alle verkeer vanwege werkzaamheden. Er is een plaatselijke omleiding ingesteld.

 
­ 

Even voorstellen…Halise Bekci nieuw bij het Sociaal Raadsliedenwerk


Sociaal Raadslieden geven mensen informatie en/of ondersteuning op sociaaljuridisch gebied. Halise Bekci is sinds maart 2021 werkzaam in Gemeente Heeze-Leende en houd iedere donderdagochtend een spreekuur (op afspraak) op het gemeentehuis.

 
­ 

Geef uw tips en opmerkingen door aan de provincie!


Op dit moment liggen 2 provinciale documenten ter inzage, die voor alle Brabantse gemeenten, inwoners en bedrijven relevant zijn. Het gaat om de Brabantse ontwerp Omgevingsverordening en om het ontwerp Regionaal Water en Bodem Programma 2022-2027.

 
­ 

Controles opslaglocaties


Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) heeft op maandag 19 april 2021 controles uitgevoerd bij vier opslaglocaties. Bij deze bestuursrechtelijke integrale controles waren medewerkers van de politie, gemeenten en veiligheidsregio en omgevingsdienst aanwezig. Het meest opmerkelijk daarin was de opslag van veel te veel gasflessen op een locatie in Geldrop. Deze onwenselijke situatie is direct verholpen. Daarnaast was de brandveiligheid niet altijd op orde en was de situatie soms in strijd met het bestemmingsplan. Dit leidt nog tot nacontroles.

 
 

Raadsvergadering van 10 mei a.s.


Raadsvergadering 10 mei a.s.

Datum: Maandag 10 mei 2021
Tijd: 19:30 - 22:30
Locatie: Digitaal

De vergadering is openbaar, maar i.v.m. de coronamaatregelen zal de vergadering digitaal plaatsvinden. De vergadering is voor belanghebbenden de volgen via de livestream.

Klik hier om de agenda te bekijken
Klik hier om direct naar de livestream van de vergadering te gaan