Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 46
Datum: 15-11-2017
Burgerpeiling | Snelheidsmeter in Sterksel | Inloopspreekuur wethouders | Eindafrekening Brabantwater
­ 

Onderzoek Burgerpeiling ‘Waar staat je gemeente’


De gemeente Heeze-Leende werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening. Hiervoor willen wij graag weten wat u als inwoner onze dienstverlening vindt. Daarom voeren wij een onderzoek uit onder onze inwoners.

U ontvangt het onderzoek donderdag in uw brievenbus!

 
 

Dorpsraad Sterksel krijgt snelheidsmeter in bruikleen


De Dorpsraad Sterksel krijgt een snelheidsdisplay in bruikleen van de gemeente Heeze-Leende. Daarmee kunnen zij in eerste instantie de snelheid op de Albertlaan monitoren. Later wordt de snelheidsdisplay ook op andere plaatsen in Sterksel ingezet.


 
 

Inloopspreekuur wethouders maandag 27 november


Op maandag 27 november a.s. van 18.00 tot 19.00 uur vindt weer een inloopspreekuur van de wethouders plaats. U kunt dan zonder afspraak een gesprek voeren met de wethouders. Het uitgangspunt voor de duur van elk gesprek is tien minuten.


 
 

Maandag 4 december landelijk controlebericht NL-Alert


Maandag 4 december zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.


 
 

Controle fietsverlichting op basisscholen


De afdeling Heeze-Leende van Veilig Verkeer Nederland controleerde dit jaar in de maand november de verlichting van de fietsen van de scholieren van alle basisscholen in onze gemeente.  De fietsen van de groepen 3 t/m 8 werden gecontroleerd.


 
 

Eindafrekening Brabant Water voor Heeze en Sterksel


Brabant Water stuurt deze week de jaarlijkse eindafrekening voor Heeze en Sterksel. De eindafrekening voor Leende komt in de loop van december.

Lees verder voor meer informatie!

 
 

Vibro-seismisch onderzoek in de gemeente


In de periode eind november/december 2017 voert Geothermie Brabant B.V. vibro-seismisch onderzoek uit in onze gemeente. Dit gebeurt met drie vrachtwagens, die aan de hand van trillingen de onderliggende grondlagen in beeld brengen.


 
 

Nieuw betaalgemak in de Brabantse bussen


Vanaf 1 november na 19.00 uur cashloos betalen en vanaf 1 december helemaal geen contant geld meer in alle Brabantse bussen. Hiervoor in de plaats komen nieuwe manieren om te betalen.

Lees verder op onze website over de andere betaalmogelijkheden.


 
 

Najaars-fotowedstrijd De Groote Heide


Na de succesvolle voorjaars-fotowedstrijd organiseert Natuurgrenspark De Groote Heide nu ook een najaars-fotowedstrijd. Uitdaging voor fotografen is om de herfst in de prachtige natuur van De Groote Heide zo mooi mogelijk vast te leggen.


 
 

VABimpuls voor eigenaren van lege stallen en schuren


Van 2 oktober 2017 tot en met 9 januari 2018 kunnen eigenaren van lege stallen en schuren in Noord-Brabant een bijdrage krijgen in de advieskosten voor het bepalen van een nieuw toekomstperspectief voor hun gebouwen.