Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 36 - Geen kermissen, automaatje, campagne Senioren en Veiligheid - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 03-09-2020
 

Het Sport- en beweegakkoord Heeze-Leende is een feit


In januari 2020 gingen sport- en beweegaanbieders, onderwijs, zorg, welzijn en gemeente Heeze-Leende samen aan de slag om te komen tot een Sport- en beweegakkoord. Tijdens de start van de Nationale Sportweek werd dit Sport- en beweegakkoord definitief gemaakt. Vanwege het coronavirus kan er geen officiële ondertekening plaatsvinden, maar dat betekent niet dat we niet aan de slag gaan.

Wethouder Jan de Bruijn: ‘’Het Sport- en beweegakkoord is van ons allemaal. Daarom is het zo fijn dat ruim 40 verenigingen en organisaties zich aan het akkoord verbonden hebben. Samen kunnen we veel meer bereiken!’’


 
 

Ook in najaar geen kermissen in Heeze-Leende


Na een zorgvuldige afweging heeft het college van burgemeester en wethouders helaas moeten besluiten ook in het najaar geen kermissen in Heeze-Leende te (laten) organiseren.

“Zoals wij destijds bij de afgelasting van de kermissen in Heeze en Leende hebben afgesproken met de kermisexploitanten, hebben wij de mogelijkheden bekeken om in het najaar alsnog een kermis te organiseren. Alles afwegende hebben wij nu echter moeten besluiten om dit jaar géén kermis meer te organiseren”, laat burgemeester Paul Verhoeven weten.


 
 

Word ook AutoMaatje!


ANWB AutoMaatje dit najaar in Heeze-Leende van start.

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer kunnen autorijden, op de fiets springen of een stukje kunnen lopen. Geen vervoer betekent dat mensen geïsoleerd raken en zich eenzaam kunnen gaan voelen. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij!
AutoMaatje worden? U leest meer op onze website.


 
 

Kabinet verlengt coronasteun banen en economie tot en met 2021


De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig niet voorbij. Daarom komt het kabinet met een steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden, dat volgt op de twee eerdere noodpakketten. Het nieuwe pakket loopt tot in 2021 en is gestoeld op drie pijlers: steun, helpen aanpassen en investeren.


 
 

Maak het oplichters niet te makkelijk! Meekijken bij pinnen


Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we de komende weken aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

Deze week: Meekijken bij pinnen.

Waar u op moet letten en wat u kunt doen als u toch slachtoffer bent geworden leest u op onze website.