Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 25 - Mantelzorg tijdens corona, ondernemersloket, Waterschijf van vijf - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 24-06-2020
­ 

Kernraad Leenderstrijp krijgt snelheidsdisplay in bruikleen


De Kernraad Leenderstrijp heeft een snelheidsdisplay in bruikleen gekregen van de gemeente Heeze-Leende. Daarmee kunnen zij op verschillende plekken in Leenderstrijp de snelheid en verkeersaantallen monitoren en worden verkeersdeelnemers direct gewezen op hun snelheid.

Vorig jaar riep de gemeente initiatiefnemers met ideeën om hun buurt of dorp te verbeteren op om dit met de gemeente te delen. De gemeente bood aan om deze initiatiefnemers te ondersteunen bij het uitwerken en uitvoeren van hun idee. Daarvoor werden een raadslid en een ambtenaar aan het initiatief gekoppeld.

 
 

Waterschijf van vijf


Waterschap De Dommel werkt aan schoon en voldoende water en beschermt tegen wateroverlast. Maar dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met inwoners, (agrarische) bedrijven, natuurorganisaties en andere overheden. Ook u kunt hieraan bijdragen. 

Bijvoorbeeld door regenwater op te vangen in uw eigen tuin, zodat het grondwater wordt aangevuld. Wat u allemaal kunt doen om bewuster om te gaan met water vindt u in de Waterschijf van vijf van Waterschap De Dommel.
 
 

Trots op jouw duurzaam huis?


De Verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland gaat weer van start! Trotse huiseigenaren kunnen hun woning tot 8 september aanmelden. Zij maken kans op één van de juryprijzen, of de publieksprijs van de deelnemende provincies.


 
 

Taxbus vangnet voor OV verlengd tot 1 september 2020


Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, met name door het wegvallen van de buurtbussen, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi's, in Zuid-Oost Brabant bekend als Taxbus. De provincie heeft met de vijf regio’s in Brabant afgesproken dat reizigers in die gevallen tegen WMO-tarief kunnen reizen. Dat is gelijk aan het OV-tarief. Deze maatregel is vooralsnog verlengd tot 1 september!

U kunt in dit geval een Taxbus bestellen door te bellen met de reserveringslijn en hoeft in dit geval niet in het bezit te zijn van een Taxbuspasje. Het nummer van de reserveringslijn is 0800 – 0234795.


 
 

Digitaal ondernemersloket


Ondernemers in onze gemeente kunnen belangrijke info zoals (lokale) regelingen, info over belastingen en het laatste nieuws vinden op www.heeze-leende.nl/ondernemersloket.

Het digitaal ondernemersloket is in A2-verband opgezet. De afdelingen Economie, Werk & Inkomen, Belastingen en Communicatie van de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard werken hiervoor nauw samen. Zo lopen telefonische (aan)vragen bijvoorbeeld via het Klantcontactcentrum van Valkenswaard.


 
 

Verlieservaringen in het Coronatijdperk


Jij bent zo’n mantelzorger, iemand die vol toewijding een naaste bijstaat. Mantelzorgers kenmerken zich door een hoog aanpassingsvermogen; je hebt je immers telkens opnieuw weer te verhouden tot wat er is en mogelijk telkens ook verandert en verloren gaat. Dit aanpassingsvermogen staat ook voor hoe je omgaat met het veranderen van het toekomstperspectief, het verlies van gezondheid of bijvoorbeeld het verlies van vrijheid om een keuze voor iets te maken. In dat kader gaat het om hoe je omgaat met het verlies van deze (en mogelijk meer en/of andere) aspecten in je leven.


 
 

Raadsvergadering maandag 29 juni


Deze vergadering is openbaar, maar door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u de vergadering helaas niet bijwonen. Deze kunt u vanaf 19.30 uur volgen via onze website.

Op de agenda staat onder andere:
  • Bestemmingsplan Strijperstraat 21a en 23
  • Kaderbrief 2021-2024
  • Jaarrekening 2019
  • Begroting
Bekijk de volledige agenda.