Ontvanger: Wimvanlaarhoven , wimvanlaarhoven@hotmail.com
Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 41
Datum: 12-10-2016
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
­ 

Welkom!


Vanaf 3 oktober heten onze gastvrouwen, Sonja Boreas en Emily Deelen, iedere bezoeker een warm welkom in de hal van het gemeentehuis in Heeze! De gastvrouwen ontvangen u bij binnenkomst en kunnen u vertellen waar u moet zijn.

 
­ 

Heeze-Leende huisvest vijf vrouwelijke statushouders op Kempenhaeghe


De gemeente Heeze-Leende huisvest binnenkort vijf vrouwelijke statushouders tijdelijk in accommodatie Cleyn Aa op Kempenhaeghe. Gemeente en Kempenhaeghe leggen op dit moment de laatste hand aan de bruikleenovereenkomst die daarvoor nodig is.

 
­ 

Hoe fit is Heeze-Leende?


Tijdens de Nationale Sportweek die plaatsvond van 17 t/m 24 september, is er door 040FIT! getest hoe fit Heeze-Leende nu daadwerkelijk is. In totaal hebben 97 personen meegedaan aan deze fit test. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan verder!

 
­ 

Infosessie A2 Weert-Eindhoven


Op dinsdag 18 oktober en donderdag 20 oktober is er een informatiebijeenkomst over de laatste ontwikkelingen omtrent de A2 in het Limburgs/Brabants grensgebied. Op dit moment wordt er een zogenaamd MIRT-onderzoek uitgevoerd, om oorzaken en mogelijke oplossingsrichtingen van o.a. de filevorming tussen Weert-Noord en knooppunt Leenderheide te onderzoeken.
Gedurende deze avonden wordt uitleg gegeven over het proces; wat onderzocht wordt, de eerste resultaten en inzichten en over het vervolg de komende maanden. Ook krijgen alle aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen en individueel in gesprek te gaan met de projectvertegenwoordigers.

 
 

Waarom ‘kiest’ gemeente voor Ziggo in plaats van HSLnet?


Vorige week liet de gemeente Heeze-Leende weten dat haar telefoonlijnen worden overgezet naar Ziggo. Graag licht de gemeente toe waarom zij voor Ziggo kiest in plaats van voor HSLnet.


 
 

Afsluiting Zevenhuizen te Leende


Aannemer Mouwrik gaat het asfalt op de kruisingen Zevenhuizen – Molenschut en Maarheezerweg Noord vernieuwen. Om dit werk te kunnen uitvoeren wordt op donderdag 13 oktober en vrijdag 14 oktober Zevenhuizen afgesloten voor doorgaand verkeer. Ter plaatse wordt een omleidingsroute aangegeven.
 
 

Mantelzorg Verwen Menu


De gemeente Heeze-Leende wil haar waardering laten blijken voor het werk van alle mantelzorgers in de gemeente. Want mantelzorger zijn is niet niks! Daarom biedt de gemeente ook dit jaar het Mantelzorg Verwen Menu aan, én zijn alle mantelzorgers uit onze gemeente welkom bij de Lichtstad Revue in ’t Perron op zondagmiddag 27 november.

 
 

Senioren swingen tijdens Nationale Sportweek


Ruim honderd enthousiaste senioren hebben op woensdag 21 september een bezoek gebracht aan de beweegmarkt en de ouderen fit test in sporthal De Pompenmaker. Naast inzicht in de fysieke gesteldheid en informatie over het huidige beweegaanbod, lieten sommige ouderen zich zelfs verleiden tot het deelnemen aan een potje tafeltennis of het dansen op de muziek van Aerobody!

 
 

Blijf op de hoogte van berichten over uw buurt


Met de gratis e-mailservice 'Berichten over uw buurt' laat u zich snel en makkelijk informeren over bijvoorbeeld bouw- en kapvergunningen in uw buurt. U kiest zelf de straal waarbinnen u de bekendmakingen wilt ontvangen.
Meldt u aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen wekelijks per e-mail!

 
 

Heeze-Leende komt met Veiligheidskrant


Van 10 tot en met 16 oktober 2016 is het in heel Nederland de Week van de Veiligheid. De gemeente Heeze-Leende brengt daarom de Veiligheidskrant uit, waarin vijf thema’s worden besproken: WhatsApp Buurtpreventie, Ondermijnende criminaliteit, Hennep, Ouderenveiligheid en Radicalisering.


 
 

Tevreden over deze nieuwsbrief? Raad het dan ook anderen aan!


De gemeente Heeze-Leende is blij met alle abonnees op deze nieuwsbrief. Met u dus! Het liefst zouden we zien dat nóg meer inwoners zich voor deze nieuwsbrief inschrijven. Op die manier blijven burgers op de hoogte van wat er speelt en hopen we wederzijdse betrokkenheid te vergroten.

Dus bent u tevreden over deze digitale nieuwsbrief? Tip anderen dan ook om zich gratis aan te melden!