Ontvanger: Wimvanlaarhoven , wimvanlaarhoven@hotmail.com
Onderwerp: Week 33 - Op weg naar een duurzame toekomst: vragen over de RES - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 19-08-2021
­ 

Op weg naar een duurzame toekomst: vragen over de regionale energiestrategie op 9 september


Onze gemeente Heeze-Leende maakt samen met 20 andere gemeenten uit Zuid-Oost Brabant, de provincie en 2 waterschappen afspraken over een duurzame toekomst. Hoe besparen we met elkaar meer energie, waar kunnen we het beste energie opwekken uit zon en wind? En hoe maken we gebruik van duurzame warmte? De afspraken leggen we vast in de regionale energiestrategie (RES). De voorlopige versie van RES 1.0 is 26 juli uitgebracht. Dat document vindt u hier. Heeft u hier vragen over? Bezoek dan op 9 september (20.00 tot ongeveer 21.30 uur) het online-vragenuurtje van de Metropool Regio Eindhoven. Aanmelden kan hier.

 
­ 

Waterbespaartip #elkedruppeltelt


De gemeente Heeze-Leende heeft de ambitie om klimaatbestendig en groen te zijn. Slim omgaan met ons waardevolle Brabantse drinkwater hoort daar ook bij. De komende weken geven we u vanuit  Brabant Water laagdrempelige tips mee om thuis water te besparen. Samen bereiken we meer!

Deze week:
Simpel en effectief! Zet je vaatwasser pas aan als hij helemaal vol is. Elke keer dat hij minder hoeft te draaien, scheelt weer liters water! Zo ga jij slimmer om met water. Meer info en makkelijke tips? Check hier

#elkedruppeltelt #meerbewustminderwater
 
­ 

Voedselcampagne: Voedselverspilling


Gemeente Heeze-Leende heeft als doelstelling voedselverspilling met 50% te verminderen in 2023. Door bewuster om te gaan met eten, kun je al heel veel voedselverspilling voorkomen!

De supermarkt is een belangrijke stakeholder in het tegengaan van voedselverspilling. Bij de Coop in Heeze zetten ze daarom ook verschillende initiatieven in om te voorkomen dat bruikbaar voedsel in de prullenbak beland. De voedselbank komt iedere week langs om artikelen op te halen en de Coop zit ook aangesloten bij Too Good To Go. Al het voedsel dat tegen de houdbaarheidsdatum aanzit wordt samengesteld in pakketjes die klanten kunnen ophalen tegen een lagere prijs.

Tim Eichhorn, supermarktmanager van de Coop in Heeze: “Je staat soms niet bij stil hoeveel je eigenlijk weggooit. Alles wat je nog een tweede kans kunt geven, is mooi meegenomen. Hier kun je andere mensen nog blij mee maken.”

 
­ 

Kermis - Leende


Van 21 tot en met 24 augustus is het kermis in Leende. De kermis in Leende vind dit jaar plaats op het evenemententerrein Breedvennen. Horecaterrassen zijn niet toegestaan op het kermisterrein.

 
­ 

Herstelwerkzaamheden Boschlaan - Heeze


Onlangs is in opdracht van Stichting Kasteel Heeze een begin gemaakt met de herstelwerkzaamheden aan het wegdek van de Boschlaan in Heeze.

Het besluit is tot stand gekomen na uitvoerig overleg tussen Stichting Kasteel Heeze als zijnde eigenaar van de Boschlaan, de gemeente Heeze-Leende en Brabants Landschap. De gemeente en Brabants Landschap zijn belanghebbenden en gebaat bij een veilige en goed toegankelijke Boschlaan.