Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 23 - Overlast eikenprocessierups, buizerd Huisvenseweg actief en Spoorlaan en Schoolstraat afgesloten - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 06-06-2018
­ 

Overlast eikenprocessierups: bestrijding volop in uitvoering


Elk jaar veroorzaakt de eikenprocessierups veel overlast. De gemeente Heeze-Leende is druk bezig met de bestrijding van de eikenprocessierups door het wegbranden en opzuigen van nesten en de zogenaamde “processie”. Tussen begin mei en eind juni krijgen de eikenprocessierupsen microscopisch kleine brandharen. De brandharen kunnen tot en met september vervelende gezondheidsklachten geven.

Weten hoe u ongemak voorkomt? Klik op de knop Lees verder!

 
 

Spoorlaan en Schoolstraat tijdelijk afgesloten


Meulendijks Rondhout BV gaat de bomen in de Spoorlaan en Schoolstraat verwijderen. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk voor de rioolreconstructie en herinrichting van de straat. Nadat de herinrichting van de straat gereed is komen er nieuwe bomen.

Meer weten over deze tijdelijke afsluiting? Lees dan hieronder verder.


 
 

Agressieve buizerd Huisvenseweg weer actief


Op de Huisvenseweg, op het half verharde deel langs de Oeffels, is een agressieve buizerd actief. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de buizerd een nest met jonge buizerds, wat het agressieve gedrag van de vogel verklaart. Als er mensen in de buurt fietsen of wandelen, kan de buizerd deze als bedreiging zien. Houd dus rekening met het feit dat de buizerd zich in het gebied bevindt, mocht u voor werk of recreatie in het gebied zijn. De gemeente zal spoedig een waarschuwingsbord plaatsen.

 
 
 

Oor voor je gehoor!


Gehoorbescherming staat hoog in het vaandel in Heeze-Leende. De gemeente is al vanaf oktober vorig jaar extra bezig met gehoorschade en gehoorbescherming. In vergunningen worden al extra voorschriften opgenomen ter bescherming van het gehoor. Ook in het beleid en de regelgeving van de gemeente (Algemene plaatselijke verordening) krijgt dit onderschatte probleem veel aandacht.

Weten wat de gemeente nog meer doet rondom gehoorschade? Lees dan snel verder!