Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 15 - Coronavirus en ondernemers, Bestrijding eikenprocessierups en raadsvergadering - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 08-04-2020
­ 

Coronavirus en ondernemen


Ook ondernemers in Heeze-Leende ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij kunnen bij verschillende instanties terecht voor informatie, hulp en financiële steun.

Al deze informatie is verzameld op één pagina!

 
 

Bestrijding eikenprocessierups


Ook dit jaar wordt er veel overlast van de eikenprocessierups verwacht. De kleine haren op de eikenprocessierups kunnen tot en met september voor gezondheidsklachten. Dit jaar starten we voor het eerst met preventieve bestrijding. 

Lees verder om te zien hoe we dat doen!


 
 

Alleen op afspraak naar het gemeentehuis


Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis. U moet een afspraak maken via de telefoon. Zomaar binnenlopen kan dus voorlopig niet, ook niet voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

Bel naar 040-224 1400 voor het maken van een afspraak. Dit geldt in ieder geval nog tot 28 april.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!
 
 

Rondetafelgesprek en raadsvergadering op dinsdagavond 14 april


In verband met de maatregelen van de overheid ten aanzien van het Coronavirus zal er geen publiek en pers worden toegelaten in de raadzaal. De vergadering is in ieder geval zoals altijd voor belangstellenden te volgen via de livestream. Het RTG begint om 19.00 uur, de raadsvergadering om 20.00 uur.

Lees verder voor de agenda!


 
 

Brabantse jongeren ‘swipen’ voor een duurzame energietransitie


Jongeren hebben een duidelijke mening over klimaat en duurzaamheid. Toch is het lastig om hen te betrekken bij energiebeleid van Brabantse regio’s en gemeenten. Met het project ‘Stand Up!’ laat de Brabantse Milieufederatie (BMF) jongeren meepraten over de energietransitie. Hun mening telt!


 
 

Bewaar uw textiel nog even in huis!


We zijn met z’n allen in een crisis beland. Voor Sympany, het bedrijf achter de kledinginzameling, geldt dat er nu letterlijk geen kledingstuk meer de deur uit gaat. Al het ingezamelde textiel moet opgeslagen worden omdat er wereldwijd geen afzet is.
 

 
 

Gespannen thuissituaties door coronamaatregelen


Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven. Dit kan zorgen voor een gespannen sfeer, waardoor huiselijk geweld kan toenemen. Weten wat jij kan doen aan deze situatie? Lees verder!


 
 

Taxbus als alternatief van de buurtbus


In verband met het coronavirus rijden er op dit moment geen buurtbussen meer in Brabant. Sinds 30 maart kunnen de bussen van Taxbus ook gebruikt worden als buurtbussen. Hier zitten wel voorwaarden aan verbonden.


 
 

Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb 


De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf 6 april 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek.

 
 

Belangrijk nieuws voor campinghouders en hun gasten


De drie voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio’s hebben voor Noord-Brabant een toevoeging vastgesteld op de eerdere noodverordening volgens landelijk model. Lees verder om te zien wat deze toevoeging precies inhoudt.


 
 

Kinderopvang met Pasen en Koningsdag


In de gemeente Heeze-Leende kunnen ouders die een cruciaal beroep uitoefenen, gebruik (blijven) maken van de kinderopvang en opvang op school. Tijdens Pasen en op Koningsdag zijn de scholen en opvangorganisaties gesloten. Werk je in een vitale sector en wil je toch gebruik maken van kinderopvang? Dat kan! Lees verder!