Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 30 - Raadslid Frans Cuijpers stopt, meld misdaad anoniem, hoe herken je een criminele investeerder? - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 22-07-2020
­ 

Raadslid Frans Cuijpers stopt met politiek Heeze-Leende


Raadslid Frans Cuijpers (VVD) gaat na jaren de politiek in Heeze-Leende verlaten. Op 24 augustus is zijn laatste raadsvergadering.

Frans Cuijpers, gemeenteraadslid VVD, Heeze-Leende: “Mijn politieke carrière begon tien jaar geleden. Kitty, mijn vrouw, was al jaren secretaris van het bestuur van de VVD. Eerst in Mill en later ook in Heeze-Leende. Toen ik met vervroegd pensioen ging als directielid van de Rabobank, bemoeide ik me in positieve zin van het woord met de VVD vergaderingen die bij ons thuis plaatsvonden.”

In 2010 stond Frans vierde op de lijst van de VVD en kwam in de gemeenteraad van Heeze-Leende doordat Jos van Bree weer wethouder werd namens de VVD. Ook bij de verkiezingen in 2014 bleef Jos van Bree wethouder en zat Frans in de gemeenteraad. In 2016 werd Jos van Bree wethouder in Helmond. Hierdoor kwam er een plaats vrij in het college van burgemeester en wethouders.

 
 

Hoe herken je een criminele investeerder?


Veel ondernemers kunnen momenteel moeilijk het hoofd boven water houden. Dit biedt kansen aan criminelen! Zo bieden zij ‘corona-hulp’ aan, bijvoorbeeld in de vorm van (cash) leningen of giften. Let op, want eenmaal ‘ja’ gezegd, is er geen weg meer terug. Laat je niet verleiden, want je kunt maar één keer nee zeggen.

Meer informatie? Klik hieronder op de knop 'lees verder'.


 
 

Meld Misdaad Anoniem


Stel: je wilt iets over een ernstig misdrijf melden zonder dat je naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat je de dader goed kent of bang bent voor eventuele gevolgen. Je kunt dan terecht bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Ook voor de gemeente Heeze-Leende komen jaarlijks meerdere meldingen binnen. Dankzij deze tips worden aanhoudingen gedaan en zaken opgelost.

M. is een onafhankelijk meldpunt waar je volledig anoniem informatie kunt geven over misdaad. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Je meldt bij M. over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, geweld, illegale prostitutie en onverklaarbaar vermogen. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in je eigen omgeving.