Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 40
Datum: 05-10-2016
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
­ 

Huisvesting statushouders in ‘De Heerlykheid’ in Sterksel


Nadat we vorige week berichtten over de stand van zaken betreffende de huisvesting van statushouders, is er alweer een nieuwe ontwikkeling op dit gebied. Omdat de ruimte in ‘De Heerlykheid’ aan de Pastoor Thijssenlaan 1 in Sterksel al geruime tijd leeg staat, en de gemeente Heeze-Leende moet voldoen aan de opdracht van het Rijk om een groter wordend aantal statushouders te huisvesten, gaat woningcorporatie woCom dit pand geschikt maken voor het huisvesten van mensen met een verblijfsvergunning.

 
­ 

Is uw dak geschikt voor zonnepanelen?


Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? En woont u in de provincie Noord-Brabant? Maak dan gebruik van de Zonnescan Brabant. Deze tool maakt een inschatting van hoeveel zonnepanelen op uw dak passen en hoeveel elektriciteit deze kunnen opwekken. Zo krijgt u snel een indicatie of zonnepanelen interessant voor u zijn.

 
 

Inwoners van Heeze-Leende zorgen voor 14 chemotherapieën


Van juni tot augustus hebben 52 inwoners meegedaan met de inzamelingsactie van Stichting Taxus Taxi. Zij hebben hiermee in totaal 1780 kilo taxussnoeisel ingezameld, goed voor 14 chemotherapieën.


 
 

Omzetten telefoonlijnen gemeente Heeze-Leende


Op dinsdag 11 oktober rond 12.00 uur worden de huidige telefoonlijnen van gemeente Heeze-Leende worden omgezet naar een moderne datalijn van ZIGGO. Hierdoor is het mogelijk dat de telefoonlijn wordt verbroken als u met de gemeente aan het bellen bent op deze dag. Uiteraard bellen wij u in dat geval zo snel mogelijk terug.


 
 

Bekijk een duurzaam huis in de gemeente Heeze-Leende


Op zaterdag 5 en 12 november openen huiseigenaren in het hele land hun deuren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route, ook in Heeze-Leende! Bent u benieuwd naar de ervaringen met duurzame maatregelen? Schrijf u dan nu in en neem een kijkje in een duurzaam huis.

 
 

Blijf op de hoogte van berichten over uw buurt


Met de gratis e-mailservice 'Berichten over uw buurt' laat u zich snel en makkelijk informeren over bijvoorbeeld bouw- en kapvergunningen in uw buurt. U kiest zelf de straal waarbinnen u de bekendmakingen wilt ontvangen.
Meld u aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen wekelijks per e-mail!

 
 

Openbaar rondetafelgesprek en raadsvergadering op 10 oktober


Op maandagavond 10 oktober vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbaar rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats. Het RTG begint om 19.30 uur en duurt tot 20.00 uur. De raadsvergadering begint daarna. Lees verder om te zien welke onderwerpen er op de agenda staan.


 
 

Gewijzigde dienstregeling busverkeer op zondag 9 oktober


Op zondag 9 oktober vindt de Marathon Eindhoven plaats. Dit heeft onder andere gevolgen voor de dienstregeling van de bussen. Voor reizigers vanuit Leende betekent dit dat van lijn 173 tot 13:00 uur verschillende ritten uitvallen. Lees verder voor alle informatie over de gewijzigde dienstregeling.