Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 41 - Programmabegroting, E-waste race en Bibliotheek in MFA - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 09-10-2019
­ 

Programmabegroting 2020-2023: Heeze-Leende financieel gezond


Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Heeze-Leende heeft de programmabegroting 2020-2023 aangeboden aan de gemeenteraad. Een begroting die structureel sluitend is en in lijn is met de kadernota, die de raad in juni 2019 heeft vastgesteld!

 
­ 

Basisschool Dirk Hezius uit Heeze wint de E-waste Race Brabant Blink 2019!


In totaal haalden de 11 deelnemende basisscholen 22.198 elektronische apparaten op. Basisschool Dirk Hezius is met 3.277 apparaten en een score van 2.866 de winnaar van de E-waste Race!

Lees het hele bericht op onze website!

 
 

Subsidie voor bibliotheekpunt Leende


De Tweede Kamer heeft met de 'motie Asscher' de regering gevraagd kleine gemeenten te ondersteunen bij het behoud van openbare bibliotheken. Gemeente Heeze-Leende heeft toen, samen met bibliotheek Dommeldal en Stichting Bibliotheek Heeze-Leende, een aanvraag ingediend om in de nieuwe multifunctionele accommodatie in Leende een bibliotheekpunt in te richten.

Dit is gelukt! Lees verder voor meer informatie.


 
 

Ben jij de sportaanbieder die mee gaat tekenen?


In 2018 is het Nationaal Sportakkoord ondertekend door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Daarin zijn een aantal ambities vastgelegd, waaronder van jongs af aan vaardig in bewegen, een positieve sportcultuur en vitale sport- en beweegaanbieders.

Dit is belangrijk voor de verenigingen in onze gemeenten!


 
 

ErvenPlus2.0 ook in Heeze-Leende van start!


Gemeente Heeze-Leende en Brabants Landschap hebben groen licht voor de uitvoering van ErvenPlus2.0.

Benieuwd wat dit inhoudt? Lees verder!


 
 

Week van de veiligheid


Op 7 oktober is de Week van de Veiligheid van start gegaan. De gemeente Heeze-Leende grijpt deze week aan om burgers te informeren over wat te doen bij een ongeval met gevaarlijke stoffen over het spoor.

Weten wat je moet doen in het geval van een incident? Lees verder!


 
 

Terugblik eerste jaar college


In De Parel en op Heeze-Leende24 hebben de afgelopen twee weken artikelen gestaan over alles wat het college in haar eerste jaar gedaan heeft. Mocht u ze in de krant of op internet gemist hebben, kunt u het op onze website terugkijken!

 
 

Verkeersdruk in Leende vanwege reconstructie Oostrikkerstraat en Langstraat


Afgelopen maandag zijn de reconstructiewerkzaamheden in de Oostrikkerstraat – Langstraat gestart. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Elke fase heeft een andere afsluiting en omleiding voor het plaatselijk verkeer. We trachten dit zo goed mogelijk te doen door rekening te houden met de diverse belangen, maar wij beseffen ons maar al te goed dat overlast niet te voorkomen is.

 
 

GGD Jeugdmonitor 12 tot en met 18-jarigen van start


Ben je tussen de 12 en 18 jaar of heb je een kind in die leeftijd? Dan ontvang je misschien een uitnodiging (voor je kind) om een vragenlijst in te vullen over je gezondheid. De GGD Brabant-Zuidoost organiseert dit onderzoek voor 24.000 jongeren in het werkgebied. Hoe meer jongeren meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van jongeren in beeld krijgt.


 
 

Spraakmaker David Perduijn over Keramiek


Op donderdagmorgen 24 oktober om tien uur, komt spraakmaker David Perduijn in de Bibliotheek in Heeze-Leende vertellen over Keramiek. Volgens David Perduijn is het keramiek maken het op één na oudste beroep van de wereld. Hij neemt daarom de bezoekers in vogelvlucht mee van de oertijd, naar de 17e-18e eeuw- majolica, Delfts Blauw en Makkum, om te eindigen met de moderne technische keramiek.


 
 

Flitspeiling energieloket Zuidoost Brabant


Steeds meer mensen willen hun huis energiezuinig maken. Hoe belangrijk vind jij het? En kun je wel wat (onafhankelijk!) advies of hulp gebruiken? Laat het ons weten, door een paar vragen van Energieloket Zuidoost-Brabant te beantwoorden.


 
 

Werkzaamheden Boschhoven


Het asfalt van Boschhoven is toe aan vervanging. Hiervoor wordt het bestaande asfalt opgebroken en een nieuwe asfaltconstructie terug gebracht.

Meer informatie en een planning? Lees verder!


 
 

Wegwerkzaamheden Strijperstraat


Vanaf maandag 7 oktober starten de werkzaamheden aan de Strijperstraat in Leenderstrijp. De rijbaan van de Strijperstraat nabij huisnummer 27 tot aan de drempel nabij huisnummer 39 wordt herstraat. Dit zal gebeuren door Steevens Wegenbouw in opdracht van de gemeente Heeze-Leende. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer plaatselijk omgeleid. De omleidingsroute staat met borden aangegeven.


 
 

Inspraak concept Verordening Maatschappelijke Ondersteuning 2020


Het College van burgemeester en wethouders heeft op 1 oktober 2019 besloten de inspraakprocedure te starten inzake de concept Verordening Maatschappelijke Ondersteuning 2020. Tevens zal een formeel advies gevraagd worden in dezelfde periode aan de Adviesraad Sociaal Domein Heeze-Leende. De definitieve vaststelling van de Verordening staat gepland voor de Raadsvergadering van 9 december 2019.