Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 15 - Langetermijnagenda voor gemeenteraad, Afhaalservice Bibliotheek Dommeldal & Online schrijversbezoek Splinter Chabot - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 15-04-2021
­ 

Langetermijnagenda voor gemeenteraad


Om inzicht te geven in welke onderwerpen besproken worden in de gemeenteraad en meer houvast te hebben op de agenda op lange termijn heeft de gemeenteraad een langetermijnagenda(LTA) opgesteld. Zo weet u als inwoner wat wanneer aan bod komt, weten ambtenaren wanneer hun onderwerpen en stukken besproken worden en weten raadsleden ver van tevoren op welke onderwerpen zij zich moeten inlezen. Bekijk ook de video op onze website waarin onze burgemeester, gemeentesecretaris en raadslid Inge Maas het belang van de LTA toelichten.

 
­ 

Senioren en digitale veiligheid: pas op voor spoofing!


Bij spoofing doet de oplichter doet zich telefonisch voor als iemand van uw bank. Hij of zij zal u vragen om uw bankgegevens of u vragen om geld over te maken naar een andere rekening. Dit is nep. Banken vragen u nooit zomaar om geld over te maken naar een andere rekening.

 
­ 

Reminder: Denk mee over de omgevingsvisie


Heeft u al meegedacht over de omgevingsvisie? Reageren kan nog tot en met 26 april.

Denk mee over de toekomst van Heeze-Leende! In de omgevingsvisie beschrijft de gemeente hoe we ook in de toekomst een plek zijn waar het fijn en gezond wonen, werken en recreëren is. De eerste aanzet van de omgevingsvisie hebben we opgesteld met inbreng van veel inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeenteraad. Van 5 april tot en met 26 april kunt u op verschillende manieren reageren op deze eerste aanzet van de omgevingsvisie.

 
­ 

Afhaalservice Bibliotheek Dommeldal & Online schrijversbezoek Splinter Chabot


Omdat de vestigingen van Bibliotheek Dommeldal gesloten zijn heeft de bieb in Geldrop, Mierlo, Nuenen, Heeze, en Son en Breugel een afhaalservice. Maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 17.00u kunt u een tas met gereserveerde boeken ophalen. Reserveren van boeken kan via bibliotheekdommeldal.nl. Op 18 februari organiseert Bibliotheek Dommeldal daarnaast een digitaal schrijversbezoek met Splinter Chabot Dit voorjaar verscheen zijn eerste boek ‘ConfettiRegen’ over de vrijheid van het individu. Hij zal daarmee als auteur in de voetsporen treden van zijn vader Bart Chabot.

 
­ 

RTV Horizon als enige lokale omroep in Benelux geselecteerd voor Accelerator programma van Facebook


Als enige lokale omroep in de Benelux is RTV Horizon uitgenodigd om deel te nemen aan het Accelerator programma, onderdeel van het Facebook Journalism Project. De andere Nederlandse deelnemers zijn het FD en Linda.nl. Facebook ondersteunt de deelnemers de komende maanden bij het onderzoeken van mogelijkheden voor het genereren van online omzet en bij het werven en behouden van nieuwe lezers. 
­ 

Werkzaamheden Station Heeze 19 april- 18 juni


In opdracht van ProRail worden perron 1 en perron 2 op station Heeze vernieuwd, dit in het kader van het Programma Perrons Op Norm (PON). De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen maandag 19 april en vrijdag 18 juni 2021. Op enkele momenten is er daarom geen treinverkeer mogelijk. Plan daarom altijd uw reis vooraf via ns.nl. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op https://spoorwerkinmijnbuurt.prorail.nl.
 
 

RTG-vergadering 19 april a.s.


RTG-vergadering 19 april a.s.

Datum: Maandag 19 april 2021
Tijd: 19.30  -  ± 20.15 uur
Locatie: Digitaal

De vergadering is openbaar, maar i.v.m. de coronamaatregelen c.q. ingestelde avondklok zal de vergadering digitaal plaatsvinden. De vergadering is voor belanghebbenden te volgen via de livestream.

 Indien u wilt inspreken over één van de geagendeerde onderwerpen wordt u gevraagd contact op te nemen met de griffie via gemeenteraad@heeze-leende of telefoonnummer 06-57567058).

Klik hier om de agenda te bekijken
Klik hier om direct naar de livestream van de vergadering te gaan
 
 

Raadsvergadering van 10 mei a.s.


Raadsvergadering 10 mei a.s.

Datum: Maandag 10 mei 2021
Tijd: 19:30 - 22:30
Locatie: Digitaal

De vergadering is openbaar, maar i.v.m. de coronamaatregelen zal de vergadering digitaal plaatsvinden. De vergadering is voor belanghebbenden de volgen via de livestream.

Klik hier om de agenda te bekijken
Klik hier om direct naar de livestream van de vergadering te gaan