Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 2
Datum: 11-01-2017
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
­ 

Nieuwjaarsreceptie 2017: zusjes Beks uitgeroepen tot Verbinders van het Jaar


Ieder jaar roept de burgemeester een persoon uit onze gemeente uit tot verbinder. Iemand die de verbinding weet te leggen tussen inwoners, verenigingen en gemeentebestuur. Dit jaar is De Verbinder van het Jaar 2017 uitgereikt aan maar liefst drie personen: de zusjes Lieke, Janske en Meike Beks! Gemeente Heeze-Leende feliciteert deze meiden van harte met deze mooie onderscheiding. De zusjes beklommen de Alpe d’Huez voor het goede doel om de strijd tegen kanker te steunen. 

Ook bijzonder dit jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie was het verhaal van statushouder Mahmoud Bairah. Mahmoud is voor de oorlog gevlucht uit Syrië en woont nu ruim twee jaar in Heeze. Gera Geurts heeft van zijn verhaal een gedicht gemaakt en Mahmoud las dit voor. Het hele gedicht kunt u lezen op onze website. Een aanrader!

 
­ 

Regionaal loket aangepast sporten


Op 1 februari a.s. lanceert de gemeente Heeze-Leende in samenwerking met o.a. de gemeenten Eindhoven, Cranendonck, Valkenswaard, Veldhoven en Bergeijk, en met de Provincie Noord-Brabant, het regionale loket aangepast sporten.

Voor mensen met een beperking is het niet vanzelfsprekend om dichtbij huis passend sport- en beweegaanbod te vinden. Door bundeling van kennis, kwaliteit, accommodaties en financiën willen we met dit sportloket de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking in de regio Eindhoven structureel verhogen.

 
 

Openbaar rondetafelgesprek en raadsvergadering op 23 januari


Op maandagavond 23 januari a.s. vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbaar rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats. Het RTG begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. De raadsvergadering begint daarna. Kijk voor de agenda op onze website.


 
 

Woonlasten stijgen slechts 0,8 % in Heeze-Leende


De woonlasten in de gemeente Heeze-Leende stijgen gemiddeld slechts met 0,8%. Dat is minder dan het inflatiepercentage. Toch heeft Heeze-Leende voor dit jaar en volgende jaren een begroting waar veel aanvullende wensen in staan.


 
 

‘Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Heeze-Leende 2017’ vastgesteld


In het 'Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning' is onder andere geregeld in welke vorm voorzieningen kunnen worden verstrekt, de hoogte van de eigen bijdrage, de hoogte van tarieven voor begeleiding en de persoonsgebonden budgetten.

In het nieuwe besluit zijn enkele wijzigingen in de tarieven ten opzichte van 2016.

Daarnaast heeft het kabinet een aantal besluiten genomen om de zorgkosten in 2017 voor u als burger te verlagen. Dit betekent o.a. dat vanaf 1 januari 2017 de eigen bijdrage voor de Wmo omlaag gaat.

 
 

Eerste ervaringen gemeente Heeze-Leende met WhatsApp


Sinds oktober vorig jaar kunnen inwoners van onze gemeente via de populaire digitale berichtendienst WhatsApp algemene vragen stellen aan de gemeente. WhatsApp is een applicatie voor smartphones waarmee op een snelle manier berichten gratis verstuurd en ontvangen kunnen worden. De gemeente is in oktober 2016 deze pilot gestart om te achterhalen of WhatsApp een nuttig extra contactkanaal is. Tijd voor een update!

 
 

Blijf op de hoogte van berichten over uw buurt


Met de gratis e-mailservice 'Berichten over uw buurt' laat u zich snel en makkelijk informeren over bijvoorbeeld bouw- en kapvergunningen in uw buurt. U kiest zelf de straal waarbinnen u de bekendmakingen wilt ontvangen.
Meldt u aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen wekelijks per e-mail!