Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 17 - Maatregelen Corona verlengd, Randweg Heeze en contract mfa - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 22-04-2020
­ 

Maatregelen corona verlengd


We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden -  alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren, worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

 
 

Helpt plastic om bomen tegen de processierups?


We hebben gezien dat om sommige eikenbomen in onze gemeente plastic is gewikkeld. Dit plastic zou de eikenprocessierups, in de preventieve fase, moeten bestrijden. Het Kennisplatform Processierups heeft onderzocht of het plastic effect heeft en het antwoord is, helaas, nee.

Lees verder om te zien wat de gemeente doet tegen de processierups!


 
 

Gebruikers nieuwe mfa Leende tekenen contract


Maandagavond zijn de eerste grote verenigingen en grote groepen gebruikers naar het gemeentehuis gekomen om hun voorlopige huurcontract voor de mfa te tekenen. “Vanwege de corona moest dit helaas één, voor één. We zouden er anders een leuk feestje van gemaakt hebben."


 
 

Randweg om Heeze bijna open


De afgelopen weken is de laatste hand gelegd aan de randweg om Heeze. Zo zijn er bomen geplant, de toplaag van stil asfalt is aangebracht en de belijning is op het wegdek weergegeven. De randweg is 1,5 km lang, uitgevoerd in stil asfalt.


 
 

A2: Werkzaamheden tussen knooppunt Leenderheide en afrit (35) Leende


De A2 tussen knooppunt Leenderheide en oprit (35) Leende is afgesloten van vrijdag 1 mei 21.00 uur tot maandag 4 mei 05.00 uur voor het doorgaande verkeer richting Maastricht. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt.

Lees verder voor de omleidingsroutes!


 
 

Praktische hulp tijdens corona in handig overzicht!


Nu door de maatregelen rondom corona de verzorgingsinstellingen en verpleeghuizen ‘op slot’ zitten, mensen thuiswerken en kinderen thuis leren, vraagt dat van iedereen veel. Om u een beetje op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van alle (lokale) initiatieven om elkaar te ondersteunen.

 
 

Let goed op (digitale) oplichters tijdens de coronacrisis


Veel mensen proberen elkaar te helpen tijdens deze coronacrisis. Dat is natuurlijk heel mooi! Jammer genoeg zijn er ook mensen die misbruik maken van de situatie. Dit gebeurt online, maar ook aan de telefoon of zelfs aan de deur! Let daarom extra goed op!

Lees verder om te zien waar u rekening mee moet houden!

 
 

Vanaf de bank binnenkijken bij het duurzaamste huis van Nederland


Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt donderdag 23 april de unieke gelegenheid om via een videoverbinding de online thematour van Carlo Zwartendijk bij te wonen. In 2018 won zijn jaren ’60-woning de juryprijs ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ en tijdens de online thematour helpt hij anderen graag op weg door zijn ervaring te delen!


 
 

Praatje met een Maatje van Cordaadje langer bereikbaar!


In deze tijd van het coronavirus staan heel veel mensen op om elkaar te helpen. En daar mogen we met zijn allen enorm trots op zijn! Vanuit hun maatschappelijke rol als welzijnsinstelling draagt Cordaad o.a. een steentje bij met ‘Praatje met een Maatje van Cordaadje.’


 
 

Chatten met Veilig Thuis Zuidoost-Brabant


Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Veilig Thuis Zuidoost-Brabant luistert naar je verhaal en kijkt samen met jou wat er nodig is om het weer veilig te maken.