Ontvanger: Virtueel plein Sterksel , redactie@sterksel.nu
Onderwerp: Week 12 - Corona en kinderopvang, Sluiting gymzalen, E-book lenen bij de bieb - Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende
Datum: 18-03-2020
­ 

Het Coronavirus


Op onze website staat een overzicht van de laatste maatregelen die we getroffen hebben in onze gemeente. Hou voor de laatste stand van zaken ook de website van het RIVM in de gaten.

 
 

Burgemeester Verhoeven spreekt inwoners toe


Het Coronavirus heeft het dagelijks leven lam gelegd nu scholen, horeca en sportfaciliteiten gesloten zijn. Het camerateam van Heeze24 nam maandagmiddag een toespraak op van burgemeester Paul Verhoeven. 

''We zien dat wij Nederlanders inclusief de inwoners van Heeze-Leende massaal de noodzakelijke maatregelen opvolgen. Ik wil jullie daarvoor bedanken."


 
 

Wat is er de komende tijd afgelast?


Door de maatregelen rondom het coronavirus gaan o.a. NIET door: spreekuur wethouders (23 maart), infomarkt mfa Leende (26 maart), bijeenkomst 'Wat doe de gemeente wel en niet voor 55+' (1 april). Op heeze24.nl staat een lijst met evenementen/bijeenkomsten die niet doorgaan.


 
 

Corona en kinderopvang in onze gemeente


Het kabinet heeft zondag 15 maart nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Een van die maatregelen is dat alle scholen en de kinderopvang zijn tot en met 6 april gesloten.

Het kabinet heeft ook aangegeven dat kinderen van ouders/verzorgers die werken in vitale processen wel naar school of de kinderopvang mogen. Denk aan artsen, mensen die zorgen voor schoon water en elektriciteit en mensen in het leger. Op de website van de Rijksoverheid vindt u een lijst met ‘cruciale beroepsgroepen’. Lees verder voor de aanpak in Heeze-Leende.

 
 

Sluiting gymzalen en sporthal


In verband met maatregelen die het kabinet op 15 maart heeft afgekondigd tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn alle binnensportaccommodaties van de gemeente Heeze-Leende per direct gesloten tot en met 6 april 2020.

 
 

Wel online boeken bij de bieb!


U hoeft deze dagen niet zonder boeken te zitten. De bieb namelijk heeft een grote collectie e-books! Als lid van bibliotheek Dommeldal kunt u kiezen uit 28.000 titels. Om te downloaden op de iPad, smartphone of E-reader. Houdt uw pasnummer en wachtwoord bijdehand en maak meteen een account aan op onlinebibliotheek.nl.


 
 

Hoe werkt beeldbellen?


Steeds meer dienstverleners gaan over op beeldbellen.
Op de website van de bibliotheek Dommeldal staat onder 'actuele informatie' een link naar het seniorenweb over hoe u skype kunt gebruiken.

Ook kunt bij 'actuele informatie' aanvullingen doorgeven, bijvoorbeeld als u een goede uitleg heeft van een ander beeldbel-programma.
 
 

Formulierenspreekuur gaat niet door tot en met 6 april


Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaat ook het formulierenspreekuur in het gemeentehuis en in de bibliotheek NIET door. Wanneer het spreekuur weer open gaat, laten we u dit natuurlijk meteen weten!
 
 

Verslag bijeenkomst Centrumontwikkeling Heeze van 4 maart


Lees het complete verslag van de bijeenkomst in de raadzaal afgelopen 4 maart over de Centrumontwikkeling Heeze.


 
 

Online meedenksessies ‘Een groen & blauw Heeze – Leende’


We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Eind 2019 is er een nieuw duurzaamheidsbeleid vastgesteld. Dit jaar besteden wij extra aandacht aan het toekomstbestendig maken en houden van onze gemeente. Dit betekent dat wij samen met de gemeenschap nadenken over Heeze - Leende als groene & blauwe gemeente.

U kunt zich aanmelden via noortje@facetgovernment.nl. Onder de deelnemers verloten wij bovendien 10 duurzame attenties als bedankje voor uw inzet!

 
 

Kleine ergernissen in de openbare ruimte? Laat het ons weten!


Regelmatig krijgen we meldingen binnen over bijvoorbeeld over een gat in de weg, zwerfafval, rioolverstopping, ongedierte, wateroverlast of een omgewaaide boom. Ook dit jaar is er weer geld beschikbaar voor kleine ergernissen voor onderhoud wegen, fietspaden, voetpaden en bermen.