Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 12
Datum: 25-03-2016
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
 
 
 

Dorpsraad Leende winnaar Afvalbingo 2016


Op zaterdag 19 maart organiseerde gemeente Heeze-Leende voor het eerst de Afvalbingo in het kader van de Landelijke Opschoondag tegen zwerfafval. Dorpsraad Leende kwam als winnaar uit de bus en ontving vrijdag 25 maart uit handen van wethouder Wilma van der Rijt een cheque.

 
 

Wijziging in ophaaltijden rijbewijs wegens feestdagenVerloopt uw rijbewijs binnenkort? Houdt u er dan rekening mee dat u een nieuw rijbewijs uiterlijk twee weken voor het verstrijken van de geldigheid van uw huidige rijbewijs aanvraagt bij de gemeente. Bovendien moet u de komende tijd rekening houden met vertraging in het proces wegens een aantal feestdagen deze maand, in april en mei.

 
 

Nieuwe gemeentesecretaris voor Heeze-Leende


Per 1 april 2016 start Peggy Hurkmans als gemeentesecretaris van de gemeente Heeze-Leende.
Zij volgt interim-gemeentesecretaris Ron Jeltema op, die per 4 april start bij de gemeente Oude IJsselstreek.
 
 

Afsluiting Jan Deckersstraat HeezeIn de week van 4 tot en met 8 april a.s. is de Jan Deckersstraat in Heeze afgesloten voor doorgaand verkeer.


 
 

Aanvraag regeling tegemoetkoming ziektekosten chronisch zieke en gehandicapten 2015 mogelijk tot 1 aprilVanaf 2016 biedt de gemeente samen met CZ de collectieve ziektekostenverzekering aan met een gemeentelijke bijdrage. Om in 2015 een tegemoetkoming te bieden aan mensen met hoge zorgkosten, biedt de gemeente eenmalig een regeling voor chronisch zieken en gehandicapten. Aanvragen is mogelijk tot 1 april.


 
 

Milieustraat Geldrop tijdelijk (gedeeltelijk) gesloten


De inwoners van Heeze-Leende kunnen gebruik maken van de milieustraten in Geldrop en Valkenswaard.
Cure, de beheerder van de milieustraten, gaat de milieustraat in Geldrop herinrichten. Op 21 maart is gestart met de verbouwing die volgens de huidige planning tot juli a.s. gaat duren.


 
 

Openbare rondetafelgesprek en raadsvergadering op 4 april


Op maandagavond 4 april a.s. vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbare rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats. 
 

 
 

JP Balki Event


Op zaterdag 9 april vindt de vierde editie van het hardloopevenement JP Balki Event plaats. De deelnemers kunnen net als vorig jaar de routes van 3, 7, 10 en 14 kilometer lopen. 
 

E-mailservice 'Berichten over uw buurt'


Via www.heeze-leende.nl/bekendmakingen kunt u zich gratis aanmelden voor de e-mailservice 'Berichten over uw buurt'. Met deze service kunt u wekelijks bekendmakingen per e-mail ontvangen over onder andere aangevraagde en verleende bouw- en milieuvergunningen en terinzagelegging van bestemmingsplannen die voor u relevant zijn.
 
 

Bekendmakingen per week


Wilt u graag zien welke actuele bekendmakingen er één week zijn over bijvoorbeeld een verleende bouw- en milieuvergunning? Bekijk het overzicht op de website.