Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 26
Datum: 27-06-2016
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
 

MijnGemeente app: makkelijk en snel uw melding doen


De gemeente Heeze-Leende is al een tijdje bezig met de voorbereidingen van de MijnGemeente app, maar nu is ze echt klaar om deze app op grote schaal te gaan gebruiken.
Inwoners van Heeze-Leende konden al eenvoudig een melding over de openbare ruimte doen via de reguliere kanalen zoals website, e-mail en telefoon, maar met de MijnGemeente app wordt het nóg gemakkelijker!

 
 

Openbare rondetafelgesprek en raadsvergadering op 27-28 juni en 4 juli


Op maandagavond 27 juni a.s. vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbare rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats.
Mocht het niet lukken om alle onderwerpen te bespreken (in verband met de behandeling van de kadernota die veel tijd vraagt) dan wordt uitgeweken naar dinsdag 28 juni. Op maandagavond 4 juli vindt de tweede behandelingsronde en vaststelling van de kadernota plaats.


 
 

Verspreiding nieuwe gemeentegids


Op donderdag 14 juli wordt de nieuwe papieren versie van de gemeentegids Heeze-Leende, editie 2016-2018, huis-aan-huis binnen de gemeente Heeze-Leende verspreid door PostNL. Uitgever van de gids is het bedrijf Akse Media, dat de voorgaande edities ook heeft uitgebracht. Alle adressen, inclusief de adressen met een ‘nee-nee’ en ‘nee-ja’ sticker ontvangen een exemplaar.
Mocht u als inwoner donderdag 14 juli toch geen gids hebben ontvangen in uw brievenbus, dan kunt u contact opnemen met Akse Media via telefoonnummer (0223) 66 88 77. of info@aksemedia.nl.
 
 

E-mailservice 'Berichten over uw buurt'


Via de webpagina Bekendmakingen kunt u zich gratis aanmelden voor de e-mailservice 'Berichten over uw buurt'. Met deze service kunt u wekelijks bekendmakingen per e-mail ontvangen over onder andere aangevraagde en verleende bouw- en milieuvergunningen en terinzagelegging van bestemmingsplannen die voor u relevant zijn.

 
 

Bekendmakingen per week


Wilt u graag zien welke actuele bekendmakingen er één week zijn over bijvoorbeeld een verleende bouw- en milieuvergunning? Bekijk het overzicht op de website.

 
 

Goede samenwerking levert mooie Dorpstraat Leende op


Nadat enkele maanden geleden begonnen is met de herinrichting van de Dorpstraat in Leende, is sinds 27 mei deze weg weer open voor het doorgaande verkeer. Uiteraard is de laatste weken nog het achtergebleven afval opgeruimd en zijn links en rechts enkele kleine afwerkingen verricht. Nadat er al flink wat verkeer doorheen is gegaan was dinsdag 21 juni het moment van de oplevering daar. Deze vindt zoals altijd wat later plaats om ook goed te kunnen testen of er na het eerste gebruik geen onvolkomenheden meer in het nieuwe wegdek zitten.

 
 

Omwisselen trekkercertificaat tot en met 30 juni a.s. mogelijk


Bent u nog in het bezit van een trekkercertificaat? Dan kunt u dit nog omwisselen tot en met donderdag 30 juni 2016 voor een categorie T op het rijbewijs. U heeft hiervoor dan één jaar de tijd gehad.

Vanaf 1 juli is het omwisselen van een trekkercertificaat niet meer mogelijk en moet u met goed gevolg een praktijk- en theorie-examen afleggen bij het CBR, om de categorie T alsnog te kunnen krijgen op het rijbewijs.


 
 

Aanvragen Koninklijke onderscheidingen mogelijk tot 1 juli


De burgemeester roept inwoners, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en instellingen op om verdienstelijke medeburgers voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding. 
Het is mogelijk een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen ter gelegenheid van de viering van Koningsdag of tussentijds, bijvoorbeeld een bijzonder jubileum e.d.