Onderwerp: NicasiusNieuws november 2022
Datum: 16-11-2022
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
SCOUTS, ROWANS EN PIVOS

Aanmelden Winterkamp 2022


Tussen kerst en nieuw gaan de scouts, rowans, pivo’s en staf traditioneel op Winterkamp (Wika). Tijdens dit kamp slapen we op de blokhut, werken we in de bossen om onze houtvoorraad aan te vullen, hebben we per speltak leuke activiteiten en gaan dikwijls nog op pad naar een speciale locatie. In de avonden wordt er altijd een gezellige feesttent ingericht voor de oudste speltakken. Het kamp start op 27 december (10:00u) en eindigt op 30 december (17:00u).

Binnenkort ontvangen de leden een digitale aanmeldlink en verdere informatie. We verzoeken iedereen zich voor 28 november aan- of af te melden en de kampkosten voor 1 december te betalen.
 
 
ALGEMEEN

Leden kascontrole gezocht (leden/ouders)


Als groep willen we graag open en transparant in zaken zijn, zo ook met onze financiele groepsgegevens. Door het jaar heen wordt de groepskas regelmatig ingezien door bestuursleden. Op deze manier "controleren" we onze penningmeester. Jaarlijks wordt er ook een kascontrole uitgevoerd door leden van de Grote GroepsRaad (GGR). Om ouders en leden (+21jaar) meer te betrekken bij de groep en nog scherper te zijn op de controle van de groepskas zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de kascontrole. Heb je als lid of ouder interesse om een kascontrole uit te voeren meld je dan voor 31 december aan bij de groepsvoorzitter Ward Gijsberts (voorzitter@nicasius.nl).

De kascontrole-commissie bestaat uit een...

 
 
ALGEMEEN

Meld je aan voor de klusavonden


Sinds dit seizoen wordt er om de 2 weken op donderdagavond geklust. Met een aantal staf- en bestuursleden en enkele ouders wordt er hard gewerkt. De werkzaamheden zijn erg divers van electro, herstellen van gordijnen, schilderwerk tot groenwerkzaamheden. De avonden beginnen om 19:00u en eindigen om 21:30u, daarna is er voldoende tijd om gezellig na te kletsen met iets lekkers.

Er zijn de komende tijd nog veel klussen te klaren en zijn op zoek naar handige en actieve ouders die de groep willen steunen. Je hoeft echt niet altijd aanwezig te zijn, een enkele keer is al voldoende als het jou uitkomt. Wil je de groep steunen, meld je dan aan bij de gebouwenbeheerder (verhuur@nicasius.nl) en we voegen je toe aan de klus-app. Je ontvangt dan telkens een melding wanneer we wat gaan klussen, je kan dan zelf bepalen of je aanwezig bent.
 
 
SCOUTS

Installatie nieuwe leden


Op zondag 11 december worden alle nieuwe leden van de scouts geïnstalleerd. De installatie begint om 10.00u.

En voor de aanschaf van het uniform moeten jullie zelf zorgen. Het uniform moet uiterlijk 26 nov. bij de staf ingeleverd worden.

Bekijk hier alle info over de installatie en het uniform.
 
 
ALGEMEEN

Contributie


De contributie bedraagt € 110,- per seizoen en wordt geïnd in 4 periode’s gedurende het seizoen.

2e periode seizoen 2022-2023 zal geïncasseerd worden in de week van 21 november 2022.
 
 
ALGEMEEN

Ken je een tegelzetter?


De toiletten in de rowan- en beverblokhut verdienen een opknapbeurt. Voor de Coronacrisis hadden we een offerte opgevraagd en vervolgens op de begroting geplaatst. Zoals iedereen inmiddels zelf heeft ervaren zijn de prijzen enorm gestegen, zo ook de verbouwingskosten van deze toiletten. Om kosten te besparen zijn we op zoek naar een “financieel gunstige” tegelzetter. Dit kan een enorme handige Harrie/ouder zijn, een pensionado-tegelzetter of een tegelzetter die enorm om werk zit verlegen (bestaat deze?). Ken je zo iemand of ben jezelf zo iemand, meld je dan bij onze gebouwenbeheerder (verhuur@nicasius.nl) en wie weet kunnen we binnenkort toch deze klus samen klaren.
 
 
ALGEMEEN

Weekenden komen eraan, merk je kleding


De eerste weekenden zijn inmiddels achter de rug en de eerste kledingstukken blijven alweer aan de kapstok hangen. Zorg ervoor dat je je kleding en weekendspullen merkt met je eigen naam. Hiervoor zijn handige labels (Nominette) voor weinig geld te koop. Meestal laten we de kledingstukken 2 of 3 weken hangen; indien er geen naam in het kledingstuk staat ruimen we de kleding op en gaat het naar een goed doel. Het zou jammer zijn als je je fijne winterjas, slaapzak of uniform na 3 weken kwijt bent (jaja, je zult verstelt staan hoeveel kleding er blijft hangen). Jullie zijn zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van je eigen kleding.
 
 
ALGEMEEN

Wij horen graag jullie mening


Als staf- en bestuursleden horen we graag hoe jullie (ouders/ leden) over onze Scoutinggroep denken. Waar kunnen we eventueel nog verbeteren zodat we een leuke en fijne vereniging blijven en wat doen we nu al goed (dat horen we natuurlijk ook graag). Maar ook willen we weten hoe jullie denken over een stukje ouderbijdrage, we merken dat het steeds lastiger wordt om vrijwilligers te vinden. Misschien dat een bepaalde vorm van ouderbijdrage hierin iets kan betekenen. We willen dus graag de ouders meer proberen te betrekken bij de groep en om hun mening vragen.

Medio of eind december ontvangen jullie een enquête in de mail. Het zou fijn zijn als zoveel mogelijk mensen deze invullen zodat we een goed beeld krijgen wat er speelt en in de toekomst wellicht mogelijk is. Mocht je nu alvast vragen of tips hebben over de inhoud van de enquête (of andere vragen en tips) neem dan contact op met groepsvoorzitter Ward (voorzitter@nicasius.nl)
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers