Onderwerp: NicasiusNieuws maart 2023
Datum: 31-03-2023
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
ALGEMEEN

Vooraankondiging zomerkampen


Binnenkort volgen de digitale inschrijvingen voor alle zomerkampen. Het lijkt misschien ver weg maar onze stafleden zijn al druk in de weer met de voorbereidingen en willen graag weten wie er allemaal mee gaan. Dit jaar hebben we moeten besluiten om de kampkosten iets te verhogen; de huurprijzen, boodschappen en activiteiten zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Uiteraard hebben we geprobeerd de verhoging...

 
 
ALGEMEEN

Vriendjesdag, 01 april


Op zaterdag 01 april organiseren we een vriendjesdag. Wil je als broertje of zusje lid worden, ken je iemand die Scouting leuk lijkt; geef dit bericht dan door en maak kennis met onze groep.

Tussen 10:00u en 12:00u hebben we op en rond de blokhut leuke activiteiten opgebouwd; typisch Scouting. Je mag je vriendje of vriendinnetje, broertje of zusje meenemen naar de blokhut om te laten zien hoe leuk Scouting is. Ben je nog geen 5 jaar? Geen probleem, je mag toch gewoon komen kijken. En oh ja, als je vriendje, vriendinnetje, broertje of...

 
 
ROWANS

Kampvoorbereiding, 31 maart


Op vrijdag 31 maart zullen de rowanstaf en het rowanbestuur afreizen naar het mooie Veere om het zomerkamp voor te bereiden. Dit zal het hele weekend duren (tot zondag rond 12:00).

Hierdoor draaien de rowans 31 maart niet.
 
 
ALGEMEEN

Contributie


De contributie bedraagt € 110,- per seizoen en wordt geïnd in 4 periode’s gedurende het seizoen.

4e periode seizoen 2022-2023 zal geïncasseerd worden in de week van 17 april 2023
 
 
ALGEMEEN

Groepsactiviteit Sint Joris, 14 April


Vrijdag 14 april om 19:00u start voor alle speltakken onze traditionele Sint Jorisviering. Zaterdag 15 april wordt er niet gedraaid. De avond duurt voor de bevers, welpen en scouts tot 20:30u, de rowans, pivo’s, oudstam- en stafleden gaan daarna nog even door. We hopen dat alle leden deze avond aanwezig zijn.

De Sint Jorisviering is een groepsactiviteit en een echte Scoutingtraditie. Sint Joris is de beschermheilige van Scouting. Op deze avond organiseren...

 
 
ALGEMEEN

Regionale Scouting Wedstrijden in Heeze


In het weekend van 21 t/m 23 april worden de Regionale ScoutingWedstrijden (RSW) in Heeze georganiseerd. Afgelopen jaar werd een patrouille uit Heeze eerste van de regio (en 13e op de Landelijke Scouting Wedstrijden), dit jaar weer? Het zal een drukke bedoeling worden, ca. 17 patrouilles uit de hele regio slaan hun kampement op rond de blokhut en strijden op verschillende vlakken met elkaar. Alles wordt beoordeeld; van samenwerking, koken, tocht lopen tot het opbouwen van het kampement.

Vanwege de drukte dit weekend vragen we alle andere leden om zaterdags op de fiets te komen, alle parkeerplaatsen in de omgeving van de blokhut zijn waarschijnlijk al bezet.

De inschrijvingen voor RSW zijn al verstuurd naar de scouts, voor de scouts die niet meegaan op RSW zal er op zaterdag niet worden gedraaid.
 
 
ALGEMEEN

Ramon v.d. Kruijs nieuw bestuurslid, nu nog stafleden gezocht…..


Tijdens de laatste Grote GroepsRaad (GGR) is oudstammer Ramon van der Kruijs benoemd als algemeen bestuurslid. We zijn erg blij met de benoeming en dus versterking van het bestuur. Ramon had tot voor zijn benoeming geen ervaring met stafdraaien binnen Scouting maar is wel erg betrokken als ouder tijdens het klussen en meehelpen daar waar nodig. Ramon heeft dus al heel wat Scoutinguurtjes ervaring en vast een frisse blik op de groep.

Op korte termijn zien we wel problemen ontstaan binnen het welpen-stafteam. Een aantal stafleden heeft aangegeven te gaan stoppen of kunnen vanwege werk minder aanwezig zijn. Vooral komend seizoen (23/24) en het seizoen erna (24/25) ontstaan gaten in deze speltak. Inmiddels zijn er wel een aantal rowans die mogelijk staf willen gaan draaien maar daarnaast zijn we echt op zoek naar nog meer vrijwilligers. Heb je interesse voor een staffunctie of ken je iemand die dat zou willen (of voor een ander speltak) laat dit weten en neem contact op met Ward Gijsberts (voorzitter@nicasius.nl).
 
 
ALGEMEEN

Agenda april/mei 2023


  • 31 mrt t/m 2 april - kampvoorbereiding - rowans
  • 1 april - vriendjesdag - bevers, welpen en scouts
  • 2 april - Heeze leeft!
  • 14 april - Sint joris - alle speltakken
  • 15 april - geen opkomst - bevers, welpen en scouts
  • 21 t/m 23 april - RSW - scouts
  • 12 t/m 14 mei - weekend - bevers
  • 19 t/m 21 mei - weekend - pivo's
  • 26 t/m 28 mei - weekend - rowans
Bekijk hier de jaarplanner.
 
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers