Onderwerp: NicasiusNieuws november 2019
Datum: 07-11-2019
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
ALGEMEEN

Stafleden zijn op cursussen geweest


De maand oktober stond voor al onze stafleden in het teken van een tweetal cursussen. Gedurende 3 avonden hebben we met alle stafleden de cursus “aantrekkelijke programma’s” en de cursus “alle kinderen tellen mee” gevolgd. De cursus “alle kinderen tellen mee” werd georganiseerd door de gemeente en MEE en is speciaal voor onze groep ontwikkeld. De ervaren cursusleidster nam alle stafleden mee...

 
 
ALGEMEEN

RABO Club Support groot succes; dank je wel!


Voor derde jaar op rij zijn we als Scoutinggroep winnaar van de RABO Club Support actie. Ook dit jaar hebben ontzettend veel mensen op onze groep gestemd; dank daarvoor.

Uiteindelijk hebben we ruim €1.275,00 van de Rabobank mogen ontvangen. Het bedrag zullen we besteden aan duurzaam spelmateriaal. Zo zijn we nu aan het kijken om oude rioolbuizen en klimpalen aan te schaffen. Met deze aanschaf maken we ons buitenterrein extra aantrekkelijk voor de leden om buiten te spelen.
 
 
BEVERS

Beverweekend


Het eerste beverweekend komt er alweer bijna aan. Dit vindt plaats op 23 en 24 november. Het begint om 10 uur 's ochtends en eindigt met de installatie van de nieuwe bevers op zondag om 10 uur.

De brief en aanmeldformulier zijn afgelopen dinsdag verzonden.
 
 
WELPEN

Welpenweekend


Het weekend van 15 t/m 17 november hebben de welpen hun installatie weekend. We blijven tijdens dit weekend twee nachtjes slapen op de blokhut en op zondagochtend worden de nieuwe welpen geinstalleerd.

Anders als in eerdere berichtgeving; de installatie begin om 10.00u.
 
 
ALGEMEEN

Leden gezocht (M/V en 5 t/m 21 jaar)


Al meerdere malen hebben we aangegeven dat ons ledenaantal terug loopt. Gelukkig hebben we bij de bevers weer een gezellige club kinderen en draaien de welpen en scouts met een mooi aantal. Toch hebben we met name bij de drie jongste speltakken nog voldoende ruimte voor nieuwe leden. Weet je iemand die interesse heeft om bij Scouting te komen, laat het weten of neem ze gratis mee naar de blokhut. Alle kinderen vanaf 5 jaar zijn van harte welkom om een paar keer te komen kijken.

We hopen dat jullie als enthousiaste leden en ouders anderen kunnen overtuigen dat Scouting leuk, leerzaam, gezellig en stoer is. Uiteindelijk is mond op mondreclame de beste manier om leden te werven. Meer informatie over de verschillende speltakken en het lidmaatschap kan je op onze website www.nicasius.nl vinden. Je kunt ook altijd contact opnemen met het groepssecretariaat (secretariaat@nicasius.nl)
 
 
BEVERS EN WELPEN

Pietenavond, 29 nov


Ook dit jaar verwachten we dat enkele pieten een bezoekje brengen aan de blokhut. We hebben ze uitgenodigd op vrijdagavond 29 november. We zien alle bevers en welpen om 19.00 uur op de blokhut.

Rond 20.15 zullen de pieten weer moeten gaan. Dit kan natuurlijk wat uitlopen dus als de welpen nog niet buiten zijn, kunt u gerust binnen komen kijken.

Zaterdagochtend 30 november zullen we geen bevers en welpen draaien.
 
 
SCOUTS, ROWANS EN PIVOS

Inschrijvingen Winterkamp


Tussen 27 en 30 december zullen de scouts, rowans, pivo’s en staf weer op het gezamenlijke WinterKamp (WiKa) gaan. Binnenkort ontvangen de leden een digitale inschrijving. WiKa is ons traditionele groepskamp voor de oudste drie speltakken. Tijdens het kamp zullen we...

 
 
SCOUTS

Fietsverstoppertje, 6 nov.


Zaterdag 06 nov. moeten de scouts hun fiets meenemen. Er staat die middag fietsverstoppertje op het programma, en dan is een fiets wel makkelijk ;-) 
 
SCOUTS

Kerstweekend, 13 t/m 15 dec


Het eerste troepweekend zit er alweer op en over een maand houden we het jaarlijkse kerstweekend. Een gezellig weekend met zondagochtend de installatie van de nieuwe scouts.

De brief met informatie wordt over een paar weken samen met het digitale inschrijfformulier verzonden.
 
 
ALGEMEEN

Geboorte Lexi Haans


Op 23 oktober heeft ons rowanstaflid Leon Haans samen met zijn vriendin Marieke een dochtertje gekregen. Lexi is het eerste kindje van Leon en Marieke, samen maken ze het heel erg goed. We wensen het kersverse gezin heel veel liefde en plezier samen!
 
 
ALGEMEEN

Contributie


De contributie bedraagt € 110,- per seizoen en wordt geïnd in 4 periode’s gedurende het seizoen. In de week van 18 november 2019 zal de 2e periode seizoen 2019-2020 geïncasseerd worden.
 
 
ALGEMEEN

Zet je naam in kleding


De tijd van weekenden en extra kleding komt er weer aan. Dit betekent dat er dikwijls na het draaien kledingstukken blijven liggen. Zorg dat je naam in al je kleding komt te staan. In de halletjes van beide gebouwen staan bakken met gevonden kleding. Eens in de 3 à 4 weken worden deze bakken geleegd en worden de kledingstukken zonder naam gedoneerd aan een goed doel. Voor winterkamp worden alle kledingstukken gedoneerd aan een goed doel.

De groep is niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte kleding (met of zonder naam erin). Controleer bij thuiskomst van een Scoutingdag of weekend altijd of je alles hebt. De staf is meestal nog even op de blokhut zodat je je verloren kleding kunt zoeken.
 
 
ALGEMEEN

Agenda nov/dec 2019


  • 08 t/m 10 nov - weekend - pivo’s
  • 15 t/m 17 nov - weekend - welpen
  • 23 t/m 24 nov - weekend - bevers
  • 29 nov - pietenavond - bevers en welpen
  • 30 nov - geen opkomst - bevers en welpen
  • 13 t/m 15 dec - kerstweekend
  • 27 t/m 30 dec - winterkamp - scouts, rowans en pivo’s
  • 28 dec - geen opkomst - bevers en welpen

Bekijk hier de heel jaarplanner
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers