Onderwerp: NicasiusNieuws januari 2023
Datum: 26-01-2023
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
ALGEMEEN

Verbouwing sanitair rowanbasis


De komende tijd is een clubje enthousiaste stafleden en ouders bezig met het verbouwen van de toiletten van de rowanbasis (beverhuis). De toiletten en vloeren waren toe aan een grote opknapbeurt. In eerste instantie zouden we alle werkzaamheden uitbesteden aan een aannemer maar door de enorme prijsstijgingen hebben we besloten om de klus zelf op te pakken. Voor de carnavalsvakantie hopen we alles klaar te hebben. We zijn in ieder geval de hardwerkende mannen erg dankbaar!

De komende tijd hebben we nog meer klussen te klaren; wil je als ouder, (oudstam)lid ook meehelpen, alle hulp is welkom. Meld jezelf aan bij onze gebouwenbeheerder Ron van Eersel, we hebben meestal voor iedereen wat te doen.
 
 
ALGEMEEN

Enquête is even uitgesteld


In het vorige NicasiusNieuws hadden we aangegeven dat er een enquête verstuurd zou worden naar alle leden/ouders. Door omstandigheden is deze nog niet verstuurd. We hopen de enquête op korte termijn naar jullie te kunnen versturen. Het zou ons als groep enorm helpen wanneer zoveel mogelijk leden/ ouders de enquête invullen. Graag horen we van jullie wat we als groep kunnen verbeteren maar ook al goed doen. Dit alles om een gezonde groep te kunnen blijven die voor zowel jeugd- als stafleden interessant blijft.
 
 
BEVERS

Ouderavond, 11 februari


Zaterdag 11 februari is het tijd voor onze jaarlijkse ouderavond. Hierbij nodigen we de ouders uit om een keertje mee te komen kijken bij de bevers. Deze avond start om 18.30 en zal afgelopen zijn om 20.00. Trek warme kleren aan en neem een zaklamp mee, hopelijk zien we jullie dan!
 
 
ALGEMEEN

Contributie


De contributie bedraagt € 110,- per seizoen en wordt geïnd in 4 periode’s gedurende het seizoen.

3e periode seizoen 2022-2023 zal geïncasseerd worden in de week van 06 februari 2023
 
 
ALGEMEEN

Wijzigingen jaarplanner


Helaas is de datum van RSW veranderd, hierdoor hebben we ook een aantal van onze eigen activiteiten moeten verplaatsen. Verander onderstaande datums dus ook in je eigen agenda om geen scoutingactiviteiten te missen.
 • 1 april: Vriendjesdag/Open dag (i.p.v. 15 april)
 • 14 april: Sint Joris (i.p.v. 21 april)
 • 15 april: geen draaien voor bevers, welpen, scouts (i.p.v. 22 april)
 • 21-22-23 april: RSW voor scouts (i.p.v. 31 maart, 1,2 april)
Bekijk hier de actuele jaarplanner.
 
 
WELPEN

Gymzaal, 18 februari


De welpen zullen op 18 februari gaan sporten in de gymzaal! Neem allemaal jullie sportspullen mee, en dan gaan we lekker sportief de
carnavalsvakantie beginnen. En daarna vier dagen hossen tijdens de carnaval!

Dit zal plaatsvinden bij de gymzaal in de spoorlaan.

Adres: spoorlaan 11, te heeze

Jullie worden verwacht met sportspullen in de spoorlaan om 10.00 uur. Daar zullen de stafleden jullie verwelkomen.

Tot dan.
 
 
ALGEMEEN

Oprichter Karel van Lierop overleden


Op 13 januari is onze groepsoprichter Karel van Lierop overleden, Karel is 95 jaar geworden. Dat Scouting St.Nicasius Heeze bij Karel nog steeds in het hart zat was wel te merken tijdens het 70-jarige bestaan van onze groep afgelopen jaar. Karel was tijdens de reünie in alle gezondheid nog aanwezig en sprak nog mooie woorden over het ontstaan van de groep. Ook in het verzorgingshuis waar Karel woonde was duidelijk te zien dat hij trots was op onze groep; de groepsdas en enkele oude foto’s hadden een duidelijke plaats aan de muur.

We zijn Karel dankbaar voor het initiatief dat hij ruim 70 jaar geleden heeft genomen om onze groep op te richten.
 
 
SCOUTS

Gymzaal, 18 februari


Zaterdag 18 februari gaan de scouts zaterdag sporten in de gymzaal aan de spoorlaan.

Tussen 13.30 en 14.00u verzamelen bij de gymzaal. Natuurlijk met sportkleding, uniform is niet nodig.
 
 
SCOUTS

Kampvoorbereiding, 25 februari


Zaterdag 25 februari gaat de staf van de scouts op kampvoorbereiding. Ze gaan tochten uitzetten, de excursie bekijken, enz.

Daarom zal er deze zaterdagmiddag géén opkomst zijn voor de scouts.
 
 
ALGEMEEN

Dure tijden, sponsoren/ vrienden gezocht


Net als bij jullie thuis hebben ook wij te maken met enorme prijsstijgingen. De energie- en gaskosten, de onderhoudskosten van de gebouwen en de inkopen voor de weekenden schieten omhoog. Ondanks deze stijgingen hebben we besloten om de contributie vooralsnog niet te gaan verhogen. Om de extra prijsstijgingen enigszins te compenseren zijn we op zoek naar sponsoren en vrienden die onze groep een warm hart toe willen dragen. We zijn met elke vorm van sponsoring blij; dit kan door bijvoorbeeld door een financiële bijdrage of in de vorm van goederen (korting op producten, leveranties etc. etc.).

Mocht jij de groep een warm hart toe willen dragen of iemand kent die dit zou willen doen dan kan je contact opnemen met onze penningmeester Chris Peperkamp of groepsvoorzitter Ward Gijsberts (voorzitter@nicasius.nl / 06-18303204). Mocht er een tegenprestatie verwacht worden, dan is dit altijd bespreekbaar.
 
 
ALGEMEEN

Plaats je kind op de wachtlijst


De laatste maanden zijn we als groep weer goed gegroeid. Zo goed zelfs dat we beginnen met een wachtlijst. Om zeker te zijn dat je kind bij de bevers of welpen kan is het verstandig om dit alvast aan te geven bij het secretariaat (secretariaat@nicasius.nl) .

Vanaf 5 jaar mag je lid worden van onze groep. Is je kind jonger dan 5 jaar of twijfel je of een van de kinderen lid wil worden meld dit dan om teleurstelling te voorkomen. Op de wachtlijst staan is geheel vrijblijvend en je wordt op de hoogte gehouden van kijkdagen en eventueel vrije plekken bij de speltakken.
 
 
ALGEMEEN

Agenda februari/maart 2023


 • 11 febr - ouderavond - bevers
 • 18 febr - gymzaal - welpen
 • 18 febr - gymzaal - scouts
 • 25 febr - geen opkomst - scouts
 • 3 t/m 5 mrt - weekend - scouts
 • 11 mrt - potgrondactie - pivo's
 • 16 mrt - algemene ledenvergadering
 • 18 mrt - ouderavond - welpen
 • 24 t/m 26 mrt - weekend - welpen
Bekijk hier de jaarplanner.
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers