Onderwerp: Nieuwsbrief september: Weer een fysieke ALV
Datum: 16-09-2021
Van harte welkom op de ALV, het effect van de Miljoenennota op uw koopkracht
 
 
September 2021

We ontmoeten u graag


We heten u bijzonder welkom op onze Algemene Ledenvergadering op 26 oktober. Gelukkig weer live! Dat praat toch makkelijker en we bieden u graag een hapje en drankje aan. Onze gastspreker John Kerstens zal de stand van zaken rond het pensioenakkoord toelichten. U kunt de ALV dit jaar overigens ook online volgen. Meld u zich wel even aan, als u dit nog niet gedaan heeft. Graag tot ziens!
 
 

Uitnodiging ALV 2021


Wij houden weer een fysieke Algemene Ledenvergadering! Deze keer in het najaar op dinsdag 26 oktober, opnieuw in Doorn. Wij hopen van harte op uw komst op deze informatieve en verbindende bijeenkomst...


 
 
 

Miljoenennota en koopkracht ouderen


Zal indexatie in 2022 wel mogelijk worden gemaakt? Dat blijft opnieuw onduidelijk in de aankomende Miljoenennota. Wij blijven onderhandelen...



 
 
 

Uitwerking akkoord vertraagd


Het wordt nog duidelijker dat een aantal zaken niet goed geregeld zijn in het pensioenakkoord. Onze onderhandelaars van de Koepel Gepensioneerden ontmoeten steeds meer begrip...


 
 
 

De besturing van PFZW


Eén van de zetels in het PFZW bestuur wordt bekleed namens de gepensioneerden. Dit bestuurslid wordt gekozen, terwijl wij de voorkeur geven aan benoeming...




 
 

Aan de slag met uw suggesties


In onze vorige nieuwsbrief informeerden wij u uitgebreid over de uitkomst van het onderzoek dat wij eerder dit jaar onder onze leden hielden. 

Onze geïnterviewde leden bleken gelukkig over het algemeen tevreden over de inzet van de BPP. Zij droegen ook concrete verbeterpunten aan, onder andere wat betreft de profilering van de BPP en onze communicatie met de achterban.

Daar gaan wij nu mee aan de slag. Door scherper te formuleren voor wie de belangenvereniging bedoeld is en waar we voor staan. Ook bekijken wij hoe we de complexe pensioendiscussie/-materie toegankelijker kunnen maken. Daarnaast intensiveren we de ledenwerving, om de stem van de BPP nog meer kracht bij te zetten in de Pensioenraad van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Bij de uitwerking van deze suggesties krijgt de BPP ondersteuning van buitenaf. Zo benadert een bureau grote zorgorganisaties om leden te werven onder werknemers. Tijdens onze Algemene Ledenvergadering informeren wij u graag over de voortgang van deze acties.
 

Leestip: mantelzorg op volle zee


De 89-jarige Tilly besloot de laatste jaren van haar leven op zee door te brengen...

Zoon Humberto van den Broek voer al bijna twintig jaar rond in de Stille Zuidzee. Plotseling kondigde zijn moeder aan met hem mee te willen zeilen. Een hoogbejaarde dame met pijnlijke artrose en een rollator. Dat was even slikken. Toch zeilden ze samen drie jaar lang de horizon tegemoet, 25.000 km in totaal. Het avontuur van haar leven. En het zijne: ‘Het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt.’ 

Dit inspirerende verhaal kunt u lezen in Salt Magazine of Vruchtbare Aarde. De betreffende nummers zijn online na te bestellen.
 

Houd ons up-to-date


Veel van onze leden kunnen wij helaas niet meer bereiken, omdat hun (e-mail)adres is veranderd. Zo geeft u uw wijzigingen aan ons door.

Het pensioenfonds mag om privacy-redenen geen mutaties doorgeven aan de BPP.  Verandert er iets aan uw e-mail of woonadres? Neem dan altijd contact met ons op. Voor adreswijzigingen kunt u terecht bij onze Ledenadministratie via ledenadministratie@pfzw-belangenvereniging.nl, de contactpagina op onze website of Jan van Pijkeren, tel. 06 30689873.

Zo houden we elkaar up-to-date!
 

Contact


BPP op Facebook
Ook via onze BPP Facebook pagina houden wij u op de hoogte. Via de knop 'Vind ik leuk' kunt u ons volgen.

Vragen
Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Laat het ons weten via contact@pfzw-belangenvereniging.nl

Afmelden
Deze nieuwsbrief verschijnt circa zes keer per jaar. Afmelden kan via de link onderaan elke nieuwsbrief.
 
 
  PFZW belangenvereniging