Onderwerp: NicasiusNieuws maart 2022
Datum: 29-03-2022
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
ALGEMEEN

23 April opening Jubileumtoren en reünie 70-jarig bestaan


Het is bijna zaterdag 23 april; onze feestdag waar we al lang naar uitkijken. Gelukkig lijkt het er op dat Corona ditmaal geen roet in het eten gaat gooien en het een ontzettend gezellige dag gaat worden. Binnenkort krijgen alle leden en ouders een uitnodiging voor deze dag. Jullie zijn in ieder geval allemaal welkom vanaf 14:00u, noteer dit vast in je agenda. Om 16:30u zullen we de Jubileumtoren feestelijk openen, het zou geweldig zijn als er zoveel mogelijk ouders ook bij aanwezig zijn. Vervolgens zullen we met z’n allen proosten op ons jubileum en maken we de winnaars van de loterij bekend.

Ben je (oud)lid en heb je de rowanleeftijd of ouder, schrijf je dan snel in voor de feestavond en reünie. Kijk voor meer informatie op nicasius.nl/reunie. Heb je verder nog vragen over het Jubileumjaar of de reünie, neem dan contact op met groepsvoorzitter Ward Gijsberts ( voorzitter@nicasius.nl ).

 
 
ALGEMEEN

Heb je je al ingeschreven voor het Jubileumkamp?


Afgelopen maand zijn de voorinschrijvingen van het Jubileumkamp naar alle leden verstuurd. Heel veel leden hebben zich al ingeschreven voor het zomerkamp van 24 t/m 30 juli (bevers gaan tot 27 juli op kamp). Zoals we al eerder hebben aangegeven gaan we dit jaar met alle leden gelijktijdig naar dezelfde kamplocatie in België.

We missen nog van enkele (staf)leden de inschrijving. Je kunt je nog tot 15 april inschrijven voor dit zomerkamp. Mocht je de inschrijf-link kwijt zijn, neem dan even contact op met je teamleiding of het groepssecretariaat ( secretariaat@nicasius.nl )
 
 
SCOUTS

Jubileum activiteit, 9 april


Op zaterdag 9 april is er voor de scouts een leuke jubileum activiteit georganiseerd!

Om 9.00u verzamelen op de blokhut met een lunchpakketje en eventueel wat zakgeld.
Om 17.00u zijn we terug op de blokhut.

Indien je niet mee gaat, graag uiterlijk 2 april doorgeven ivm. het kopen van de tickets ( scout@nicasius.nl )
 
 
ALGEMEEN

Geboorte Lily Foederer


Op 16 februari zijn Martine en Wessel Foederer de trotse ouders geworden van hun dochtertje Lily. Martine en Wessel zijn beide rowanstaflid. Inmiddels is Lily al een paar keer op de blokhut geweest en gaat het heel goed met het kersverse gezinnetje. We wensen Martine, Lily en Wessel heel veel liefde, gezondheid en geluk samen.
 
 
ALGEMEEN

(Ouder)hulp gezocht, 02 april


Op zaterdag 2 april gaan we met zoveel mogelijk mensen onze beide gebouwen schilderen; een enorme klus maar we willen er graag mooi op staan voor de feestelijke activiteiten van 23 april. In 1 dag tijd worden de gebouwen voorzien van een laag (natuurvriendelijke) carboleum.

Voor deze klus zijn we op zoek naar zoveel mogelijk hulp van ouders; alleen gaat het namelijk niet lukken. Vanaf 08:00u gaan we van start, je kunt uiteraard ook later starten of eerder ophouden; ieders hulp is welkom. Voor de planning en inkoop lunch is het fijn om te weten wie er mee komt helpen, meld je vooraf aan bij onze gebouwenbeheerder Ron van Eersel ( verhuur@nicasius.nl ).

Er zijn naast de schilderwerken ook andere klussen deze dag gepland, zoals het schoonmaken van het terrein, het poetsen van de gebouwen of het verzetten van steigers, afplakken van kozijnen etc. Als groep vragen we nooit veel ondersteuning van ouders, ditmaal hopen we op een grote opkomst, dank alvast daarvoor.
 
 
ALGEMEEN

Maand april Flessenactie Albert Heijn


In de maand april doen we als Scouting mee aan de statiegeld-actie bij de Albert Heijn in Heeze. Naast het leeggoed-apparaat in de winkel hangt een glazen brievenbus waar je je bonnetje in kunt leveren. Alle bonnetjes worden bij elkaar opgeteld en aan Scouting uitgekeerd.

Al het geld komt rechtstreeks ten goede aan de leuke jubileumacties voor onze jeugdleden.

Helpen jullie mee statiegeld te verzamelen? Je kunt ook natuurlijk al het leeg goed meenemen naar de blokhut; de staf verzamelt al het leeggoed en brengt het naar de Albert Heijn. Nog leuker is om statieflessen zelf op te halen bij opa, oma, vrienden en buren en vervolgens met je ouders bij de Albert Heijn in te leveren.

Dank voor jullie hulp en hopelijk halen we veel geld op voor leuke activiteiten tijdens ons jubileumjaar.
 
 
BEVERS

Uitwisseling bevers, 16 april


Op zaterdag 16 april zullen de bevers die volgend jaar naar de welpen toe gaan daar een kijkje gaan nemen. Dit zijn de bevers die op 1 oktober 7 jaar zijn. Ze zullen de ochtend bij de bevers beginnen net zoals altijd om 10.00. Vervolgens gaan ze samen met een aantal stafleden naar de welpen toe om daar te kijken hoe het eraan toegaat. Om 12.00 kunnen de bevers net zoals altijd weer opgehaald worden op de blokhut.
 
 
WELPEN

Uitwisseling welpen, 16 april


Op zaterdag 16 april zullen de welpen die volgend jaar naar de scouts toe gaan daar een kijkje gaan nemen. Dit zijn de welpen die op 1 oktober 10 jaar zijn. Dit doen ze samen met een aantal stafleden van de welpen. Ze worden tussen 13.45 en 14.00 op de blokhut verwacht en zijn om 17.00 weer klaar.
 
 
ALGEMEEN

Mediaberichten delen


Vanuit de speltakken en groep worden er regelmatig zaken gedeeld via bv. Facebook of Instagram. Om een zo groot mogelijk bereik te creëren zou het fijn zijn als leden en ouders de berichten delen via hun kanalen. Hoe meer mensen we bereiken des te meer we kunnen laten zien hoe leuk Scouting is. Afgelopen jaar zijn we in ledenaantal gestegen maar we moeten blijven werken aan een gezond ledenaantal; jullie kunnen ons hierbij heel simpel helpen door berichten te delen; dank daarvoor.

Verder hebben we een aantal maanden geleden aangegeven dat we als groep gebruik gaan maken van de Scoutingapp. Deze app vervangt Klasbord. Helaas duurt de ontwikkeling vanuit Scouting Nederland langer dan we gehoopt hadden. We zitten nu in een testfase. We hopen medio mei meer te kunnen vertellen over het gebruik van de Scoutingapp.
 
 
ALGEMEEN

Agenda april/mei 2022


 • 1 t/m 3 april - regionale scouting wedstrijden - scouts
 • 2 april - schilderen blokhut - algemeen
 • 8 t/m 10 apr - weekend - rowans
 • 9 apr - jubileum activiteit - scouts
 • 16 apr - uitwisseling - bevers en welpen
 • 23 apr - Sint joris, reunie en feest - algemeen
 • 13 mei - uitwisseling - scouts, rowans en pivo's
 • 13 t/m 15 mei - weekend - bevers
 • 14 mei - jubileum activiteit - welpen
 • 20 t/m 22 mei - weekend - pivo's
 • 28 mei - ouderochtend - welpen
Bekijk hier de heel jaarplanner
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers