Onderwerp: NicasiusNieuws mei 2019
Datum: 03-05-2019
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
BEVERS, WELPEN EN SCOUTS

Vul hem in! De Enquête over speltaktijden


Al eerder hebben we jullie geïnformeerd over een enquête over speltaktijden. Vanwege drukte is deze nog niet verstuurd, maar hij komt eraan. We verzoeken alle ouders om deze in te vullen, jullie helpen hier ons enorm mee.

Om ervoor te zorgen dat we, als vereniging, zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor onze (toekomstige) leden zijn we aan het bekijken of de tijden waarop we draaien nog wel aansluiten bij de wensen van onze doelgroep. Onze jongste leden draaien op de zaterdagochtend of middag, maar hebben we dan niet te veel concurrentie van andere verenigingen. Om dit te weten te komen ontvangen...

 
 
ALGEMEEN

Aanmelden zomerkampen


De zomerkampen komen er weer aan. Om alles goed voor te kunnen bereiden is het voor de stafteams belangrijk te weten wie er mee op kamp gaan. Een dezer dagen volgen de digitale inschrijfformulieren van alle speltakken. We verzoeken jullie om ze z.s.m. in te vullen. Ook vragen we jullie om tijdig de kosten van de zomerkampen te betalen. Aanmelden voor kampen is alleen geldig en mogelijk via deze digitale inschrijving. In onze jaarplanner zijn de data opgenomen van de verschillende kampen.

Mocht je nog vragen hebben over de zomerkampen kan je hiervoor altijd terecht bij de teamleiding van de betreffende speltak.
 
 
ALGEMEEN

Poetsavond maandag, 13 mei


Na intensief gebruik van de gebouwen de afgelopen maanden, kunnen de gebouwen weer een extra poetsbeurt gebruiken. Graag willen we ouders vragen om 1 avond mee te helpen en het werk voor onze vrijwilligers wat te verlichten.

Op maandag 13 mei tussen 19:00u en 21:30u zullen we, hopelijk samen met veel ouders, wat grote poetsklussen oppakken. Denk hierbij aan het poetsen van het sanitair, het wassen van de ramen of het onderhanden nemen van de keukens.

 
 
BEVERS

Beverdoedag, 25 mei


Het is weer bijna tijd voor Beverdoedag!
Deze vindt plaats in Valkenswaard en is op 25 mei van 10:00 tot 14:00. Tijdens Beverdoedag komen de bevers van diverse scoutinggroepen uit de regio bij elkaar voor een gezellige ochtend.

Er komt nog een inschrijving voor de bevers en of er ouders zijn die zouden kunnen rijden naar de locatie. Er is een eigen bijdrage van €3,- per bever en de lunch is inbegrepen. Bij de inschrijving ontvangen jullie ook een brief met alle informatie.
 
 
ALGEMEEN

Scoutingloten


Op 17 en 18 mei worden de scoutingloten uitgedeeld. Dit zijn 10 loten die je zelf al gekocht hebt via de contributie. Je mag deze loten verkopen en het geld dat je ophaalt mag je zelf houden (of aan je ouders terug betalen). Dit geldt alleen...

 
 
WELPEN

Kampochtend, 8 juni


Zaterdagochtend 8 juni hebben we onze kampochtend. Alle welpen zijn deze ochtend welkom! Tijdens deze ochtend gaan we erachter komen waar we op kamp gaan, wat het thema zal zijn en in welke groepjes de kinderen zitten. Het wordt een leuke en gezellige ochtend. Zijn jullie ook al benieuwd naar het zomerkamp?
 
 
BEVERS

Kampochtend, 15 juni


Het zomerkamp komt steeds dichterbij en daarom is er zaterdag 15 juni een kampochtend voor de ouders met informatie over het zomerkamp. Deze informatie ochtend voor de ouders is van 11:30 tot 12:00.
Voor de bevers wordt het thema van het zomerkamp ingeleid tijdens het draaien.
 
 
WELPEN

Insigne werk


Komende maand zullen we een ochtend gaan werken aan de insignes! We maken dan enkele opdrachten zodat we al bijna ons insigne behaald hebben! Je kunt dit en meer informatie over de insignes terug vinden in het insigneboekje wat op onze site staat.

We gaan voor een volle mouw insignes!!
 
 
SCOUTS

VaMoZoDo, 11/12 mei


Van zaterdag 11 tot zondag 12 mei staat VaMoZoDo op het programma, het jaarlijkse Vader-Moeder-Zoon-Dochter weekend.
Een gezellig weekend waarbij de ouders van de scouts meedraaien om te ervaren wat de scouts allemaal doen op de blokhut.

Het inschrijfformulier hebben jullie reeds ontvangen.
 
 
ALGEMEEN

Avond4daagse op de blokhut, 4 t/m 7 juni


Van 4 t/m 7 juni maakt Stichting Avond4daagse Heeze weer gebruik van onze blokhut. 4 Dagen lang zal de blokhut dienen als startbureau voor het wandelevenement.

Als Scouting werken we graag mee aan dit evenement waarin we onze mooie gebouwen en groep kunnen presenteren, in de hoop om nieuwe leden te werven.

Elke dag vanaf 18:00u kan er gestart worden. Je kunt je alvast voorinschrijven bij de Intertoys. Hopelijk zien we ook veel van onze eigen leden (met vriendjes en vriendinnetjes) op de blokhut verschijnen….. laat maar eens zien hoe trots je op onze Scoutinggroep bent.
 
 
WELPEN

Oudste welpenweekend, 15/16 juni


Schrijf het vast in je agenda en houd het weekend vrij want… Op 15 en 16 juni gaan de oudste welpen mee op weekend. De oudste welpen worden op zaterdagochtend om 9.30 uur verwacht op de blokhut, om hun eigen verzonnen programma voor te bereiden. Hiermee kunnen de oudste welpen een speciale insigne verdienen. De oudste welpen verzinnen wat we deze ochtend gaan doen, dus daar kun je thuis al over nadenken! 

Nadat we afscheid hebben genomen van de andere welpen om 12.00 uur gaan wij starten met het oudste welpen weekend.

Het inschrijfformulier wordt eind mei verzonden.
 
 
ALGEMEEN

Informatieavond vrijwilligerswerk, 13 juni


Scouting Heeze is op zoek naar stafleden (M/V) om jeugd van 5 t/m 17 te begeleiden tijdens de wekelijkse activiteiten. Vanaf 16 jaar mag je staflid worden van onze scoutinggroep. Om jullie te informeren over wat het vrijwilligerswerk inhoudt, wordt er op donderdag 13 juni tussen 20:00u en 21:30u een informatieavond georganiseerd op de blokhut. De avond is speciaal bedoeld voor geïnteresseerden en jeugdleden die (bijna) de leeftijd hebben om staflid te worden en hun ouders.

 
 
ALGEMEEN

Agenda mei/juni 2019


  • 4 mei - ouderochtend - welpen
  • 11/12 mei - VaMoZoDo - scouts
  • 18/19 mei - oudstam weekend
  • 25 mei - BeverDoedag
  • 24 t/m 26 mei - pivo weekend
  • 31 mei t/m 2 juni - rowans weekend
  • 1 juni - uitwisseling bevers, welpen en scouts
  • 15/16 juni - oudste welpen weekend
  • 22/23 juni - pl-apl weekend scouts
Bekijk hier de heel jaarplanner
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers