Onderwerp: Berichtgeving 04-05-2020: Corona i.r.t. Scouting
Datum: 04-05-2020
Graag willen we jullie een update geven over de stand van zaken rondom het Coronavirus i.r.t. onze Scoutinggroep.
 

Berichtgeving 04-05-2020: Corona i.r.t. Scouting


Graag willen we jullie een update geven over de stand van zaken rondom het Coronavirus i.r.t. onze Scoutinggroep.

We gaan weer van start!

In overleg met de gemeente Heeze-Leende en Scouting Nederland hebben we besloten weer te starten met actief draaien; een goed bericht dus! Vanaf aankomend weekend zullen alle speltakken, m.u.v. de pivo’s, oudstam en stafactiviteiten, weer van start gaan.

Uiteraard volgen we de maatregelen vanuit de overheid en Scouting Nederland op. Dit betekent wat aanpassingen voor ons allen. We verzoeken deze maatregelen met jullie kinderen te bespreken. We zetten hieronder de maatregelen op een rijtje:


1. Aangepaste speltaktijden

 • Om het aantal (staf)leden te minimaliseren op het terrein, draaien alle speltakken voorlopig op een ander tijdstip. Het aantal stafleden zullen we minimaliseren tot wat hoogstnoodzakelijk is.
 • Alle (staf)leden zullen direct na het draaien naar huis gaan. Dit geldt ook op de vrijdagavond bij de rowans. De aangepaste draaitijden zijn als volgt:

  Bevers: zaterdagochtend 11:00u tot 12:30u
  Welpen: zaterdagochtend 09:00u tot 10:30u
  Scouts: zaterdagmiddag 14:00u tot 16:00u
  Rowans: vrijdagavond 19:30u tot 21:30u

 • Verzoek aan alle leden en ouders om pas max. 10 minuten voor het draaien op de blokhut te komen.


2. Aangepast (buiten) programma

 • We zullen voorlopig alleen buiten draaien zodat iedereen voldoende ruimte heeft. Indien het regent zal er geen speltak draaien. We maken dit vooraf bekend via Klasbord of voor de rowans via de app.
 • We zullen voorlopig alleen op eigen terrein draaien en niet de bossen in gaan, dit ter voorkoming dat we andere mensen tot last zijn.
 • De programma’s zullen zo worden georganiseerd dat we een veilige omgeving creëren waarbij lichamelijk contact niet nodig is (denk aan bulldogje etc), we zullen bijvoorbeeld geen eten bereiden of waterspellen spelen etc.
 • De draaitijden zijn ingekort zodat we een kort maar krachtig programma kunnen bieden waarbij de jeugdleden volop worden vermaakt.


3. Hanteren veiligheidsmaatregelen

 • Voor alle (staf)leden vanaf 12 jaar is de bekende 1,5 mtr maatregel richting iedereen van toepassing.
 • We zullen zorgen voor extra sanitaire (buiten)voorzieningen zodat iedereen voldoende zijn/ haar handen kan wassen.
 • De sanitaire ruimtes worden extra schoongemaakt. Wel verzoeken we iedereen zoveel mogelijk thuis naar de wc te gaan. In principe worden de gebouwen afgesloten.
 • (Staf)leden die niet fit zijn mogen niet naar de blokhut komen. Mochten er twijfels zijn of iemand niet fit is, kunnen we het betreffende lid naar huis sturen. We vragen hierbij jullie medewerking en begrip.
 • We houden aanwezigheidslijsten bij van alle (staf)leden en bewaren deze bij het groepssecretariaat.


4. Vragen of twijfels

 • Als leden niet aanwezig willen/ kunnen zijn begrijpen we dat; we vragen je wel om op de gebruikelijk manier af te melden.
 • Mochten (staf)leden (of in de nabije omgeving) Coronaklachten hebben en op de blokhut zijn geweest, willen we dit graag weten. Verzoek om dit per mail te melden aan de groepsvoorzitter (voorzitter@nicasius.nl). Uiteraard gaan we met deze informatie met zorg om.
 • Heb je nog vragen, klachten of tips meldt het dan aan de teamleider of groepsvoorzitter.


Zomerkampen, gaan ze wel of niet door? 1 juni weten we meer.

Eerder hebben we aangegeven dat we medio mei een beslissing zouden nemen of de zomerkampen door kunnen gaan. Scouting Nederland neemt uiterlijk 1 juni hierover een besluit. We volgen de adviezen van Scouting Nederland op. Daarnaast bekijken we zelf of we risico’s zien op de kamplocaties. Als groep zullen we jullie z.s.m. en uiterlijk 2 juni hierover informeren.

Inmiddels weten we dat het rowankamp naar Tsjechië niet doorgaat. Ook de locatie voor de scouts (België) en pivo’s (Duitsland) is twijfelachtig of deze beschikbaar is voor buitenlandse groepen. De 3 speltakken zijn nu alternatieven aan het zoeken binnen Nederland. We vragen jullie om de kampweek vrij te houden. We hopen allemaal dat de kampen door kunnen gaan.

Zoals in de vorige Corona  update aangegeven zullen de voorlopige inschrijvingen komende week gewoon de deur uit gaan. We verzoeken jullie om ze in te vullen zodat we weten wie er allemaal mee op kamp wil. Bij deze inschrijvingen gaan we er even vanuit dat alles normaal is en dat we op kamp kunnen om alles zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden; een mooie gedachte!

Over ca. 2 weken zullen we jullie weer een update sturen.

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp kan je altijd contact opnemen met groepsvoorzitter Ward Gijsberts (voorzitter@nicasius.nl / 06-18303204)


Met vriendelijke groet,


Ward Gijsberts
Groepsvoorzitter Scouting St.Nicasius Heeze
voorzitter@Nicasius.nl
06-18303204

 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers