Onderwerp: NicasiusNieuws december 2018
Datum: 06-12-2018
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
ALGEMEEN

HERINNERING Inschrijvingen Winterkamp


Tussen 27 en 30 december zullen de scouts, rowans, pivo’s en staf weer op het gezamenlijke WinterKamp (WiKa) gaan. Alle leden hebben inmiddels een inschrijfverzoek ontvangen. Heb je deze nog niet ingevuld doe dit dan alsnog voor 10 december. Verderop in dit stukje lees je wat het globale programma is en hoe laat het kamp...

 
 
ALGEMEEN

Nieuwe website www.nicasius.nl


Onze bestaande website is aan vernieuwing toe. De afgelopen weken en zelfs maanden heeft m.n. Ron van Eersel heel hard gewerkt aan een nieuwe website, Ron bedankt hiervoor! Het resultaat mag er zijn; een hele mooie, frisse vernieuwde website. We hebben getracht zoveel mogelijk informatie op een juiste locatie te zetten zodat leden, andere Scoutinggroepen en geïnteresseerden alle informatie makkelijk kunnen vinden.

Goed voor de leden om te weten! Alle brieven en de meest actuele jaarplanner staat altijd op de website, dus kijk regelmatig op deze site om op de hoogte te blijven van de activiteiten in de groep.
 
 
BEVERS EN WELPEN

29 dec géén opkomst


Zaterdag 29 december is er géén opkomst voor de bevers en welpen.

Zaterdag 5 januari zien wij onze welpen en bevers weer graag op de blokhut.
 
 
ALGEMEEN

Contributie


De contributie bedraagt € 110,- per seizoen en wordt geïnd in 4 periode’s gedurende het seizoen. In de week van 04 februari 2019 zal de 3e periode seizoen 2018-2019 geïncasseerd worden.
 
 
BEVERS, WELPEN EN SCOUTS

Gebruik Klasbord voor beeldmateriaal


Vanaf 2019 willen we als groep gebruik gaan maken van de app Klasbord. Deze app biedt de mogelijkheid om een afgeschermde groep (ouders per speltak in ons geval) beveiligd berichten en foto’s te versturen. Het versturen van berichten en foto’s zal in 1 richting zijn, het betreft dus geen appgroep met berichten heen en weer. Uiteraard zullen we de berichten beperken tot de...

 
 
ALGEMEEN

Nieuwjaarsreceptie vrijdag 4 januari


Op vrijdagavond 4 januari vanaf 20:00u organiseren we weer een nieuwjaarsreceptie voor alle (staf)leden, ouders en vrienden. Op deze avond kunnen we toasten op het nieuwe jaar en gezellig wat met elkaar kletsen onder het genot van een drankje. Tijdens deze avond zal er geen programma en stafbegeleiding zijn voor de 3 jongste speltakken, uiteraard zijn ook deze leden welkom maar wel graag onder begeleiding van eigen ouders.

Graag allemaal tot 4 januari!
 
 
ALGEMEEN

Poetsavond maandag, 14 jan


Na intensief gebruik van de gebouwen tijdens alle weekenden en winterkamp kunnen de gebouwen in het begin van het jaar een extra poetsbeurt gebruiken.
Graag willen we ouders vragen om 1 avond mee te helpen en het werk voor onze vrijwilligers wat te verlichten. Op maandag 14 januari tussen 19:00u en 21:30u zullen we, hopelijk samen met veel ouders, wat grote...

 
 
WELPEN

Je welpen insigne halen, ook een leuke thuis activiteit!


Aankomende maand gaan we een ochtend werken aan het behalen van insignes!  Werk na het draaien er thuis verder aan om alle opdrachten te volbrengen en je insigne de week er op te behalen. Erg gezellig om te doen samen met je broer(tje), zus(je) en/of ouders! 

Als je gewerkt hebt aan een van de insignes, laat je die zien aan de staf.  Die beoordeeld of je hem hebt gehaald.

Bekijk hier het insigneboekje met extra uitleg

Succes!!
 
 
SCOUTS

Kerstweekend, 7 t/m 9 dec


Aankomend weekend houden we het jaarlijkse kerstweekend. Een gezellig weekend met zondagochtend de installatie van de nieuwe scouts.

Naast de standaard weekendbagage hebben jullie voor de kerstknutsel een oude sok nodig. De kleur is altijd goed.

Bekijk hier de brief met extra uitleg
 
 
SCOUTS

Extra info wika


Na de kerst gaan we met een grote club op winterkamp. Om alles goed te laten verlopen en om ervoor te zorgen dat er niets vergeten wordt, is hier wat extra info voor de scouts.

Bekijk hier de brief met extra uitleg
 
 
ALGEMEEN

Uitslag Scoutingloterij


De trekking van de Nationale Scoutingloterij 2018 is afgelopen week geweest.

Bekijk via onderstaande link de uitslag en wie weet is die mooie auto of andere gadget wel voor jou!

Uitslag Nationale Scoutingloterij 2018
 
 
ALGEMEEN

Fijne feestdagen en een gezond 2019


We wensen alle (staf)leden, ouders en vrienden hele fijne feestdagen en een gezond 2019. Afgelopen jaar was wederom een fantastisch jaar voor onze groep. Door de actieve inzet van onze vrijwilligers hebben onze huidige leden wekelijks een aantal leuke uurtjes op en rond de blokhut, daarnaast hebben we, door een enthousiaste ledenwerving, ook weer meer nieuwe leden welkom mogen heten; dank daarvoor!

Nogmaals, fijne feestdagen en een gezond 2019 voor jezelf, familie, geliefden en vrienden!
 
 
ALGEMEEN

Agenda dec 2018/jan 2019


  • 7/9 dec - kerstweekend - scouts
  • 27/30 dec - winterkamp - scouts, rowans en pivo’s
  • 29 dec - geen opkomst bevers en welpen
  • 4 jan - nieuwjaarsreceptie
  • 4 jan - eerste opkomst 2019 - rowans en pivo’s
  • 5 jan - eerste opkomst 2019 - bevers, welpen en scouts
Bekijk hier de heel jaarplanner
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers