Onderwerp: NicasiusNieuws januari 2020
Datum: 10-01-2020
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
ALGEMEEN

Scoutinggebouwen in eigendom van de groep


Zoals jullie misschien wel weten vielen we, als scoutinggroep, tot vorig jaar onder de Stichting Katholieke Jeugdbelangen Heeze. In goed overleg met de Stichting zijn we onze eigen weg ingeslagen en zijn we vanaf half december 2019 officieel zelfstandig. Onderdeel hiervan is dat we nu ook volledig eigenaar zijn van onze mooie gebouwen.

Als lid zul je niets merken aan deze overgang en zullen we op dezelfde manier als in het verleden verder gaan. We willen de Stichting Katholieke Jeugdbelangen en de Parochie hartelijk danken voor hun jarenlange inzet en medewerking.
 
 
ALGEMEEN

Poetsavond dinsdag, 14 jan


Na intensief gebruik van de gebouwen tijdens alle weekenden en winterkamp kunnen de gebouwen in het begin van het jaar een extra poetsbeurt gebruiken.
Graag willen we ouders vragen om 1 avond mee te helpen en het werk voor onze vrijwilligers wat te verlichten. Op dinsdag 14 januari tussen 19:00u en 21:30u zullen we, hopelijk samen met veel ouders, wat grote...

 
 
BEVERS

Ouderavond, 25 januari


Op zaterdagavond 25 januari is het ouderavond. Dat wil zeggen dat we een avondprogramma draaien waarbij de ouders welkom zijn om mee te doen. Dit programma zal beginnen om 18.00 en is om 19.30 afgelopen.

De bevers en wij hebben er super veel zin in om te laten zien wat wij nou bij scouting kunnen doen. Niet te vergeten, neem een zaklamp mee. Die zullen goed van pas komen.
 
 
SCOUTS

Programma voorjaar 2020


Tijdens de eerste zaterdag van het nieuwe jaar hebben de scouts activiteiten voor het komende half jaar bedacht.

In het bijgevoegde programma staan alle activiteiten op een rij. Met daarbij de eventuele bijzonderheden.

Als er vragen zijn over het programma kunnen deze gesteld aan de teamleider Arjan of via de mail (scout@nicasius.nl).

Bekijk hier het programma
 
 
WELPEN

Natuur in de wijk met de welpen


Op 8 februari zullen de welpen in samenwerking met organisatie Natuur in de Wijk een natuurproject in Heeze starten. Doel is om het leefgebied van de gierzwaluw te vergroten en te verbeteren. De gierzwaluw is een trekvogel die bijvoorbeeld muggen en andere vliegjes opeet; iets wat natuurlijk weer fijn is voor de mens, vooral in een omgeving met bijvoorbeeld een manege of waterbassin.

De welpen zullen, nadat ze uitleg hebben gekregen over het project door boswachter Mari de Bijl en andere enthousiaste natuurliefhebbers in groepjes...

 
 
ALGEMEEN

Ledenwerving


Ledenwerving is voor ons als groep heel belangrijk. We zien de laatste jaren het ledenaantal helaas een beetje dalen. Gelukkig hebben er onlangs weer nieuwe leden zich aangemeld, maar we hebben nog voldoende ruimte.

Vanaf 5 jaar kunnen kinderen lid worden van Scouting. Verzoek aan allen om dit bij jullie vrienden en vriendinnen bekend te maken.
Natuurlijk mag iedereen een aantal keren gratis proef komen draaien om te ervaren hoe leuk Scouting is.

Heb je nog vragen over het lidmaatschap? Kijk op onze site www.nicasius.nl of neem contact op met het secretariaat secretariaat@nicasius.nl
 
 
ALGEMEEN

Kienavond, 24 januari


Hey hallo de rowans hier,
Dit jaar organiseren we weer onze jaarlijkse kienenavond. Iedereen is op vrijdag 24 januari van harte uitgenodigd bij onze blokhut aan de Muggenberg.

Ook dit jaar hebben we weer mooie prijzen zoals:
- All inclusive lunch met wijn arrangement bij Tribeca
- APK keuringen
- Drank pakketten
En nog vele prijzen meer vanuit onze winkeliers en eigen leden, waar we uiteraard heel dankbaar voor zijn.

Start: 20:00 Eindtijd: 00:00 ( met mogelijkheid tot een kleine versnapering als afsluiter)
 
 
BEVERS, WELPEN EN SCOUTS

Houd onze site en Klasbord goed in de gaten en deel berichten


Sinds afgelopen jaar hebben we een geheel vernieuwde website. Op de site staat de meest actuele informatie over onze groep, de contributie, lidmaatschap en de jaarplanner. Naast dit Nicasiusnieuws en de website gebruiken we ook Klasbord voor de jongste 3 speltakken. Dit is met name bedoeld om op het laatste moment informatie te delen of gewoon leuke foto’s te versturen van de programma’s.

Het is voor de jeugdleden en ouders van groot belang om deze informatie goed te lezen; we merken regelmatig dat ouders of jeugdleden onvoldoende op de hoogte zijn van een wijziging of activiteit terwijl deze informatie wel is gedeeld.

Naast bovenstaande social media maken we ook gebruik van Facebook en Instagram. Het zou leuk zijn om onze berichtjes zoveel mogelijk te delen. Hoe meer mensen de berichten, foto’s en activiteiten delen, hoe meer naamsbekendheid we krijgen.
 
 
ALGEMEEN

Agenda jan/febr 2020


  • 24 jan - kienavond - rowans
  • 25/26 jan - oudstamweekend
  • 22 febr - gymzaal - bevers, welpen en scouts
  • 29 febr - geen opkomst scouts

Bekijk hier de heel jaarplanner
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers