Onderwerp: Berichtgeving 10-06-2020: Corona i.r.t. Scouting
Datum: 10-06-2020
Graag willen we jullie een update geven over de stand van zaken rondom het Coronavirus i.r.t. onze Scoutinggroep.
 

Berichtgeving 10-06-2020: Corona i.r.t. Scouting


Iedereen zit al enige tijd te wachten op het antwoord; gaan we dit jaar op kamp of niet? We hebben lang moeten wachten op het advies/ goedkeuring van Scouting Nederland. Dinsdagavond hebben we te horen gekregen dat de zomerkampen door mogen gaan met een pakket aan maatregelen. Als bestuur en in overleg met de speltakken hebben we de maatregelen beoordeeld. Helaas hebben we, met pijn in ons hart, moeten concluderen dat:

De kampen vanuit Scouting Heeze gaan niet door

Scouting Nederland heeft een, in onze ogen, dermate zwaar maatregelenpakket neergelegd bij de groepen waarvan wij van mening zijn hier niet aan te kunnen voldoen. We willen onze leden een supergaaf kamp bieden waarbij vrijheid, lol en het echte Scoutingleven voorop staat. Door de opgelegde maatregelen, welke overigens volledig begrijpelijk zijn, worden we hierin te veel beperkt. De belangrijkste maatregelen die ons tot deze beslissing hebben gebracht zijn:

  • (Staf)leden mogen maximaal maar op 1 kamp gaan dit jaar. (75% van onze stafleden zijn zowel staflid als jeugdlid en zouden dus een keuze moeten maken);
  • Vanaf scoutsleeftijd geldt (bijna) altijd de 1,5mtr regel (o.a. slapen, eten, kampvuur, programma’s worden hierdoor erg beperkt tot zeer moeilijk uitvoerbaar);
  • Er wordt geadviseerd het kampterrein zo min mogelijk te verlaten, contact met “de buitenwereld” moet zoveel mogelijk vermeden worden. Met deze maatregel wordt het aanbod van programma’s behoorlijk beperkt;
  • Per kamplocatie moet nog een goedkeuring gegeven worden door de desbetreffende gemeente, deze goedkeuring kan nog dagen duren. We zitten al zo lang in onduidelijkheid;
  • De aanvullende hygiënische maatregelen zijn uitvoerbaar maar vergen heel veel van zowel de stafleden, jeugdleden en de verschillende kamplocaties. 


Op Social Media binnen o.a. Scouting Nederland zijn direct al veel creatieve oplossingen bedacht of komen er veel reacties voorbij dat de maatregelen wel met een “korreltje zout” genomen kunnen worden en dat een Scout wel tegen een stootje kan; dat klopt. Toch hebben we als groep ervoor gekozen om ons aan de regels te houden en te gaan voor kwaliteit en veiligheid voor al onze leden; vandaar deze lastige en allesbehalve leuke, maar in onze ogen, verstandige keuze.

En nu....helemaal niets dan deze zomer?

Nee, als het aan ons ligt bieden we de leden (bevers t/m rowans) gedurende de eerste week van de vakantie een ontzettend leuk alternatief aan. Voor deze activiteiten zijn we nog in afwachting op de goedkeuring van de gemeente of het door mag gaan.

Zoals het er nu naar uitziet zullen we op doordeweekse dagen een dagprogramma aanbieden; houd deze dagen dus nog even vrij in jullie agenda’s. We verwachten dit weekend jullie hierover meer te kunnen vertellen.

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp kan je altijd contact opnemen met groepsvoorzitter Ward Gijsberts (voorzitter@nicasius.nl / 06-18303204)


Met vriendelijke groet,


Ward Gijsberts
Groepsvoorzitter Scouting St.Nicasius Heeze
voorzitter@Nicasius.nl
06-18303204

 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers