Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 17
Datum: 29-04-2016
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
 

Bereikbaarheid gemeentehuis op 5 en 6 mei


Het gemeentehuis is op donderdag 5 mei (Hemelvaart én Bevrijdingsdag) en vrijdag 6 mei gesloten voor publiek.

 
 

Wijziging in ophaaltijden rijbewijs wegens feestdagen


Verloopt uw rijbewijs binnenkort? Houdt u er dan rekening mee dat u een nieuw rijbewijs uiterlijk twee weken voor het verstrijken van de geldigheid van uw huidige rijbewijs aanvraagt bij de gemeente. Bovendien moet u de komende tijd rekening houden met vertraging in het proces wegens een aantal feestdagen in mei.

 
 

Aanvragen koninklijke onderscheidingen


De burgemeester roept inwoners, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en instellingen op om verdienstelijke medeburgers voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding. In aanmerking komen personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

 
 

Openbare rondetafelgesprek en raadsvergadering op 9 mei


Op maandagavond 9 mei a.s. vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbare rondetafelgesprek en raadsvergadering plaats.


 
 

Wilt u af en toe gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel?Heeft u geen eigen rolstoel of scootmobiel, maar wilt u hier wel af en toe gebruik van maken, dan is dat mogelijk. De gemeente Heeze-Leende beschikt namelijk over een rolstoel- en scootmobielpool.


 
 

Werkzaamheden aan plateau Dorpstraat LeendeDe werkzaamheden aan de Dorpstraat liggen goed op schema.  Hierdoor kan op 9 mei gestart worden met het herbestraten van het plateau Dorpstraat


 
 

Openbare bekendmakingen in weekblad Middenstandsbelangen


De (volledige) openbare bekendmakingen over o.a. bestemmingsplanprocedures worden voortaan in weekblad Middenstandsbelangen in plaats van weekblad De Parel van Brabant gepubliceerd.


 
 

E-mailservice 'Berichten over uw buurt'


Via www.heeze-leende.nl/bekendmakingen kunt u zich gratis aanmelden voor de e-mailservice 'Berichten over uw buurt'. Met deze service kunt u wekelijks bekendmakingen per e-mail ontvangen over onder andere aangevraagde en verleende bouw- en milieuvergunningen en terinzagelegging van bestemmingsplannen die voor u relevant zijn.
 
 

Bekendmakingen per week


Wilt u graag zien welke actuele bekendmakingen er één week zijn over bijvoorbeeld een verleende bouw- en milieuvergunning? Bekijk het overzicht op de website.

 
 

Cliëntervaringsonderzoek jeugdhulpWeet u waar u terecht kunt voor jeugdhulp? Wordt u snel geholpen? Worden beslissingen over hulp samen met u genomen? Krijgt u de hulp die u nodig heeft? Deze en andere vragen staan in een vragenlijst voor ouders en jongeren (vanaf 12 jaar).


 
 

Cliëntervaringsonderzoek Wmo


Kent u het Sociaal Team Heeze-Leende? Hebt u een keukentafelgesprek gehad? Was u tevreden over het gesprek?  Deze en andere vragen staan in een vragenlijst over de ervaringen van mensen met de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).