Onderwerp: Berichtgeving 24-03-2020: Corona i.r.t. Scouting
Datum: 24-03-2020
Graag willen we jullie een update geven over de stand van zaken rondom het Coronavirus i.r.t. onze Scoutinggroep.
 

Berichtgeving 24-03-2020: Corona i.r.t. Scouting


Graag willen we jullie een update geven over de stand van zaken rondom het Coronavirus i.r.t. onze Scoutinggroep.
Zoals iedereen weet zullen voorlopig alle activiteiten en evenementen worden afgelast. Dit geldt uiteraard ook voor onze opkomsten en weekenden. Wanneer we weer kunnen draaien is op dit moment voor iedereen onbekend. Zodra we meer weten zullen we dit z.s.m. met jullie delen.

Voor nu hebben we nog een paar zaken die we graag met jullie willen delen:

Algemene LedenVergadering (ALV)
Op 19 maart stond de ALV gepland, maar werd vanwege de Coronamaatregelen afgelast. De ALV is bedoeld om leden en ouders inzicht te geven in onze groep; hoe is 2019 verlopen en hoe staan we er nu voor. Daarnaast is het een mogelijkheid om als lid/ ouder kritiek, waardering of bv. tips te geven over onze groep, iets wat we graag willen horen.
Tijdens de ALV zou het jaarverslag 2019 gepresenteerd worden, via  deze link kunt u het jaarverslag bekijken. Mochten er n.a.v. het jaarverslag nog opmerkingen/ vragen zijn of wil iets kwijt neem dan contact op met groepsvoorzitter Ward (voorzitter@nicasius.nl)
 

Potgrondactie 2.0
Inmiddels hebben de pivo’s een potgrondactie 2.0 opgezet. Via online bestellingen hebben de pivo’s de afgelopen week nog heel veel zakken potgrond weten te verkopen. Om zo min mogelijk fysiek contact te hebben werd gevraagd zoveel mogelijk online te betalen en werden de zakken met gepaste afstand tot de koper afgeleverd.
 

Alternatieve Scoutingactiviteit
Inmiddels zijn we druk aan het nadenken over alternatieve programma’s voor onze leden. We hadden een ontzettend leuk idee waarbij kinderen met ouders lekker de natuur in konden op zoek naar iets speciaals. Helaas hebben we, in overleg met de gemeente, moeten besluiten om dit niet door te laten gaan. Misschien als de maatregelen minder streng zijn we dit alsnog kunnen lanceren. In heel Nederland ontstaan spontane (Scouting)activiteiten, veelal zijn deze digitaal en is de belasting voor ouders best groot. Als groep denken we dat de belasting voor ouders nu al, door bv thuisonderwijs, behoorlijk is en willen deze niet nog meer vergroten.  Daarnaast verdubbeld het aantal “scherm-uurtjes”, naar verwachting de komende tijd. We proberen dus iets leuks te verzinnen, maar zijn er nog niet helemaal aan uit. We houden jullie in ieder geval op de hoogte.


Online bestellen, denk aan onze groep
De verwachting is dat er de komende tijd veel online besteld zal worden. Denk hierbij aan onze groep door te bestellen via Sponsorkliks. Van iedere bestelling bij de wel bekende onlineshops ontvangen we een percentage aan sponsoring. Het is simpel en voor de klant gratis. Bekijk hier hoe simpel het werkt.
Online bestellen is natuurlijk erg handig en zeker in deze rare tijden, toch willen we vragen waar mogelijk ook te kopen bij onze lokale winkeliers. Veel winkeliers staan altijd voor jullie en onze groep klaar; misschien is het dan ook eerlijk om nu voor hen klaar te staan.
 

Over ca. 2 weken zullen we jullie weer een update sturen. We hopen dan meer duidelijkheid te kunnen geven over het verloop van het komende Scoutingseizoen.
Voor nu wens ik iedereen heel veel sterkte in deze wel hele vreemde periode. Blijf gezond, houd je strikt aan de maatregelen en ben er voor elkaar!

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp kan je altijd contact opnemen met groepsvoorzitter Ward Gijsberts (voorzitter@nicasius.nl / 06-18303204)


Met vriendelijke groet,

 
Ward Gijsberts
Groepsvoorzitter Scouting St.Nicasius Heeze
voorzitter@Nicasius.nl
06-18303204

 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers