Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 25
Datum: 20-06-2016
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
 

Openbare rondetafelgesprek en raadsvergadering op 27-28 juni en 4 juli


Op maandagavond 27 juni a.s. vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbare rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats.
Mocht het niet lukken om alle onderwerpen te bespreken (in verband met de behandeling van de kadernota die veel tijd vraagt) dan wordt uitgeweken naar dinsdag 28 juni. Op maandagavond 4 juli vindt de tweede behandelingsronde en vaststelling van de kadernota plaats.


 
 

VakantieBieb


Van 1 juni tot 31 augustus is de VakantieBieb open:
hét zomercadeau van de Bibliotheek
Gratis e-books voor iedereen, op smartphone of tablet.

Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Voor de jeugd gaat de VakantieBieb al in juni open en de titels voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf juli. Er zijn dit jaar nog meer titels te downloaden , zestig in totaal, en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld.


 
 

E-mailservice 'Berichten over uw buurt'


Via de webpagina Bekendmakingen kunt u zich gratis aanmelden voor de e-mailservice 'Berichten over uw buurt'. Met deze service kunt u wekelijks bekendmakingen per e-mail ontvangen over onder andere aangevraagde en verleende bouw- en milieuvergunningen en terinzagelegging van bestemmingsplannen die voor u relevant zijn.

 
 

Bekendmakingen per week


Wilt u graag zien welke actuele bekendmakingen er één week zijn over bijvoorbeeld een verleende bouw- en milieuvergunning? Bekijk het overzicht op de website.

 
 

Informatiebijeenkomst grondwatersanering Vullinghspark op 20 juni


Op maandag 20 juni

De provincie Noord-Brabant nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst op maandag 20 juni 2016 om 19:30 uur in het dorpshuis ’t Perron in Heeze. Tijdens deze avond informeren de provincie Noord-Brabant, het adviesbureau Bioclear en de aannemer NTP u over de uit te voeren saneringswerkzaamheden.

 
 

Inloopspreekuur wethouders op 20 juni


Op maandag 20 juni a.s. van 18.00 tot 19.00 uur vindt weer een inloopspreekuur van de wethouders plaats. U kunt dan zonder afspraak een gesprek voeren met de wethouders. U hebt de mogelijkheid om met hen te praten of vragen te stellen over een vrij te bepalen onderwerp dat speelt binnen de gemeente. Het uitgangspunt voor de duur van elk gesprek is tien minuten.  

 
 

Zaterdag 25 juni: laatste voorleesochtend in bibliotheek Heeze


De hele maand juni organiseert Bibliotheek De Kempen op zaterdagochtend een interactief voorleesmoment. Om 10.30 uur zijn kinderen van twee tot zes jaar en hun (groot)ouders van harte welkom in de bibliotheekvestiging in ’t Perron.


 
 

Omwisselen trekkercertificaat tot en met 30 juni a.s. mogelijk


Bent u nog in het bezit van een trekkercertificaat? Dan kunt u dit nog omwisselen tot en met donderdag 30 juni 2016 voor een categorie T op het rijbewijs. U heeft hiervoor dan één jaar de tijd gehad.

Vanaf 1 juli is het omwisselen van een trekkercertificaat niet meer mogelijk en moet u met goed gevolg een praktijk- en theorie-examen afleggen bij het CBR, om de categorie T alsnog te kunnen krijgen op het rijbewijs.


 
 

Regionaal bericht: werkzaamheden A76 tussen Kerensheide en Ten Esschen


De A76 is van vrijdag 24 juni 21.00 uur tot maandag 27 juni 01.00 uur afgesloten tussen de knooppunten Kerensheide en Ten Esschen, richting Heerlen. Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan het asfalt. Ook het verkeer op de A76 dat de andere kant op gaat ondervindt hinder.


 
 

Verruimde openingstijden Bibliotheek Heeze


Met ingang van 1 juni zijn de openingstijden van Bibliotheek Heeze verruimd. De bibliotheek aan de Schoolstraat is voortaan elke dag (behalve zondag) open vanaf 10.00 uur. Bovendien is er nu ook op zaterdag tijdens de openingstijden een medewerker van de bibliotheek aanwezig. Voor meer informatie, klik op 'Lees verder'.