Onderwerp: Nieuwsbrief gemeente Heeze-Leende, week 11
Datum: 18-03-2016
Hierbij treft u de nieuwsbrief 'De gemeente bericht' aan van deze week
 

Ook Heeze-Leende huisvest mensen met een verblijfsvergunning


Het kan niemand ontgaan zijn dat de laatste jaren meer asielzoekers ons land bereiken. Na een procedure van soms wel anderhalf jaar krijgt een deel van de asielzoekers een verblijfsvergunning. Gevolg van de grote toestroom van asielzoekers is ook dat er meer mensen met een verblijfsvergunning zijn.

Het huisvesten van mensen met een verblijfsvergunning (statushouders) doet de gemeente al sinds jaar en dag samen met de woningcorporaties die sociale huurwoningen in hun bezit hebben. Het huisvesten van statushouders is een regulier proces dat we graag nader aan u toelichten.

 
 

Inloopspreekuur wethouders op 21 maartOp maandag 21 maart a.s. van 18.00 tot 19.00 uur vindt weer een inloopspreekuur van de wethouders plaats. U kunt dan zonder afspraak een gesprek voeren met de wethouders.


 
 

Milieustraat Geldrop tijdelijk (gedeeltelijk) gesloten


De inwoners van Heeze-Leende kunnen gebruik maken van de milieustraten in Geldrop en Valkenswaard.
Cure, de beheerder van de milieustraten, gaat de milieustraat in Geldrop herinrichten. Op 21 maart start de verbouwing die volgens de huidige planning tot juli a.s. gaat duren.


 
 

Aanbesteding digitalisering bouwvergunningen


Het college van B&W heeft ingestemd met de inkoopstrategie digitalisering bouwvergunningen.
Op grond van de Archiefwet is de gemeente wettelijk verplicht om de archieven openbaar te maken die ouder zijn dan 20 jaar.


 
 

Regeling tegemoetkoming ziektekosten chronisch zieken en gehandicapten 2015Vanaf 2016 biedt de gemeente samen met CZ de collectieve ziektekostenverzekering aan met een gemeentelijke bijdrage. Om in 2015 een tegemoetkoming te bieden aan mensen met hoge zorgkosten, biedt de gemeente eenmalig een regeling voor chronisch zieken en gehandicapten.


 
 

60e Boomfeestdag gevierd bij industrieterrein De Poortmannen


Op woensdag 16 maart was het de 60e Nationale Boomfeestdag, met als thema ‘Bomen en bossen’. In onze gemeente werd dit gevierd bij industrieterrein De Poortmannen. Om het uitbreidingsgedeelte van dit industrieterrein komt een brede nieuwe groenstrook met volop ruimte voor natuur.

 
 

24/7 toeristische informatie in Heeze


Recreatief Heeze-Leende plaatst op zondag 20 maart de eerste informatie-automaat in de gevel van het gemeentehuis. Dit gebeurt tijdens het evenement ‘Heeze luidt de lente in’. Wethouder Frans Cuijpers stelt het automaat officieel in werking.


 
 

Openbare rondetafelgesprek en raadsvergadering op 4 april


Op maandagavond 4 april a.s. vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbare rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats. 
 

 
 

E-mailservice 'Berichten over uw buurt'


Via www.heeze-leende.nl/bekendmakingen kunt u zich gratis aanmelden voor de e-mailservice 'Berichten over uw buurt'. Met deze service kunt u wekelijks bekendmakingen per e-mail ontvangen over onder andere aangevraagde en verleende bouw- en milieuvergunningen en terinzagelegging van bestemmingsplannen die voor u relevant zijn.
 
 

Bekendmakingen per week


Wilt u graag zien welke actuele bekendmakingen er één week zijn over bijvoorbeeld een verleende bouw- en milieuvergunning? Bekijk het overzicht op de website.