Onderwerp: NicasiusNieuws maart 2019
Datum: 14-03-2019
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
BEVERS EN WELPEN

Open Dag, maak het bekend! 30 maart


Op zaterdag 30 maart organiseren we een Open Dag voor alle kinderen uit het dorp. Tussen 10:00u en 12:00u zijn kinderen vanaf ongeveer 4 tot 10 jaar welkom op de blokhut. Natuurlijk zijn ook ouders, opa’s en oma’s en bekenden welkom. Om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de Open Dag vragen we jullie om...

 
 
ALGEMEEN

Maak gebruik van Sponsorkliks en spaar gratis voor de groep


Vanaf 1 maart hebben we een nieuwe sponsoractie voor onze groep; sponsorkliks.com. Het concept is heel simpel. Bestel via de SponsorKliks-pagina bij alle bekende webwinkels (bv. Bol.com, Wehkamp, Coolblue etc) waar je normaliter ook al koopt. Van alle aankopen wordt een percentage (oplopend tot 10% van aankoopbedrag) aan onze scoutinggroep uitbetaald! Het maakt voor je eigen aankoopbedrag niets uit. De actie kan ons jaarlijks veel geld opleveren, en het kost je geen extra moeite. Hieronder hebben we in het kort uitgelegd hoe...

 
 
BEVERS

Weekend


Het tweede beverweekend komt er weer aan! Dit zal plaatsvinden van vrijdag 12 t/m zondag 14 april. Op vrijdagavond zal het weekend beginnen en zondag ochtend is het helaas dan al weer voorbij.
Wij hebben er al zin in, jullie ook?

Over een paar weken komt er een mail met extra informatie en het inschrijfformulier.
 
 
WELPEN

Weekend


Zet in je agenda, van vrijdag 5 t/m zondag 7 april, staat er weer een grandioos welpen weekend gepland. Wat we precies gaan doen is voor nu nog een verrassing.

Over een paar weken komt er een mail met extra informatie en het inschrijfformulier.
 
 
ALGEMEEN

Contributie


De contributie bedraagt € 110,- per seizoen en wordt geïnd in 4 periode’s gedurende het seizoen. In de week van 15 april 2019 zal de 4e periode seizoen 2018-2019 geïncasseerd worden.
 
 
SCOUTS

Kampvoorbereiding, 23 maart


Zaterdag 23 maart gaat de staf van de scouts op kampvoorbereiding. Ze gaan tochten uitzetten, de excursie bekijken, enz.

Daarom zal er deze zaterdagmiddag géén opkomst zijn voor de scouts.
 
 
WELPEN

Welpengebieden


Aankomende maand zullen de welpen activiteiten gaan doen uit onze welpengebieden. Dit zijn onze jungle gebieden: De Raadsrots, Het wolvenhol, De Khaali Jagah-vlakte, De Nishaani-plaats, Haveli, De Emaarate Ruïne, De Talaab-poel en De Guhagrotten.

Alle gebieden staan voor verschillende onderdelen als, buitenleven, scoutingtechnieken, sport en spel, enz. De welpen kunnen jullie daar alles over vertellen!  De komende maand gaan we naar de Khaali Jagah/vlakte (sport en spel) en de Nishaani plaats (scoutingtechnieken tochttechnieken).
 
 
ALGEMEEN

Scouting aanwezig op HeezeLeeft! voor ledenwerving


Zondag 7 april tussen 13:00u en 17:00u vindt er een nieuw evenement plaats in de gemeentehuistuin; Heeze Leeft! Dit evenement is de vervanger voor Heeze Luidt de Lente In waar we als groep altijd bij aanwezig waren. Ook bij het nieuwe evenement zijn we aanwezig en het zou leuk zijn als jullie...

 
 
SCOUTS

Regionale Scouting Wedstrijden


Tijdens het weekend van 5 t/m 7 april 2019 worden de Regionale Scouting Wedstrijden georganiseerd. Onze groep wordt door 2 patrouilles vertegenwoordigd.

Voor de deelnemende scouts:
Bekijk hier de brief met extra uitleg.

Voor de overige scouts:
Zaterdag 6 april géén opkomst.
 
 
SCOUTS

VaMoZoDo, 11/12 mei


Van zaterdag 11 tot zondag 12 mei staat VaMoZoDo op het programma, het jaarlijkse Vader-Moeder-Zoon-Dochter weekend.
Een gezellig weekend waarbij de ouders van de scouts meedraaien om te ervaren wat de scouts allemaal doen op de blokhut.

Zet de datum alvast in je agenda!
 
 
ALGEMEEN

Potgrond actie Pivo's, 16 maart


Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is onze jaarlijkse potgrond actie weer en gaan we weer rondrijden door de straten van ons prachtige Heeze. de opbrengst hiervan wordt gebruikt voor de programma’s en het zomerkamp.

Vrijdag avond 15 maart van 18:30 - 21:00 en Zaterdag 16 maart van 9:15 tot 18:00 rijden we langs de deuren om zakken potgrond te verkopen. De uitkomst voor mensen die niet graag sjouwen met de zware zakken. Ook staan er heel de dag pivo’s bij het gemeentehuis in Heeze en zullen we bij het pleintje bij de os in sterksel staan.

Voor de mensen die zeker willen zijn van de nodige zakken potgrond zijn ze te alvast te bestellen op internet. Dit kan op de site potgrondheeze.nl
 
 
ALGEMEEN

Kienavond Rowans, 22 maart


Ja, Ja, het is weer bijna zover. De jaarlijkse, door de rowans georganiseerde, kienavond komt er weer aan. Je kunt deze avond kans maken op de mooiste prijzen!

Dit jaar zal de kienavond plaatsvinden op vrijdag 22 maart. De koffie zal klaarstaan om half 8 en het kienen begint om 8 uur.

Neem je vrienden/vriendinnen en ouders/grootouders mee voor een topavond!
 
 
ALGEMEEN

Groepsactiviteit Sint Jorisviering, 19 april


Vrijdag 19 april om 19:00u wordt de traditionele Sint Jorisviering georganiseerd. Alle leden worden om 19:00u verwacht in compleet uniform. De groepsactiviteit duurt voor de bevers, welpen en scouts tot 20:30u, de oudere speltakken zullen aansluitend nog een programma hebben. Zaterdag 20 april zal er niet worden gedraaid. De sint Jorisviering is een traditionele groepsactiviteit waarbij...

 
 
ALGEMEEN

Enquête ouders over speltaktijden


Om ervoor te zorgen dat we, als vereniging, zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor onze (toekomstige) leden zijn we aan het bekijken of de tijden waarop we draaien nog wel aansluiten bij de wensen van onze doelgroep. Onze jongste leden draaien op de zaterdag-ochtend of middag, maar hebben we dan niet te veel concurrentie van andere verenigingen. Om dit te weten te komen ontvangen...

 
 
ALGEMEEN

Agenda mrt/apr 2019


  • 16 mrt - potgrondactie - pivo’s
  • 22 mrt - kienavond - rowans
  • 23 mrt - geen opkomst scouts
  • 30 mrt - open dag
  • 5 t/m 7 apr - welpenweekend
  • 5 t/m 7 apr - RSW - scouts
  • 12 t/m 14 apr - beverweekend
  • 19 apr - sint jorisviering
  • 20 apr - geen opkomst - bevers, welpen en scouts
  • 27 apr - geen opkomst - bevers, welpen en scouts
Bekijk hier de heel jaarplanner
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers