Onderwerp: NicasiusNieuws augustus 2021
Datum: 27-08-2021
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
ALGEMEEN

Start van het nieuwe seizoen


Op zaterdag 04 september openen we met de hele groep om 14:00u het nieuwe Scoutingseizoen. Traditioneel doen we dit met de overheveling waarbij de oudste leden van een speltak “overvliegen” naar de volgende speltak. Dit doen we op een leuke manier waarbij de oudste speltakleden extra in het zonnetje gezet worden.

We verwachten alle leden, in uniform om 14:00u op de blokhut. Vergeet niet...

 
 
ALGEMEEN

Opening van een jubileumjaar, ben erbij!


Op zaterdag 04 september start het nieuwe seizoen; een speciaal seizoen want we bestaan 70 jaar! Tijd voor een feestje en natuurlijk allemaal leuke andere dingen. Tijdens de overheveling zullen we bij de opening (14:00u) het jubileumthema bekend maken. Alle leden en ouders zijn welkom.

Tevens zullen we iets speciaals gaan presenteren wat alleen mogelijk gemaakt kan worden door jullie hulp. Wat dit is, houden we nog even geheim maar het zou ontzettend leuk zijn als alle leden en ouders aanwezig zijn tijdens de opening. We zullen zorgen dat er voldoende ruimte is zodat iedereen de opening veilig kan volgen.

Graag tot dan en hopelijk kunnen we op jullie rekenen.
 
 
ALGEMEEN

Zomerkampen goed verlopen, foto’s komen eraan


Gelukkig hebben we het Scoutingseizoen in juli en augustus kunnen afsluiten met de zomerkampen; de leukste activiteit voor velen van jullie en die we in 2020 hebben moeten missen. Door de goede voorbereidingen van de stafleden, het bestuur en de leden die zich aan de maatregelen hebben gehouden konden we besmettingen voor zijn. Het waren geslaagde kampen.  Binnenkort ontvangen alle leden een link naar de speltakfoto’s van het afgelopen jaar. 

Helaas hebben enkele leden niet...

 
 
ALGEMEEN

Jaarplanner 2021/ 2022 bekend


Zoals gebruikelijk proberen we alle activiteiten per speltak en groep zo vroeg mogelijk in het seizoen te plannen. Leden en ouders kunnen vervolgens rekening houden met de activiteiten en de eigen vakanties al in plannen. In de jaarplanner staan alle activiteiten benoemd voor komend seizoen. Dit jaar zijn er enkele extra activiteiten gepland i.v.m. het jubileumjaar; zeker de moeite waard om vast te leggen in je agenda. Op onze website staat altijd de meest actuele jaarplanner, check deze altijd voordat je iets gaan plannen, zou jammer zijn als je een weekend, speltakactiviteit of kamp mist.

Bekijk hier de jaarplanner

Het zomerkamp zal dit jaar voor alle leden gelijk zijn. Vanwege het jubileumjaar gaan alle leden van de bevers t/m pivo’s in de week van 23 juli t/m 01 augustus 2022 op zomerkamp. Meer informatie over exacte vertrekdata van het zomerkamp volgen in een volgend NicasiusNieuws.
 
 
ALGEMEEN

Gezondheidsformulieren verplicht invullen


Binnenkort ontvangen alle leden, op papier, weer de welbekende vraag om de gezondheidsformulieren in te vullen. Aan het begin van ieder seizoen vragen we de leden om de meest actuele informatie over de gezondheid en bereikbaarheid in geval van nood. Juiste en actuele informatie is voor ons van groot belang op het moment we het echt nodig hebben. Ook al is er niets veranderd in de situatie van het lid, toch moet het formulier ingevuld worden.

We verzoeken alle leden en ouders om het formulier z.s.m. (en uiterlijk op de gevraagde datum) in te leveren. Als lid en ouder bent u zelf hiervoor verantwoordelijk. Mochten er nog vragen zijn over deze formulieren kan je contact opnemen met groepsvoorzitter Ward Gijsberts (voorzitter@nicasius.nl)
 
 
ALGEMEEN

Coronamaatregelen op de blokhut


Zover nu bekend zijn er geen aanpassingen op de Coronamaatregelen t.o.v. het vorige seizoen. Het belangrijkste voor nu is dat indien een lid niet fit is of een familielid in quarantaine zit, het lid niet naar Scouting mag komen. Ook wanneer er na het draaien (of enkele dagen daarna) een lid positief getest wordt vragen we jullie dit te melden bij de groepsvoorzitter Ward Gijsberts (voorzitter@nicasius.nl/ 06-18303204). In overleg bepalen de ouders en groepsvoorzitter wat te doen. 

Indien er wijzigingen komen op de Coronamaatregelen zullen we dit z.s.m. met jullie delen door een extra Corona-update. Ook zullen we dit delen in Klasbord.
 
 
ALGEMEEN

Agenda sept/okt 2021


  • 04 sept - overheveling
  • 11 sept - info ochtend - bevers en welpen
  • 15 t/m 17 okt - weekend - rowans
  • 23 okt - scoutshopmobiel
  • 29 t/m 31 okt - weekend - scouts

Bekijk hier de heel jaarplanner
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers