Onderwerp: NicasiusNieuws oktober 2019
Datum: 10-10-2019
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
ALGEMEEN

Scoutmobiel en bestellen Nicasius kleding, 12 okt


Op zaterdag 12 oktober tussen 15:00u en 17:00u zal de Scoutmobiel onze blokhut bezoeken. Deze rijdende Scoutshop is een service van Scouting Nederland. Tevens bestaat er de mogelijkheid om op deze dag kleding van onze eigen groep te bestellen. Onze eigen truien en vesten kunnen tegen contante betaling alleen op deze dag besteld worden. Vanuit iedere speltak zullen stafleden aanwezig zijn om...

 
 
ALGEMEEN

Inleveren gezondheidsformulieren


We missen van verschillende leden nog de gezondheidsformulieren. Deze formulieren zijn enkele weken geleden uitgedeeld met verzoek om voor 04 oktober ingevuld af te geven bij de teamleiding of enkele bestuursleden.

De gezondheidsformulieren zijn van ons van groot belang in geval van calamiteiten, zonder deze formulieren zijn we onvoldoende op de hoogte van uw bereikbaarheid en medische informatie van uw kind.

Graag z.s.m. de ontbrekende formulieren inleveren. Mocht je het formulier niet meer hebben, neem dan contact op met het groepssecretariaat (secretariaat@nicasius.nl). Als ouder bent u zelf verantwoordelijk voor deze informatievoorziening.
 
 
BEVERS

Ouderochtend, 26 okt


Zaterdag 26 oktober mogen alle ouders van de bevers gezellig een ochtend meedraaien en zo een kijkje nemen wat we zoal doen op een ochtend.

Je hiervoor opgeven is niet nodig. Je bever is ook hartstikke welkom als er geen ouder mee kan!
 
 
BEVERS

Beverweekend


Het eerste beverweekend komt er alweer bijna aan. Dit vindt plaats op 23 en 24 november. Het begint om 10 uur 's ochtends en eindigt met de installatie van de nieuwe bevers op zondag om 10 uur.

Er komt nog een brief met meer informatie en om je aan te melden voor het weekend.
 
 
WELPEN

Ouderochtend, 2 nov


Zaterdag 2 november mogen alle ouders van de welpen gezellig een ochtend meedraaien en zo een kijkje nemen wat we zoal doen op een zaterdagochtend.

Je hiervoor opgeven is niet nodig. Natuurlijk zijn de welpen waarvan géén ouder komt kijken, ook van harte welkom.
 
 
WELPEN

Welpenweekend


Het weekend van 15 t/m 17 november hebben de welpen hun installatie weekend. We blijven tijdens dit weekend twee nachtjes slapen op de blokhut en op zondagochtend worden de nieuwe welpen geinstalleerd.

Verder informatie en de digitale inschrijving volgt nog.
 
 
BEVERS EN WELPEN

Pietenavond, 29 nov


Ook dit jaar verwachten we dat enkele pieten een bezoekje brengen aan de blokhut. We hebben ze uitgenodigd op vrijdagavond 29 november. We zien alle bevers en welpen om 19.00 uur op de blokhut.

Rond 20.15 zullen de pieten weer moeten gaan. Dit kan natuurlijk wat uitlopen dus als de welpen nog niet buiten zijn, kunt u gerust binnen komen kijken.

Zaterdagochtend 30 november zullen we geen bevers en welpen draaien.
 
 
ALGEMEEN

Ontruimingsoefening


Binnenkort zullen we met al onze stafleden (en op een later tijdstip met de leden) een ontruimingsoefening houden.
Aanvullend op deze oefening zullen we ook het nieuwe “calamiteitenprotocol” doornemen met al onze stafleden. Onlangs hebben we een nieuw protocol opgesteld waarin...

 
 
SCOUTS

Fietstocht, 12 okt


Zaterdag 12 okt. moeten de scouts hun fiets meenemen. Er wordt onder begeleiding van de staf een kleine fietstocht met diverse posten gefietst.

De scouts zullen rond 16.00 uur terug op de blokhut zijn zodat er door de nieuwe scouts (met de ouders) bij de scoutmobiel een nieuw uniform gepast en gekocht kan worden.
 
 
SCOUTS

Weekend scouts


Eind oktober staat het eerste troepweekend van dit seizoen op het programma. Het weekend start vrijdagavond (25 oktober) om 19.30 uur. En zal op zondagmorgen (27 oktober) om 10.00u afgelopen zijn.

Verder informatie en de digitale inschrijving volgt deze week.
 
 
ALGEMEEN

Stafcursus Kinderen met specifiek gedrag


I.s.m. de gemeente Heeze-Leende en Cordaad gaat binnenkort een groot aantal van onze stafleden op een 2-daagse (avond) training waarbij het specifieke gedrag van kinderen wordt besproken.
Gedurende de training wordt inzicht en praktische tips gegeven over de meest voorkomende leer- en gedragsproblemen bij kinderen. De training, op verzoek van de stafleden en bestuur, is speciaal voor onze groep ontwikkeld. Door onze stafleden meer kennis hierover bij te brengen...

 
 
ROWANS

Installatie en aanschaf uniformen


Het nieuwe jaar is alweer een maandje bezig en het wordt tijd dat we de oude bloezen inruilen voor de veel mooiere rode bloezen van de rowans.

Dit doen wij door middel van een officiële installatie. Deze installatie vindt plaats op de zondagochtend 20 oktober.
De installatie zal plaatsvinden rond 10:00 en zal ongeveer een uur duren. Ouders zijn allemaal uitgenodigd om dit moment bij te wonen.

Het is zeer wenselijk als alle eerstejaars de vrijdagavond van het weekend een pakketje afgeven met hun naam erop met hierin het uniform en alle bijpassende insignes.

In het volgende schema kun je zien wat er bij het uniform hoort. (Let op! petten staan hier nog als verplicht op, maar horen niet bij het officiële uniform. Deze mag wel besteld worden maar dit hoeft niet)

De scoutmobiel shop komt naar Heeze op zaterdag 12 oktober van 15:00 tot 17:00. Hier kunnen de uniformen gepast worden en alles besteld worden. Tevens kan alles online besteld worden via de site van de scoutshop.
 
 
ALGEMEEN

Contributie


De contributie bedraagt € 110,- per seizoen en wordt geïnd in 4 periode’s gedurende het seizoen. In de week van 18 november 2019 zal de 2e periode seizoen 2019-2020 geïncasseerd worden.
 
 
ALGEMEEN

Agenda okt/nov 2019


  • 12 okt - Scoutmobiel
  • 18 t/m 20 okt - weekend - rowans
  • 25 t/m 27 okt - weekend - scouts
  • 26 okt - ouderochtend - bevers
  • 02 nov - ouderochtend - welpen
  • 08 t/m 10 nov - weekend - pivo’s
  • 15 t/m 17 nov - weekend - welpen
  • 23 t/m 24 nov - weekend - bevers
  • 29 nov - pietenavond - bevers en welpen
  • 30 nov - geen opkomst - bevers en welpen

Bekijk hier de heel jaarplanner
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers