Onderwerp: NicasiusNieuws mei 2023
Datum: 20-05-2023
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
ALGEMEEN

Inschrijving zomerkampen


Afgelopen periode konden alle leden zich inschrijven voor de zomerkampen. Heel veel leden hebben zich aangemeld en we gaan dus weer een mooie afsluiting van het seizoen tegemoet. Graag willen we jullie eraan herinneren dat de kampkosten voor 15 juni betaald moeten worden. In de maand juni zullen we per speltak meer informatie...

 
 
ALGEMEEN

Speciale speltak-activiteiten


Alle speltakken krijgen de komende periode een extra activiteit aangeboden vanuit de groep. Als groep stellen we een jaarlijks budget beschikbaar zodat we voor de leden een leuk en speciaal uitstapje kunnen organiseren. Tijdens het afgelopen beverweekend zijn de bevers als eerste op pad geweest; ze hebben een fantastische dag beleefd in Dierenrijk Europa. De hele dag dieren kijken, spelen in de speeltuin en lekker friet eten in het restaurant.

Wat de uitstapjes zijn voor de overige speltakken houden we nog even als verrassing maar zorg dat je erbij bent want het is de moeite waard. We zullen z.s.m. de data en het programma bekend maken.
 
 
BEVERS

Beverdoedag, 3 juni


Zaterdag 3 juni is het zover, ‘de beverdoedag’. Dit jaar wordt deze gehouden bij scouting Don Bosco in Geldrop. Dit is een dag die ieder jaar door de regio wordt georganiseerd waaraan alle bevergroepen kunnen deelnemen.

We verwachten jullie om 9.30 bij ons op de blokhut...

 
 
ALGEMEEN

Het voorjaar komt eraan, bestel je Scouting-shirt online


Het warme weer komt er weer aan en dat betekent dat soms de uniformen uit mogen. Het is dan leuk als je het Scouting St.Nicasius Heeze shirt draagt. Je kunt ons shirt het gehele jaar online bestellen via onze website: nicasius.nl.
 
 
ALGEMEEN

Inzet “hulp”stafleden


Het stafdraaien binnen onze groep is vrijwilligerswerk. Feit is dat vrijwilligers in onze samenleving steeds schaarser worden, zo ook binnen ons huidige stafteam. Naast het steeds schaarser worden van het aantal stafleden hebben we ook te maken met stafleden die studeren en/ of in wisselende diensten werken waardoor we niet altijd kunnen garanderen dat het voltallige “eigen”stafteam aanwezig is. Als groep zijn we druk bezig met het werven van nieuwe stafleden maar dit valt niet altijd mee. Gelukkig hebben we een aantal potentiële nieuwe stafleden op het oog die mogelijk binnenkort gaan meekijken bij de speltakken. We zijn heel blij met deze groep.

Naast de mogelijk nieuwe stafleden zetten we ook regelmatig andere staf- en/ of bestuursleden in die een speltak ondersteunen wanneer er tijdelijk ergens te kort is aan stafleden. Belangrijk voor u als ouder om te weten is dat al onze stafleden in bezit zijn van de benodigde ervaring en erkenningen. We zullen altijd zorgen dat er een aantal “eigen” stafleden aanwezig zijn tijdens de weekenden, kampen of gewone draaimomenten die de kinderen kennen. Het is voor ons niet mogelijk om vooraf de ouders hierover te informeren wie wanneer aanwezig is.

Als bestuur hebben we met de teamleiding en stafleden afspraken gemaakt over bereikbaarheid in geval van nood of anders. Mocht u hierover vragen, ideeën of verbeterpunten hebben kunt u altijd contact opnemen met groepsvoorzitter Ward Gijsberts (voorzitter@nicasius.nl of 06-18303204).
 
 
WELPEN

Oudste welpen weekend, 10 en 11 juni


Op 10 en 11 juni gaan de oudste welpen op weekend!

De oudste welpen moeten zaterdag om 9.30 aanwezig zijn.
De 1ste en 2de jaars welpen starten op de normale tijd, 10.00 uur. En draaien gewoon tot 12.00u.

Verdere informatie over dit weekend volgt nog.
 
 
ALGEMEEN

Zwijnenwroet op de blokhut


Zoals je misschien al wel gezien hebt, hebben een aantal zwijnen ons terrein inmiddels gevonden. Een paar keer hebben ze in de nacht een bezoek gebracht aan ons terrein. De zwijnen zijn op zoek naar eikels. Gelukkig zijn ze aan de rand van het terrein gestopt...

 
 
ALGEMEEN

Agenda mei/juni 2023


 • 26 t/m 28 mei - weekend - rowans
 • 31 mei - kampcursus - stafleden
 • 3 juni - beverdoedag - bevers
 • 3 en 4 juni - VaMoZoDo - scouts
 • 10 en 11 juni - oudste welpen weekend - welpen
 • 14 juni - stafcursus - stafleden
 • 15 juni - grote groepsraad - stafleden
 • 16 juni - uitwisseling - scouts, rowans en pivo's
 • 17 juni - uitwisseling - bevers en welpen
 • 20 t/m 23 juni - avondvierdaagse
 • 24 en 25 juni - pl/apl weekend - scouts
Bekijk hier de jaarplanner.
 
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers