Onderwerp: NicasiusNieuws mei 2022
Datum: 16-05-2022
Iedere maand verschijnt de NicasiusNieuws in je mailbox en hij staat bordenvol nuttige info over onze groep. Mis hem dus niet.
 
ALGEMEEN

Een geslaagde jubileumdag


Zaterdag 23 april was een feestdag zoals we gehoopt hadden. Een gezellige middag met een leuke vossenjacht waarbij bijna alle jeugdleden aanwezig waren. Na de opening van de toren was er nog een gezellige drukte op de blokhut door aanwezigheid van veel ouders en vrienden, leuk dat jullie er waren.

Over de drukbezochte reünie en feest zal nog lang nagepraat worden. Bijna 300 oud-leden hebben een fantastische avond gehad. We willen iedereen bedanken die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt; door de activiteiten mee te organiseren, op te bouwen maar natuurlijk ook door gewoon aanwezig te zijn. Het was een geslaagde dag. Heb je de opening van de toren gemist? Kijk via deze link nog even terug hoe de middag is verlopen.

 
 
ALGEMEEN

Laatste kans tot inschrijven jubileumkamp


De inschrijvingen voor het Jubileumkamp zijn een tijd geleden naar alle leden verstuurd. Heel veel leden hebben zich al ingeschreven voor het zomerkamp van 24 t/m 30 juli (bevers gaan tot 27 juli op kamp). Zoals we al eerder hebben aangegeven gaan we dit jaar met alle leden gelijktijdig naar dezelfde kamplocatie in België.

We missen nog van enkele(staf)leden de inschrijving. Je kunt je nog tot 1 juni inschrijven voor dit zomerkamp, hierna is inschrijven niet meer mogelijk omdat alle voorbereidingen nu worden opgestart. Heb je je nog niet ingeschreven, geen nood, deze week volgt voor de laatste keer een inschrijflink per mail. Ieder (staf)lid moet zich apart inschrijven.
 
 
ALGEMEEN

Informatievoorziening Jubileumkamp


Als groep zijn we al druk bezig met de voorbereidingen voor het zomerkamp. Binnenkort, zodra de uiterlijke inschrijfdatum van 1 juni is verstreken zal de informatievoorziening opgestart worden over het kamp. Deze zal per mail worden verstuurd en gaat over betalingen, gezondheidsformulieren, wegbrengen en ophalen en natuurlijk het kampboekje. Omdat het dit jaar een groepskamp betreft zullen we proberen zoveel mogelijk informatie te bundelen.
 
 
ALGEMEEN

Gebruik Scouting-app


Eerder hebben we jullie gemeld dat we als groep willen gaan werken met de Scouting-app. Jullie hebben hierover vast al wat gelezen en misschien de app al wel gedownload. De inrichting van de app is nog niet helemaal naar onze zin en zijn druk bezig met de vulling van deze app. We hebben het streven om de app tijdens het Jubileumkamp actief te gaan gebruiken (bv. door het versturen van foto’s, korte updates etc.). In een volgend NicasiusNieuws (of aparte mailing) zullen we jullie verdere uitleg geven over de app, de installatie en het gebruik.
 
 
WELPEN

oudste welpen weekend, 11 en 12 juni


11 en 12 juni gaan de oudste welpen op weekend. 

De oudste welpen moeten om 9.30u aanwezig zijn.

De 1ste en 2de jaars welpen beginnen op de normale tijd 10.00 uur. Verdere informatie over dit weekend volgt nog.
 
 
WELPEN

Jubileumactiviteit, 18 juni


18 juni is de jubileumactiviteit van de welpen. Alle welpen worden om 9.45 uur verwacht op de blokhut. Waarna we zullen vertrekken naar irrland. Om 18.00 uur zullen we weer op de blokhut zijn.

Als er nog vragen zijn over deze dag, kun je altijd terecht bij de welpenstaf
 
 
ALGEMEEN

Stafwervings- en informatieavond, 13 juni


Op maandag 13 juni (20:00u tot 21:30u) organiseren we weer een stafwervings- en informatieavond. Deze avond is vooral bedoeld voor oudere scouts, rowans en ouders waarvan kinderen wellicht staf willen worden (of nu al meedraaien). Ook is de avond bedoeld voor andere geïnteresseerden die misschien wel vrijwilliger willen worden (maak dit dus ook bekend bij vrienden etc.). Tijdens deze avond zullen we informatie geven over wat vrijwilligerswerk inhoudt, wat er zo leuk aan is, wat de verantwoordelijkheden zijn en wat het je in je verdere toekomst kan opleveren. We zijn van mening dat we juist ook ouders moeten benaderen omdat zij hun kinderen kunnen stimuleren (en wellicht ondersteunen) om vrijwilligerswerk te gaan doen. Zonder vrijwilligerswerk komen er heel veel verenigingen in de problemen, wat jammer zou zijn voor de toekomst.

Als groep zijn we momenteel flink aan het groeien bij de jeugdleden, daarnaast zien we ook dat het steeds lastiger wordt om vrijwilligers te vinden (in zowel de stafteams als bij het klussen of binnen het bestuur). We hopen dan ook dat er veel leden en ouders naar deze avond zullen komen en dat het wellicht nieuwe vrijwilligers oplevert. Je hoeft vooraf je niet aan te melden, vanaf 19:50u staat de koffie klaar, om 20:00u zal de informatieavond beginnen. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn maar wel informatie willen over vrijwilligerswerk, neem dan contact op met het groepssecretariaat (secretariaat@nicasius.nl) of met groepsvoorzitter Ward Gijsberts (06-18303204).
 
 
BEVERS

Beverdoedag, 11 juni


Zaterdag 11 juni is het zover, ‘de beverdoedag’. Deze dag is dit jaar bij ons op en om de blokhut in Heeze. Dit is een dag die ieder jaar door de regio wordt georganiseerd waaraan alle bevergroepen kunnen deelnemen.

De dag zal starten om 10.00 en eindigt om 14.00. De bevers gaan deze dag spelletjes spelen die te maken hebben met Rozemarijn. Hiervoor volgt nog een inschrijving.

 
 
BEVERS

Jubileumactiviteit, 25 juni


Het kan je bijna niet ontgaan zijn, wij bestaan dit jaar 70 jaar en daar hoort natuurlijk een spectaculaire jubileumactiviteit bij. Met de bevers zijn we van plan om een dag naar Dippiedoe te gaan. Dit zullen we gaan doen op 25 juni.
We verwachten de bevers die dag om 9.00 op de blokhut en ze zullen om 18.30 weer terug zijn. Hiervoor volgt nog een inschrijving.
 
 
ROWANS

Kienavond, nieuwe datum


Hallo allemaal; vanwege de coronamaatregelen hadden wij onze jaarlijkse kienavond van januari al door moeten schuiven naar later in het jaar. Hij stond nu gepland voor 27 mei.

Echter hebben wij door organisatorische problemen toch moeten besluiten om onze kienavond voor dit jaar niet door te laten gaan. 

Onze kienavond van volgend jaar januari gaat wel door. Houd de jaarplanner in de gaten voor een precieze datum. Tot dan!
 
 
ALGEMEEN

Stafuitje Luik


Zondag 8 mei zijn alle stafleden een dagje gezellig op pad geweest naar België. Het stafuitje is een bedankje voor de inzet van het afgelopen jaar. Normaal gesproken wordt er een weekend georganiseerd maar vanwege de Coronaperiodes was dit niet mogelijk het afgelopen jaar.
Tijdens het uitje werd er een bezoek gebracht aan de mijnen van Blégny. Aansluitend was er een leuke escapetour door Luik. Doordat het super lekker weer was was het goed toeven in de stad en op het terras. De avond werd afgesloten in een pizzeria in Luik;
Staf bedankt voor jullie inzet van het afgelopen jaar!
 
 
ALGEMEEN

Agenda mei/juni 2022


  • 20 t/m 22 mei - weekend - pivo's
  • 28 mei - ouderochtend - welpen

  • 11 juni - beverdoedag - bevers
  • 11/12 juni - oudste welpen weekend - welpen
  • 18 juni - jubileum activiteit - welpen
  • 18/19 juni - VaMoZoDo - scouts
  • 25 juni - jubileum activiteit - bevers
Bekijk hier de heel jaarplanner
 
 
Scouting st. Nicasius Heeze
secretariaat­@nicasius­.nl

Kijk voor extra info op onze website - nicasius.nl

De privacy statement van Scouting Sint Nicasius is van toepassing op deze mailing.
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door e-mailingmanager.nl van
tableaux mediamakers